Det är knäppt vad tiden går

Idag är det tre veckor sen vi kom hem från Egypten!? Det är helt crazy.

Visseligen har det hänt ganska mycket, med tanke på vår "bostads-situation" och sådär, men att det redan gått tre veckor är helt knäppt!


Det har redan gått tre veckor...

Flytta Flytta Flytta

Mammas lägenhet är så gott som tömd. Gubben lämnade nyckeln till sin gamla lägenhet igår. Allting börjar äntligen komma på plats i deras nya lägenhet.

Nu återstår bara min och Mackans flytt från mammas vardagsrums golv, in till vårt nya torp. Förhoppningsvis får vi nyckeln nu på förmiddagen, och kan börja flytta redan idag, så att vi får ett slut på allt dethär flyttandet någongång! Har inte gjort annat än att flytta den gångna veckan, och jag börjar bli ganska less på att bära flyttkartonger...



Wake me when it´s over...

Körlektion

Ja, då ska jag ge mig ut över varberg the isbana och övingskörning


By my self

Mamma har övernattningsparty på sjukhuset, och Marcus är iväg på roligheter med jobbet, och det innebär att jag är själv här hemma i lägenheten. Men mig går det ingen nöd på. Jag har att tagit ett bad (måste ju passa på, i torpet finns bara dusch...) och nu sitter jag framför tv:n och ser på Halv 8 hos mig, sen blir det nog lite Robinsson också.

Det tar¨på krafterna att flytta. Särskilt när det är halvt snöstorm, och mammas nya lägenhet är på andra våning med stans brantaste trappa...

Jag har lyckats dra på mig en härlig flytt-skada. Dumma byrå!


Ajaj


Egyptenalbum nr1





Åh, jag vill tillbaka!

Nu är albumet så proppat att det kappt går att bläddra i det, och ändå fick inte
ens hälften av bilderna plats. Så det får helt enkelt bli till att köpa ett till album.


Typ-nästan-fritt-från-inredning-uppdaterings-inlägg

Varken jag eller Mackan hade sovit särskilt bra inatt, och att vi blev väckta av den jäklans telefonen tidigt imorse gjorde inte det hela bättre. Vi var tjuriga och vresiga på varanadra hela morgonen, tills vi kom på den bra idén att låtsats sova -så att vi på så vis kunde vakna igen, och då på den "rätta sidan". Haha, visst är vi smarta!? Hur som helst la vi oss i sängen, eller ja på vår madrass, och sen vakna vi inte förrän två timmar senare! Fast det behövdes nog, för nu är vi i alla fall utvilade och glada igen!

Vi har nyss vart nere på stan och fixat lite ärenden, och nu är vi tillbaks hemma och ska käka lite lunch, nudlar...

Sen blir det till att köra ett par flyttlast till mamma och gubbens nya lägenhet. Jag och Marcus får klara oss på egen hand, för gubben jobbar ju, och mamma är inlagd på sjukhus -hon ska äntligen få fixat det sista med sin jäkla mage!

Och med det sagt, vill jag bara tillägga att jag hatar snön som just nu ödelägger hela Varberg :( Jag vill att snön ska försvinna, och att det ska bli vår!

Vad händer? Fötter...

Dagarna här hemma i mammas vardagsrum är ganska snarlika varandra, det händer inte alltför mycket direkt, med betoning på typ ingenting alls.

Och visst är min mamma världens bästa mamma i hela världen, men trots det så måste jag erkänna att jag längtar efter att få flytta och bo på egen hand igen.

Just nu är mamma och hennes gubbe iväg och kolla in deras nya lägenhet på Breared, och förhoppniongsvis får dom nyckel och då är det bara att sätta igång med flytten. Det kommer ju ta lite tid att tömma både mamma och gubbens båda 3:or, och flytta in i deras nya 4:a. Så troligtvis kommer vi ha att göra, och där med få tiden att gå, tills det är dags för min och Mackans flytt (jag längtar!!!)...

Men som sagt, annars händer inte så mycket. Inte fötter heller.

Inredningshjärnan är på högvarv igen!

Ja, då går hjärnan åter på högvarv, och det är bara inredning som gäller. Och det är nog vad som kommer vara innehållet i bloggen en tid framöver...

Vårt torp har all potential i världen att bli precis så som jag mitt drömhem ska vara, hemtrevligt, gammeldags och lantligt. Och det finns så mycket som jag vill ordna med, inte minst i köket som allaredan är mitt favoritrum.


