Jobba

En tjej på jobbet är sjuk, så jag ska hoppa in extra för henne. Så idag blir det jobb hela dagen, that´s the way ahaha i like it :)


Torsdag

Jag börjar dagen med ett fotbad, hårinpackning och Beverlyhillsboxen.

En mycket bra start på dagen vill jag påstå :)


Some new underwear

I förmiddags va jag nere på stan en sväng. Gick på torget med mami, och sprang även in på Lindex "en snabbis". Blev 400:- fattigare, men lite underklädsrikare.


Måste ju skämma bort sig själv ibland :)

Lite höströjning i trädgårn

Idag har jag vart duktig och gjort lite nytta i trädgården. Först och främst har jag krattat löv -mängder med löv! Det måste vara den enda nackdelen med att ha ett megastort träd på tomten, alla dessa löv på hösten. Det syns inte ens att trädet börjar ändra färg, men ändå va halva gräsmattan full av löv, så något säger mig att dethär inte va den enda lövkrattar-dag denna höst... Dessutom har jag klippt gräsmattan, och så har jag rensat lite i rabatterna...

Visst är jag duktig!?


Frukost



Nu blir det frukost i soffan framför Beverlyhills.
Hm, vet dock inte om melonsmoothien va så värst god, men men...



Frosty


Jao, när jag kom upp var det lite halvvitt på gräsmattan.
Dröjer nog inte länge innan det blir frost.
Men va fasen i övermorrn är det ju oktober!

STOR -handlat

Idag har vi handlat mat för ett helt kompani!


Vuxenpoäng -jajemen!

(God?) Morgon

Varför kan jag aldrig sova ordentligt de nätter som jag vet att jag måste upp tidigt morgonen därpå? Som inatt... Gick och la mig tidigt, men ändå sovit oroligt typ hela natten. Bara för att jag visste klockan skulle ringa 05:50


19:58

...och jag ligger redan i sängen. Jag är trött så in i helv....

Godnatt

Djur e kul, så sant!

Visst är det nåt speciellt med djur? Dom har nån slags lugnande påverkan, i alla fall på mig. Jag har gosade med Brumma i mitt knä, och när jag ser på klockan upptäcker jag att jag suttit där och klappat på min lilla kanin i över en timma!


Lilla ninisen

En grå söndag på Gekås

Först och främst köptes det kaningrejer, matskål och vattenflaska och även lite mat. Och självklart köpte vi alla obligatoriska tråksaker, såsom duschgrejer, fryspåsar och kökssvampar. Och förutom det köpte jag även en finfin handväska och ett par leggins -det kan man ju aldrig ha för mycket av!




Dessutom kollade vi (läs: Jag, haha!) på alla julgrejer som kommit in. Visst känns det som en evighet till jul, men va fasen tiden går ju alltid så himmla fort, så det är bara en tidsfråga (Nähe!? Hehe) Hur som helst, jag hittade ett stycke gardiner som skulle passa perfekt hemma hos oss i vårt torp till julen.


Jobb och såntdär

En onsdag morgon fick jag ett telefonsamtal och inbjudan till anställningsintevjuv på Statoil. Jag fick jobbet, och började redan samma kväll. Dessutom jobbade jag torsdag-fredag den veckan. Under min andra vecka jobbade jag måndag-lördag, och nu i veckan har jag jobbat tisdag-torsdag och idag lördag.

Men nu är det slut på det roliga. Typ. Hittintills har jag jobbat "utöver" ordinarie personal, men nästa vecka ska jag gå på mitt riktiga schema. Och tyvärr är det väl inte så mycket att hurra för. Jag kommer jobba två tisdagar och två helger -på hela månaden. Och så får jag hoppa in extra om någon annan är sjuk eller ledig... Men näe, inte alls så mycket. Självklart bättre än inget alls, men ändå...