Skåpet till höger är inte allt för olikt de köksskåp som finns i torpet,
men troligtvis lär det inte bli fullt lika mycket grejer hemma hos oss.

Ja, jag vet...

...design på bloggen är inte särskilt aktuell längre. Två veckor sen vi kom hem från Egypten nu, och här hemma i kalla sverige är det inte tal om några flipflop!

Ska fixa in en ny bild. Sen. När jag har tid. Eller ehm, när jag har tillgång till den stora datorn som för nuvarande är nedpackad hemma hos min moster.

Hela det här med att blogga kommer nog bli lite segt närmsat veckorna, men det kanske inte är så konstigt egentligen...

Hit ska vi flytta



Riktigt stora vuxenpoäng

Igår blev det klart, jag och Marcus skrev på kontraktet. Nästa måndag får vi nyckeln och flyttar in i vårt torp. Vi dissar varbergsbostads och deras sunk-lägenheter, och flyttar istället in i ett charmigt 20-tals torp på Lugnet.

Torpet är det finaste, mysigaste, mest hemtrevliga hem jag någonsin kunnat tänka mig! Det har precis dendär lantiga känslan som jag tycker om.

Det finaste med hela torpet är utan tvekan köket, som går helt i den lantliga stilen med vedspis och allt! Intill köket ligger vardagsrummet, som förvisso är lite litet men åh så fint. Tapeterna är väl okej, men det kompenceras ganska lätt av den orgianl kakelugn som finns i vardagsrummet! Från vardagsrummet kan man gå ut till en inglasad veranda som sedan öppnar sig mot trädgården.

Japp, vi har inte bara ett litet torp -vi har även en tillhörande trädgård! Det är vuxenpoäng så det heter duga, eller hur!?

Citat #vecka 4


Upp och ner som en riktig berg -och dalbana!

Detta har varit en minst sagt konstig vecka i mitt och Marcus liv. Väldigt hastigt blev vi tvugna att flytta hem till min mamma -som även hon bor i ett flyttkaos (hon och gubben blir sambo nästa vecka) Vi skruvade isär alla våra möbler och packade ner alla våra saker i kartonger och ställde detta hemma hos min moster. Allting förutom lite kläder, vår madrass och vår tv -detta tog vi hem till mamma, och har nu ockuperat hennes vardagsrum.

Framtiden har inte sett särskilt ljus ut. Mamma tömmer sin lägenhet till veckan och flyttar då till en fyra rummare i Breared, men eftersom hon har kvar sin nuvarande lägenhet februari månad ut, planerade jag och Mackan att bo här den första månaden som "bostadslösa". Men vad som väntade därefter hade vi ingen aning om. Och orkade inte direkt tänka säskilt mycket på det heller...

Men nu vågar vi äntligen andas ut igen! Igår satte satte vi in en anons i Hallands Nyheter, och telefonen gick varm hela morgonen, massor av folk som hörde av sig och erbjöd oss boende. De allra mesta var enrummare eller källarvåningar eller inneboende osv. Men så på eftermiddagen ringde en gmmal herre. Vi åkte hem till honom igår kväll, och jag kan ju säga såhär Jag är förälskad i vårt blivande hem!

Men innan vi skrivit kontrakt ska jag inte avslöja så något mer. Men går allt som det ska, blir det inflytt den första februari. Jag är överlycklig!



Snart flyttar vi ut från mammas vardagsrum


Jaha

Från och med i morgon är vi bostadslösa.

Inte alls roligt.

Ibland blir det mer komplicerat än vad man räknat med

Jag hade till en början inte tänkt skriva om detta, men nu bara måste jag...

När jag och Marcus åkte till Egypten, skulle en viss person vara lägenhet -och kattvakt åt oss, och vi hade mycket klart sagt att vi inte vill ha någon som helst fest i vår lägenhet medans vi var borta. Och vi litade på att denna viss person skulle hålla det löftet.

Det första vi ser när vi kommer hem igen är en lapp som förklarar att någon av en viss persons kompis ville köpa våran likör som vi hade i vårt spritskåp, och det hade en viss person vart okej. Jag ringer en viss person och frågar varför denna har haft fest när vi sa nej. En viss person säger att det inte alls varit fest, jag tror inte på det men orkar inte bråka...

Snart därefter hittar vi ölkapsyler i blomkrukorna, halvätna chokladbitar i vardagsrummet och ett brev från bilprovningen. En viss person har inget körkort, ingen bil, och ingen som helst anledningen att få brev från bilprovningen. Vi kollar upp regnummret och förstår att kompisen som köpte vår likör ändå har varit i lägenheten -trots att en viss person hävdade att kompisen inte hade vart det...

Vi konfronterar en viss person, och får tillbaka svaret att vi är bittra och borde lära oss att slappna av och njuta av livet.

Orkar inte bråka mer om det, och vi skiter fullständigt i att prata mer mer en viss person. Det spelar ju ändå ingen roll när det går in i ena örat och ut ur det andra direkt.

Vi stöter på grannen i trappen, och frågar henne om hon har något under tiden vi varit borta. Och om hon hade!? Efter att ha bankat på fyra gånger, hade hon fått ringa störningsjouren som skickat dit securitas kl. fyra på natten!

Efter ett par dagar får vi en räkning ner i brevlådan. Två tusen spän ska vara betalt till securitas i slutet av månaden.

Nu är jag så arg, ledsen och besviken på en viss person att jag knappt orkar bry mig längre...

Och när man tror att det inte kan bli värre, så blir det ta mig fan det. Varbergsbostad blir informerade om att killen som står på lägenheten inte bor där, utan att vi bor här i 2:a hand. Man får bo i andra hand genom vbg-bostad, eller rättare sagt man får hyra ut sin lägenhet i 2:a hand -men antagligen har inte killen som står på lägnheten gjort detta helt rätt. Så nu har varbergsbostad krav på att killen som står på lägenheten ska vara tillbaka här om en vecka, alltså måste jag och Mackan vara ute innan helgen.

Okej, visst att vi måste flytta ut nu. Det är ju "bara att" flytta in hos mamma en vecka, för sen är ju våran nya lägenhet inflyttningsklar. Om vi nu ens får den!? Varbergs-bostad har ringt nu på morgonen, och klockan 11 ska vi till deras kontor och "prata om det som hänt".

Vad fan gör vi om vi inte får vbg:s-bostad godkänande att flytta in i den nya lägenheten?! Det har blivit en jävla soppa tack vara dendär jäkla festen. En viss person ska ju ha ett riktigt stort tack.

Det blir inte långt att flytta...

Lägenheten vi kollade på igår ligger på samma gata som våran, till och med i samma hus, ja det är så enkelt att den ligger precis nedanför våran nuvarande.

Så man kan ju säga att vi visste vad som väntade när vi åkte på visningen igår.

Planlösningen är den samma som vår, och hela lägenheten låg på samma skabb-nivå som vår (exempelvis en graffitimålning i hela vardagsrummet).

Men vi tackade ja. Vi får nämligen så gott som hela lägenheten renoverad, så direkt efter visningen åkte vi för att välja nya tapeter och köksluckor. Nu på morgonen har vi hört målarna genom golvet, så dom är i full fart allaredan, och lägenheten ska stå färdig att flytta in i om två veckor!


Nya tapeten till hallen och vardagsrummet



Nya tapeten till köket


Nya tapeten till sovrummet

Citat #vecka 3



Måste ju bara säga att jag tycker citatet är ganska så passande just
idag, eftersom jag och Marcus ska iväg och kolla på en lägenhet!

Uppdatering om ingenting, fast ändå litegrann

För att kännas som om det inte hända så mycket, så är det ganska mycket som händer just nu. Imorgon ska vi kolla på en lägenhet som vi har första plats på. Tackar vi ja, vilket vi troligtvis kommer göra, så är nyckeln vår den 1:a februari. Så just nu går min planerings- och inredningshjärna på högvarv just nu!

Det är mycket man vill förnya och ändra, och eftersom detta blir vårt första 1:a hands kontrakt innebär det att vi får större möjlighet att verkligen få det som vi vill ha det, färgmässigt och så vidare. Till skillnad från i 2:a hands lägenheterna i Uppsala och här vi bor nu, oranga tapeter liksom...