Jag förstår inte hur svårt det ska behöva vara för att få ett "ordentligt" jobb. Jag menar nödvändigtvis inte ett heltidsjobb, men jag vill åtminståne komma upp i en 25-30 timmar i veckan, inte liksom 30 timmar i månaden.


Nyblivna föräldrar

Yepp, Hadock har fått en lillasyster. Hon heter Brumma och är brunvit hårig liten sak, närmare bestämt en lejonhuvad dvärgkanin, och typ världens sötaste <3



Sötnosen!


Projekt-ändring

Jag kan ju säga som så att vi har planerat om vad gäller att göra verandan till hall. I stället ska det blir något helt annat, men mer om det en annan gång :)


Fredag

Idag är min lediga dag, och självklart måste jag vara klarvaken nu! Vaknar för att gå på toa, och när jag lägger mig i sängen igen ringer Mackan väckarklocka bara nån sekund senare. Inte fasen kunde man somna om då...

Men men, jag har tagit med mig det varma gosiga duntäcket till soffan, sitter med datorn i knät och på tv ser/lyssnar jag på "Vakna med the voice"

Änyvej. Godmorgon på er allihopa everybody!

Lön-samt

Ja, jag tror nog att jag kan vänja mig vid dethär att jobba och få en lön varje månad. Det är ju inte alls så tokigt. Särskilt inte när summan ligger på dryga två tusen mer än man tänkt sig! Helt ok ju, haha!


Nice price

Alone-time

Marcus har åkt iväg till träningen (han har börjat med ninjutsu -kampsporternas kampsport, haha) så det ger mig lite egen-tid här hemma. Och det kan ju bara betyda en sak, nämligen Beverly Hills boxen och ett fotbad hehe.


Torka på bloggen...

Ja, det kanske ni märker själva. Så finns la egentligen ingen anleding för mig att skriva det. Fast det gör jag ändå, för det är min blogg, haha!

Grattis Emma!

Idag fyller Emma 20 år, så grattis till henne!
Emma är min äldsta vän och en sån jäkla skön brud


Monday morning


Idag har jag röstat för första gången i mitt liv


Mycket spännande...
Och ikväll ska vi se på valvakan, haha!

Det känns ju faktiskt som att man ska göra
allt "på riktigt" åtminståne första gången man röstar,
annars är jag ju inte så himla insatt i nåt vad politik är

Nu drar jag på 20 års fest


Jag tar med mig en egendesignad flaska mousserande,
och ett glatt humör, för ikväll ska här firas!

Stackars min lilla kissekatt


Hadock har något konstig sår på ena frambenet,
så nu måste han ha en tratt runt huvudet, det gillar han inte.
Och inte jag heller, tycker så synd om honom
:(

Nytt projekt här hemma?

Vi har lite funderingar på att göra iordning verandan på baksidan till hall, det skulle innebära mycket mer utrymme och förvarings möjligheter...


FÖRE


Bröte överallt


EFTER


Lite mer ordning och reda.
Planerar att ordna nån typ av skoförvaring och klädhängare,
och sen kanske man kan börja använda verandan som hall

Somliga går med trasiga... strumpbyxor


Hm, dags att köpa nya kanske...
Dumt att jag inte passade på innan när jag ändå va nere på stan

Godmorgon

Ja, till slut lyckades jag somna, men inte direkt för att det blev någon lång sovmorgon direkt, men men...

Idag är det visst fredag! Haha det slog mig precis! Hur fasiken gick veckan såhär fort!? Det är knäppt, man tycker aldrig att man gör nåt särskillt om dagrana, och helt plötsligt har en hel vecka passerat! Fast det är klart, nu för tiden gör jag ju "nåt särskillt" om dagarna, eller kvällarna rättare sagt. Jobbat 18-22 pass varje kväll, och ska göra det även ikväll. Men you know what, I like it!