Men som sagt, även om det känns att inget händer, så är det ju lite grann på tapeten just nu. Förutom allt med flytten, så har jag även kommit igång med körkortet igen. Mitt mål är att ha det färdigt i vår, och det ska nog inte vara alltför svårt att fixa. Förhoppningsvis :)

Men annars är det faktiskt ganska lungt. Jag har inte fått några fler jobbtider att städa, och Mackan går hemma pga all jäkla snö. Detta innebär att vi har väldigt mcyket tid tillsammans, vilket är underbart! Det är riktigt najs att slippa "vardagen" ibland och bara ha "helg" flera veckor i rad.

Undervattensbilder i Blue Hole







"Dag Åtta I Egypten"

Idag var det dags för Mackan och mig att säga hejdå till
Halomy, Naama Bay, Sharm el sheik och Egypten



Men innan det var dags att åka iväg till flygplatsen gick vi ner till Naama Bay
och tog en liten morgonpromenad på den helt folktomma strandpromenaden




Var ju tvungen att ta lite foton nere i stan under dagtid



Väldrigt mycket krimskrams hängde i taken


...väldigt mycket krimskrams



...och väldigt mycket souvenirer


vår vecka i Egypten gick väldigt fort, och helt
plötsligt satt man på planet tillbaka hem till kalla Sverige

Dag Sju I Egypten

Idag var sista dagen, och den tillbringade vi i solstolen


Underbar utsikt!

Självklart var vi i det härligt turkosa vattnet och snorklade en sista gång






Lunchdags




Resten av dagen spenderade vi vid poolen


Till höger om palmen, längs bak mot staket låg vi och njöt



Läslusar (och lite linslusar)


Såhär fint hade städarn gjort när vi kom tillbaks till rummet



Dag Sex I Egypten, Kairo dag 2

Idag stod det PYRAMIDER på schemat,
och hela dagen var en enda stor wow-upplevelse



Chepospyramiden

Det var en sån dimma (och även smogg) på morgonen när vi anledde,
så när vi var bara 50 meter ifrån pyramiden så såg vi den ännu inte, det var
riktigt häftigt när vi närmade oss, och det helt plötsligt reste sig en vägg av
enorma stenblock rakt framför oss, och som bara fortsatte upp bland dimman...




Man fick gå in i pyramiden, så självklart gjorde vi det!
Man fick inte fotografera inuti, så ist blev det en bild vid ingången


När vi hade kommit ut ur pyramiden hade dimman lättat något,
och det blev ännu en wow-känsla när man nu såg ännu högre upp






Chefrenpyramiden
Turister som vi är, gick vi även i denna pyramid,
och jag kan ju tillägga att Mackan la sig i sarkofagen(!)




Vi gick även in i en mindre pyramid som tillhört Chefrens drottning


Här fick vi, efter att ha bett snällt, ta med kameran


Vi åkte till en utkiksplats där man såg alla tre pyramiderna


Cheops, Chefren och Mykerenos




Mycket turistbilder blev det


Shinxen







Tog en paus från pyramiderna och
besökte ett Parfymeri



Vi köpte en flaska med extract av Lotusblomma


Sen åter till Pyramiderna,
och nu till den äldsta av dom alla - Saqqara


Vid det här laget hade man nästan tröttnat av att fota pyramiderna,
istället riktades kameran åt alla håll, tex mot alla kameler som fanns där



Titipyramiden
Detta var den sista pyramiden vi besökte, och även här fick vi gå in,
och dessutom fick vi ta med oss kameran -vilket var väldigt uppskattat!


För Titipyramiden är nämligen den enda pyramiden man funnit med
inristade hieroglyfer på väggarna, och en inristad stjärnhimmel i taket




Riktigt häftigt!


Sista stoppet innan vi lämnade Kairo och
begav oss hem till Sharm el shek var en mattskola



Bara för att poängtera, detta var inte något barnarbete,
utan mattskolan är till för dom som vill lära sig väva,
och då max två timmar om dagen efter vanligskoltid.
(Så då har jag fått sagt det också!)




Så otroligt söta flickor, och gud så duktiga!

Även om det är en skola så finns det även vuxna och jobbar där




Riktiga konstverk



De allra största mattorna gick lös på sisådär halvmiljonen

Dag Fem i Egypten, Kairo dag 1

Mitt i natten blev vi upphämtade med buss utanför hotellet
Sen väntade en bussersa på ca 6 timmar, vi såg mycket öken kan man säga...



Det Egyptiska museum
Förutom en herrans massa statyer och stenskulpturer,
fick vi se alla skatter från Tutankamons gran, inklusive guldmasken!
Man fick inte fotografera invändigt, så ist blir det en bild på ingången...



Dessutom såg vi mumier... Lite läskigt men gud så häftigt.


Lunch vid Nilen



Utsikten över Nilen från vårt lunchställe
På grund av all smog som finns i Kairo ser man inte alls långt...




Efter ett tag slutade man förvånas över den fattigdom som fanns




Tills vi kom hit, Dead City.
Ett fyra mil långt område, som förr varit gravområde men som nu människor
tvingas flytta in i. De bor alltså intill sina döda, med gravstenar runt omkring sig




Ser ut som att det varit innbördeskrig i årtionden...


Mohammed Alis Alabastermoské




I denna moské fick även icke-muslimer gå in i



Utsikt över Kairo från baksidan av moskén
Återigen, helt fullt med smog i luften och man ser inte alls långt






Khan El Kalili
Mellanösterns största marknad



På bussen träffade vi en tjej som åkte själv, men att gå själv på en av världens
största marknader är kanske inte en så god idé, så vi följdes åt under dagen


Så vackert med alla färger





Det fanns katter precis överallt, dessa två kattungar låg inne i en butik


Man måste verkligen vara där för att förstå hur det ser ut,
bilder återger inte verkligheten ens till hälften, så häftigt var det!




Typiskt nog dog kameran efter bara 10 minuter på marknaden...


Istället fick mobilkameran vara med under resten av dagen



Det är så mycket fart och rörelse hela tiden

Efter allt turistande var vi väldigt trötta, och då var det
mycket trevligt att ha en sånhär fin säng att somna i.

Dag Fyra I Egypten

Man måste börja dagen med en rejäl frukost när
både kamelridning och snorkling står på schemat



Först åkte vi buss i två timmar -rakt ut i öknen




Lagom trötta, men samtidigt väldigt föräntansfulla



Här stannade vi för att hyra snorkelutrustning för dem som inte hade, jag och
Mackan hade ju köpt under gårdagen, men vi hyrde endå varsin våtdräckt
eftersom vattnet här uppe i norr kunde vara mycket kallare än i Sharm el sheik


Överallt fanns där getter som sprang runt
mellan de inte allt för top notch:iga husen



Efter ännu lite mera bussåkande var vi äntligen framme.
Eller ja, nästan framme, det återstår 30minuters kamelridning




Eftersom jag (inte så oväntat) var den som höll i kameran,
var det bara Marcus som kom med på några bilder.
Men sen visade det sig att en snubbe hade följt med oss hela dagen och
filmat allt, och att man kunde få köpa en dvd av honom. Så det gjorde vi,
och nu har vi bildbevis på att även jag red kamel. Kvaliten på filmen
var inte den bästa, men jag föröskte få några stillbilder från den ändå...




Efter en halvtimma på kamelryggen var vi framme vi Blue Hole
Detta är ett välkänt dykställe dit dykare från hela världen kommer.
Det är ett korallrev som sträcker sig längs med hela stranden,
och sen öppnar sig det som ett stort hål "Blue Hole" -det man ser på bilden



Först när vi anledde gick vi upp på en terass där vi blev bjudna på beduinte
och sen var det dags för det som jag sett fram mest emot -snorklingen!



Även under snorklingen hade dendära snubben filmat oss,
men som sagt, inte den bästa bildkvaliten på stillbilderna






Efter första snorklingturen bjöds det på lunch uppe på terassen,
och sen fick dom som ville, ta ännu en tur ut i vattnet. Vi ville!


Av någon anledning tyckte Mackan det va bra att zooma in mig...

Innan det var dags att åka hem till Sharm el sheik igen,
stannade vi till vid en stad i närheten av Blue Hole för lite shopping.


Här, precis som överallt annars kunde man köpa kryddor


Men något man inte kunde göra var att rida kamel i stan, haha!


Efter en heldag ute i solen, var vi helt slut när vi kom hem till hotellet. Vi åt middag, och sen raka vägen i säng. Förutom att vi var trötta efter dagen, så var vi tvugna att vila upp oss inför morgondagen, då väntade Kairo!

Dag Tre I Egypten

Idag var det stranden som gällde!


Vårt hotell låg som sagt på en kulle, och alltså avskildes från den stora stranden.
Men istället var det så fiffigt att man gjort en "konstgjord" sandstrand genom att lägga ut sand på en platå och sedan lagt i en flytbrygga vid vattnet.