"Vinter, är det redan vinter? Men det var ju sommar nyss, var har hösten tagit vägen? Tänk, snart är det vår"  /Leif Olsson, Greveholm

Änyvej, idag ska jag till världsmetropolen Varbergs centrum och göra lite ärenden, kanske kikar förbi hemma hos mor och syster och säger hej också. Annars så är det lugna gatan (vad annars, jag bor ju i stadsdelen Lugnet, höhö) och vädret är inte sådär överdrivet roligt, så det blir nog inte många knop idag


Först ska jag bara surpla i mig en kopp te

Nattblogg?

Hur kommer det sig att man aldrig kan somna när man verkligen måste? Eller snarare borde, för om det är nångång som jag borde sova så skulle det vara nu...

Imorse klev jag upp tidigt, för att först köra ett dagspass på äldreboendet 7-15, och så nu ikväll jobbat på statoil 18-22. Jag menar, jag borde ju vara trött nu!?

Men näe, ligger i sängen och kan verkligen inte somna. Hum, får helt enkelt trötta ut mig själv genom att klicka runt på nätet en stund.


Over and out. Och godnatt :)

Köpa bil någon?

Det känns ju lite dumt att ha två egna bilar och en firmabil + racerbilen i Uppsala. Jag menar, vi behöver nog inte fyra bilar på två personer... Så vi ska sälja vår käre audi, någon som är intresserad av att köpa?, Här finns annonsen :)


Tisdag

Efter att jag vaknat såg jag ett oläst sms på moblen. Fröken Emma som ville bjuda på frukost, så yes please :) Blev en riktig dunderfrukost, mums!


Vardagslyx!

Men inge mer vardagslyx för idag! Efter lite snack och tjejfilm, har jag nu kommit hem igen, och återgått till alla tråkiga vardagssysslor. Har redan städat och tvättat, bara disk och middag som återstår. Och senare ikväll blir det jobb.

Måndag

Ny vecka, nya tag. Minst sagt! Vaknade runt 7 snåret och då minsan gav jag mig ut på en liten joggingrunda, inte dåligt va!? Väl hemma igen tog jag mig an berget av disk (vi är sämst på att diska under helgerna) och därefter duschade jag. Nu sitter jag med en, snart uppäten portion havregrynsgröt och kollar runt på datorn, innan jag ska iväg till jobbet. Idag ska jag jobba ett 8-timmars pass, det känns bra. På så sätt få jag mer tid på att verkligen komma in i arbets-uppgifterna, för det är ju bara att inse att det finns massvis att lära sig.


Saknar mina "Veckans Citat" på måndagarna...

Sushi a la Ahlström-Erixon







Så jäkla gott!

Helgen

Det har varit en lung helg för vår del. I lördags jobbade Marcus i butiken på förmiddagen, och jag låg hemma i soffan och såg på beverly hills. Senare på kvällen drog vi hem till Morgan som är Marcus nya jobbkompis och ny bästvan -om inte pojkvän typ! Haha! Hade en riktig grabbkväll med pizza och tv-spel och film.

Idag har vi fortsatt med samma sega växel, tog en riktigt lång sovmorgon, och sen blev det vår obligatoriska helgsfrukost, smoothie och toast. Sen dess har vi inte gjort särskilt många knop... Pappa Sven och lillebror Elias va förbi på en fika, och vi provkörde pappas nya bil. När vädret höll upp, passade även på att gå ut på en långpromenad, och sen åkte vi förbi farmor och hälsade på också.

Eh, okej det kanske va ett par knop ändå trots allt, hehe. Änyvej, nu är vi hemma igen, och är i full fart med att göra iordning middag, vi ska försöka oss på att göra egen sushi, det blir spännande! Återkommer med resultatet senare...


Har haft dethär sushikittet hemma ett bra tag nu,
har bara inte vågat testa förrän nu -så upp till bevis!