För att bada var man tvungen att gå ifrån flytbryggan, och direkt när man kom i vattnet hamnade man i ett jättefint korallrev med hundratals fiskar i regnbågens alla färger, storlekar på allt ifrån små guldfiskar till stora 30cm-bjässar


Jag lyckades övertala Mackan att köpa snokelgrejer


Jag trivdes som fisken i vattnet, och stannade kvar bra mycket länge än Mackan som (så sött) var lite rädd för fiskarna, hehe. Istället gick han lös med kameran och dokumenterade min snorkling in i minsta detalj. Och bra är ju det, för annars är det ju oftast jag som håller i kameran, och man vill ju faktiskt ha bildbevis på att man själv också var med på semester, haha!




Men till slut var även jag tvungen att komma upp ur vattnen



Då passade vi på att käka lunch


Det dröjde inte länge innan jag hade på min simfötterna igen



Blekfis som man var till en början, så ville man ha all sol man kunde få.
Till och med när solen började försvinna stannade vi kvar ett tag


Dag Två I Egypten

Vi hade inte direkt planerat att "turista" när vi va i Egypten. Den enda planering vi gjort, förutom en dag till Kairo och pyramiderna var att slappa och ta det lungt, sola och bara så att säga.

Men så blev det ju inte riktigt. Första dagen bjöd Apollo på en City Tour (ist för såntdär klassiskt "informations möte") i Sharm el sheik, och eftersom vi hade förhandsbokat en heldag till Kairo behövde vi ändå ta kontak med reseledarna på apollo för bekräftelse av tider osv. Så vi beslutade oss för att följa med på dendära City Touren, det va början på vårt turistande runt om i Egypten!

Vi åkte runt med buss i hela Sharm el sheik, och hela tiden blev vi guidade om både det ena och det andra, så nu har man väl gått och blivit lite av en expert på just den delen av Egypten, haha! Inte riktigt, men ändå roligt att få lära sig något nytt, det är dessvärre lite tråkigt att man tyvärr glömmer bort det mesta...

Första stoppet var vid en moské, som tydligen ska vara lite känd.
Vi fick inte gå in, men utvändigt såg det riktigt fint ut.
Gillar verkligen den orientaliska arkitekturen.





Mackan ansvared för fotografering med mobilkameran.





Vi åkte vidare till den ursprungliga stadsdelen i Sharm el sheik
Där gick vi runt på den gamla markanden, som tillhör det mer traditionella.


Försäljningen på "Old market" den gamla marknaden som fanns i Old town är inte direkt riktad mot tursimen, utan det var lite mer "på riktigt". Något som var riktigt skönt med det var att man slapp alla jobbiga försäljare som ropade efter en och försökte pracka på dig en massa skit. I Old town var det lugnare och mycket skönare att bara gå runt och se sig omkring, för det finns mycket att se på!



Där fanns många kryddförsäljare
OBS, det är kanelstänger(!) till vänster i bild



Förutom kryddor så kryllar det av vattenpipor



Vi besökte ett papyrusmuseum





Blekfisar, och lite linslusar



Vi passerade en häftig marknad "Tusen och en natt"
Återigen, häftigt med den orientaliska arkitekturen.





City touren avslutades med lunch på Hard rock café

och där fick vi mer information om vår planerade heldag till Kairo.
Det slutade dock med att vi utökade vår endagars utflyckt till en tvådagar,
dessutom bokade vi in en ökensafari/rida kamel/snorklings-utflykt för onsdagen.



Väl tillbaka vid Naama bay och hotellet blev det en tupplur vid poolen



På kvällen begav vi oss ner till stan.
Det var svårt att få till en bra nattbild över stan


Strandpromenaden by night, fint med all belysning





Ett häftigt casino som hade formen av ett skepp, med segel och allt


Och häftiga "skyltfönster" som fanns utanför de flesta restauranger


Vi vågade oss in i en av alla souvenir-butiker som fanns,
så mycket krimskrams att man tror man ser dubbelt, haha!




Vi köpte inte något krimskrams (det var en regel vi hade under hela semester, inga onödiga souvenirer som vi aldrig kommer ha någon användning för...) men däremot köpte oss varsina par flipflop.

Dag Ett I Egypten

Högt ovan molnen


Utsikt utöver staden Nama Bay från vårt hotell.
Vi bestämde oss gå längs stadpromenaden för att få oss en titt på stan



Mycket båtar!