Godnatt

Kom hem från jobbet för typ en halvtimma sen (jag trivs bara bättre och bättre med nya jobbet) och nu ligger jag i sängen och gosar med Hadock. Sängen känns väldans stor utan min älskling bredvid mig, men men han dyker väl upp snart... Marcus har nämligen vart iväg på äventyr ikväll. Han och en kompis har vart och sett på supercross i göteborg, en pressent som Mackan fick på sin födelsedag -och det var väldigt uppskattat av vad jag uppfattade när jag pratade med honom i telefon nyss, är så glad för hans skull.

Som sagt, sängen känns stor utan Marcus,

men Hadock är gosig han också :)



2010-09-10

Det va verkligen skönt att få sova ut ordentligt imorse. Just nu sitter jag i soffan, surplar på en kopp te och tittar på ett avsnitt av Beverly hills, är redan inne på fjärde säsong fyra, woho " -hej jag har typ inget liv"...

Nä, men helt ärligt känns det äntligen som att allting orndar upp sig, att jag faktiskt har ett liv, typ hehe. Har ett vikariat året ut, och ett nytt jobb som verkar superbra men möjlighet till många timmar. Jag har alltid haft drömmar och mål, och nu äntligen känns det som att dom är inom räckhåll för mig.

Livet är helt okej, helt enkelt :)

HWW

Ganska passande för min del idag :)


Hej (lång-)torsdag !

Det är alltid lite extra tröttsamt att göra någonting nytt för första gången. Som igårkväll när jag kom hem från statoil, hade bara jobbat ett fryratimmars-pass, men så mycket ny information på samma gång tar verkligen på krafterna!

Men om vi säger så här, om jag va trött igårkväll kommer jag troligtvis va halvdöd när jag kommer hem ikväll, haha! Först ska jag jobba 10-14 på statoil, och sen har jag ett kvällspass 16-20:30 på äldreboendet också! Hard work work :)

Men jag ska inte klaga, det gör jag verkligen inte. Snarare tvärtom, ganska coolt att gå från ingenting til dubbla arbetspass, hehe.


Hard working woman, typ... hehe

Hard work work

Fick ett telefonsamtal. Gick till macken nere i lassabacka. Skakade hand och hälsade på chefen. Fick en kopp kaffe. Och ja, så fick jag ett jobb också.


Nya skjortan ska användas första gången ikväll redan!

Jag är så jäkla glad just nu! Och toktaggad för ikväll
Det är så skönt att allting verkar lösa sig till slut :)

Tisdag

Idag är jag trött.

Förutom att jag varit på anställningsintejuv, som faktiskt är ganska påfrestande..., så har jag nån konstig magont -för typ tredje dagen idag. Blir att ringa farbror doktor imorgon.

Nu ska jag vila, och tycka lite synd om mig själv.

Strandpromenaden en ganska vanlig söndagkväll i september



Man kan ju säga som så att en cykeltur längs strandpromenaden aldrig är fel.
Det är ju bara så himmla fint med havet och allt...

Idag har jag äntligen fått fixat håret


Lillasyster Elin va så snäll och kom över med en förpackning blekning,
och har hjälpt mig att (
äntligen) få ordning på min jäkla utväxt.
Tack så mycket lillasyster, det blev superbra.

Kräftskivan has come to an end (eller hur man säger...)


Ja det va ju riktigt gott med kräftor
( -även fast de va frysta
...)

Ikväll haft trevliga grannar i vår trädgård och ätit goda kräftor. En bra kväll helt enkelt. Men nu är det alldels för kallt ute, fossingarna trillar snart av, så nu ska jag krypa ner i den varma sängen och nana kudden.

Godnatt :)

Pimp my Nyckelknippa



Typ världens sötaste nyckelring !
Tack snälla älskling
<3

Här ska tydligen anordnas kräftskiva

Ja, för nån timma sen fick vi höra från grannarna att det ska bli kräfskiva i vår trädgård ikväll. Nu står partytält uppställda, och det är dukat med långbord. Kan väl inte påstå att det ser så värst "kräftskivigt" ut just nu, men vi får väl se hur det ter sig. Vem vet, kanske blir tidernas kräftskiva dethär!?


Krimskrams och såntdär

Trots att jag bott i Varberg i (praktiskt taget) hela mitt liv, så har jag aldrig tidigare besök denna urgulliga butik i stan, så idag tänkte jag att det baskemig var dags för en premiär. Och jag tror nog att jag fått en ny favvobutik!


Varje gång jag gått förbi har jag lockats av tanken att gå in och kika,
jag menar det är klart att denhär entrén fångar ens intresse!


Östra Tullhuset -gammalt och nytt i mysig miljö
Jo, jag tackar jag, typ tusen miljoner smågrejer i världens minsta hus,
men gud så fina inredningsdetaljer det fanns, och så mycket jag ville ha!



Jag bara älskar dessa häringa skyltarna, så söta och fina!


Men det blev inget inköp idag. Inte härifrån åtminståne,
däremot köpte Marcus en söt liten nyckelring åt mig.
(Visar senare, nu ska jag pussa på mannen min)

Lördag

Det är verkligen underbart att ha lördags mornarna med älsklingen. Efter att vi vaknat låg vi kvar i sängen och gosade med varandra och Hadock i timmar (okej, inte timm:ar kanske, men åtminståne en timma) och nu har vi precis fått i oss en härlig helgfrukost bestående av toast, ägg och smoothie, mumsigt värre!


Gooos

Nu är vi redo för en ny dag, vet dock inte vad vi ska hitta på. Jag känner mig i stort behov av att färga min utväxt som typ har tagit över halva hårlängden, så kanske blir det ett besök hos frisören. Vilket fall som helst ska vi ändå ner till stan. Har några hyrfilmer som ska lämnas tillbaka, och så tänkte vi svänga förbi mamma och säga hej, och leka med kissekattbebisen lite också såklart!

Åh, ja, så får vi väl se om det blir mnågon kräftskiva idag! Egentligen skulle den vart förra helgen, men då var det brist på kräftor, så istället flyttade vi fram den en vecka -tills idag alltså. Men har faktiskt inte hört nåt från grannarna, det är liksom dom somn styrt upp det hela, så vi får väl se hur det blir.

Vilket himla gott te


Torsdag

Började dagen med en härlig morgonpromenad, och att slurpa i mig en god smoothie. Nu ska jag alldeles strax pysa iväg till arbetsförmedlingen och gå på informationsmöte om jobbcoacher, vet inte vad jag har att vänta, men hur som helst så ska det ska bli intressant.

Men förhoppningsvis blir det inget mer arbetsförmedlingen. Jag menar, jag söker ju jobb som en dåre, och hoppas verkligen att det dyker upp nåt snart.

As a matter of fact, så har jag fått ett arbetspass på äldreboendet imorgon igen. Jag har verkligen stortrivts där i sommar, så jag tar vartenda pass jag kan få. Men som sagt, lite trist att bara gå som vikarie, att aldirg veta när eller hur mycket man ska få jobba...

Änyvej, I'm off to the arbetsförmedlingen nu.


Allo Darling - Dreaming


Ombyggnad

Fick nyss ett oroväckande telefonsamtal från mor. Hon sa att min blogg såg jättekonstig ut på hennes dator. Jag har ju ändrat om lite grann, och nu har jag gett mig pån att försöker ordna en horisontell meny längst upp på sidan, och det går la sådär. Men hur som helst, för mig funkar det, och allt ser ut som det ska.

Men som sagt, håller på och bygger om lite, så det kanske kommer att förekomma en del konstigheter innan jag fått ordning på alltsammans.

Första September Tjugohundratio

Ja, då var väl sommarn slut på riktigt denhär gången... Nu kommer de soliga dagarna ses som "soliga och varma höstdagar". Men men, det är väl så det är...


RSS 2.0