På kullen, bortom den blåa byggnaden ligger vårt hotell


Solnedgång och palmer, underbart!


Inte helt oväntat var vi helt slut efter vår lilla promenix, trots allt hade vi faktiskt klivit upp runt 4tiden på morgonen (alla jobbiga försäljare tar också på krafterna...). Hur som helst gjorde vi inte så mycket mer under vår första dag, efter middagen på hotell blev det raka vägen hem till rummet och nana kudden. Var ju tvungen att vila upp oss inför mogondagen, då det väntades nya äventyr!

Citat #vecka 53, 1 och 2






Hemma i kylan igen

I söndagskväll landade vi på Arlanda, och åkte hem till mamma & pappa Ahlström i Almunge. Vi tyckte det var smidigare så, att sova i almunge söndag-måndag, och på så sätt slippa stressa hem till Varberg mitt i natten. Istället satte vi oss i bilen igår eftermiddag och började rulla ner mot västkusten och Varberg.

På något vis kändes den bilresan mycket längre och segare än någon annan. Ändå har vi kört den sträckan hur många gånger som helst, så man borde ju vant sig tycker man. Men tydligen inte. Eller kanske så hade det något att göra med hur mycket vi längtade hem till vår egen lägenhet, vår egen säng och dessutom vår lilla kissemisse som vi inte sett på två veckor!

Nu är vi i alla fall hemma igen, och det käns mycket skönt. Det stämmer ganska bra detdär, det som man säger "borta bra, men hemma bäst"

Om det är något som jag saknat borta i Egypten så är det fräch hygien, så det första jag och Mackan gjorde när vi vaknade i morse (har redan vart vakna i nästan två timmar, tidsskillnaden har inte riktigt lagt sig...) var att tappa upp ett riktigt varmt och härligt bad. Så nu är vi rena och fina igen, och just nu sitter vi och smuttar på varsin kopp beduin-te som vi köpte med oss från Egypten.

Om det är något jag inte har saknat i Egypten så är det vintern, minusgrader och massor av snö. Nej, jag har trivts bra i värmen, närmare 30 grader i solen och aldrig under 20 grader i vattnet. Det har vart underbart!

06:30 lyfter flyget imorgon bitti

Sen blir jag och Marcus borta på semester i Egypten en vecka. Det ska bli alldeles underbart härligt. Och perfekt nog så ser vädret otroligt lovande ut.




Hejdå minusgradiga Sverige. Och hej värmen!

Vill bara säga att...

jag saknar min lille Hadock som är kvar hemma i Varberg



Gamla bilder sen i höstas nångång

Istället för att ta med Hadock upp, lät vi honom vara kvar hemma i Varberg. Han är en riktig tuffing som är hemma i lägenheten alldeles ensam, fast min snälla familj hälsar på honom varje dag och ger honom mat och kärlek.

2010-0102

Ja, det är allt lite häftigt med datum som idag, sånna datum som kan läsas likadant både fram och baklänges.

Mindre häftigt är att jag vaknar med världens smärtande klump i halsen, sådär lagom en dag innan vi ska åka iväg!? Men ska inte hänga läpp för det, istället får jag göra det bästa av situationer, nämligen klunka te och knapra halstabletter...


Första januari 2010

Gårdagens nyårsfirande var mycket trevligt. God mat och bubbel hemma med mamma & pappa Ahlström. Vi gick över till grannarna en stund också, och sen följde dom med hem tillbaka. Det blev väldigt sent för att vara en lugn kväll utan fest, inte förrens runt 3-tiden tog alla samtal slut och vi hoppade i säng.

Blev (inte allt för otippat) en lång sovmorgon imorse, och resten av nya årets första dag har varit väldigt lugn. Låg i soffan och kollade på "Barnen i Bullerbyn" (jag bara älskar att se på gamla serier och filmer från min barndom) När Mackan blivit lite piggare drog jag med honom ut och lekte i snön. Här i Uppsala är det närmare en halvmeter snö överallt! Vi gjorde, eller rättare sagt jag gjorde snöänglar. Självklart var vi tvugna att ha lite snökrig också, barnsliga som vi är! Slutligen begravde jag Mackan, så jag antar att vinsten blev min.


Det känns som att vara i fjällen



Haha!


RSS 2.0