60mil söderut...

Hejdå Uppsala...


...och Hej Varberg



So long!

Tisdagen den 28april

Idag är det mycket som ska göras!

Först och främst skolan, det är redovisning av projektarbetet idag. Har en mindre ångest över detta dock, får se hur det går. Kanske blir något av en katastrof!?

Sen skynda hem, och försöka hinna med så mycket plugg som möjligt, vill inte sysselsätta mig med det i veckan. Och sen måste jag packa tills imorgon, vi drar ju till Varberg då! Eftersom Marcus jobbar över ikväll också, så har jag fått i uppdrag att packa åt honom också, det ska bli intressant...

Och om jag hinner, så tänkte jag ta en svängom med damsugarn i lägenheten, det är ju alltid skönt att ha det städat när man ska resa bort, för då är det ju rent och fint när man kommer hem...

Men nu...skola och redovisning av projektarbetet

Min måndag

Precis när jag skulle cykla iväg till skolan ringer Marcus och säger att jag måste ta kameran med mig. Massa körsbärsträd som blommat nere på stan.
  
Så fint så

Skoldagen var väl inte den mest givande, som vanligt... Men men, jag känner mig duktig som pallar mig dit varje dag ändå. Och det ger utdelning! Idag fick jag tillbaka två MVG, på filosofiprovet och en inlämninguppgift i Geografi. Woho :)

Rebecka kom till stan och sällskapade mig på håltimmen. Först gick vi till stationen där jag hämtade ut tågbiljetterna, och sen parkerade vi oss på bryggan. Fastän det var moln så stekte solen, härligt! Som jag har längtat efter våren...

Marcus jobbar över idag och imorgonkväll, så jag är ensam här hemma. Men det är lika bra det, då får jag mer tid över till allt pluggande. För det är nämligen vad jag har sysselsatt mig med hela eftermiddagen, plugg plugg och plugg. Skoj...

Nu tänkte jag fixa lite käk, det blir lax och potatis. Och efter det, har jag planerat yttligare lite plugg. Sen när Marcus kommer hem blir det pusskalas, mysigt.



Start vecka 18

Det var en toppenhelg ute i Almunge. Massa trädgårdsarbete i kombination med solsken är inte alls så dumt. Har faktiskt fått lite färg :)

Och vet ni vad, på lördagen blev det årets första utomhusfrukost. Eftersom jag inte hade någon kamera att dokumentera, så bjuder jag i stället på denna bild
Systrarna Eriksson under 90-tal

Denhär veckan kommer mestadels att bestå av skolarbete. Just när projektarbetet är över, så öser det in uppgifter och prov från alla andra håll och kanter. Har tre inlämningsuppgifter att göra, ett prov att plugga till, och lite annat smått och gott som t.ex nationelltprov i matte som närmar sig.

Men tack och lov blir det en kort skolveka, endast måndag och tisdag. Sen bär det av till Varberg under valborg! Det ska bli så underbart att träffa alla igen, mamma, syskonen, P&M och Farmor. Jag längtar...

Gud sex och Lydnad

Det är inte bra att gå på teatrar som slutar först runt 22-tiden, då kommer man i säng alldeles försent om man heter Josefin Eriksson som gärna vill sova runt 21. Jag va så trött när jag vaknade och ville braa somna om. Fast det var helt klart värt det, teatern va hur bra som helst! Dock måste man nog vara en aning kritisk, både mot det ena och det andra, när man ser den. Men helt klart sevärd!


Onsdag mitt i veckan

Klockan är lite över 8, och jag har ägnat hela morgonen åt att vika och lägga in tvätt. Sådär lagom roligt sysselsättning, speciellt tidigt på morgonen...

Idag är det onsdag och en mycket händelserik sådan. Först är det skola 9-14, vi ska ha temadag -Miljö, det ska bli mycket spännande. Projektarbetet ska även lämnas in idag... Efter skolan ska jag hem en vända innan teorikursen börjar 15:45, den slutar 17:45 och då hämtar Marcus mig och så åker vi hem och äter middag innan jag ska ner till stan igen, klockan 19 ska vi gå på teater med klassen, vi ska se Knutby, det ska verkligen bli jätteintressant!

På tal om Knutby, igår på religionen fick jag tillbaka min uppsats om Knutby. Det blev ett vg/mvg, inte fy skam ju. Hoppas på mvg som slutbetyg i Religion B

PS. Jag längtar tills det blir grönt i träden
Foto: Jag

Nya foton

Skrev ut några nya bilder och ändrade om på väggen i vardagsrummet.


Det blev ganska bra tycker jag


Syskonen Ahlström och farmor


Jag och Farmor

Home sweet home

I helgen fick vi överta ett skrivbord från Marcus syster. Vi hade dock lite problem att få upp det i lägenheten. In i hissen gick bra, men inte ut (!?) Så vi fick åka ner igen, och bära upp det för de fyra våningarna. Och när vi väl kommit in i lägenheten visade det sig att vårt vardagsrumsdörr-hål var en aning för litet, så då fick vi lyfta bort hela dörren. Men med lite trixel så var bordet äntligen på plats.

Jag måste ju säga att det känns otroligt skönt att slippa detdär hörnskrivbordet som vi hade innan. Visst. det tog ju knpappt någon plats alls, men gav lika lite plats. Helt meningslöst att försöka plugga vid datorn eftersom det inte finns någon plats för böcker osv. Nu kommer det definitivt att bli bättre plats.


Bortsett från att det står en icke så snygg frys och micro i vardagsrummet (pga platsbrist i vårt minikök) så tycker jag att det blev väldans bra :)



16 månader

20 December 2007 - För Alltid


Måndag

I vanliga fall har jag historia på morgonen, men den är inställd idag. Istället tänkte jag palla mig ner till gymmet och träna en timma. Efter det tänkte jag lägga mig i solariet, vill gärna bli lite vårbrun. Skolan börjar inte förrän 12, så jag hinner nog med att springa ner till stan och hämta min kalender på fuji. Ovanligt mycket att göra för att vara Josse en måndagsmorgon.

I skolan har jag bara två lektioner, först Geografi B och sen Filosofi A. Idag ska vi ha ett megastort filosofiprov, men jag har pluggat så hoppas det går bra.

Jämfört med andra som säger att april är tuffaste månaden i skolan, så tycker jag det är ganska lugnt nu. Mycket beror kanske på att projektarbetet är klart...?

Det är så skönt att ha det klart!

Filmkväll i sovrummet

Det har varit konstigt i veckan, jag har gått tillbaka till skolan efter en veckas lov. Och Marcus har börjat jobba på heltid efter att ha gått hemma hela vintern. Så nu i veckan känns det som om vi knappt har fått nån tid för varandra. Så vi tänkte ta igen det ikväll med lite fredagsmys. Vi har vart och hyrt en film och köpt lite (mycket) chips och dipp. För att göra det ännu mysigare tänker vi sitta i sovrummet, och Marcus föreslog att vi skulle flytta in den stora tv:n dit.




Fredag

Även fast jag nyss haft lov och varit ledig, så känns det underbart med ferdag. Det har varit alldeles för jobbigt att ställa om sig efter påsken, varje morgon när klockan ringt så har jag bara velat slänga klockan och somna om...

Sååå, det ska bli jättehärligt med helg. Dock har jag ett megaprov i filosofi på måndag, så det blir mycket plugg i helgen, men jag hoppas på solväder så att man kan sitta ute och plugga.


Börjar bli skoltrött på riktigt, då är det skönt att veta att det bara är 50dagar kvar

Men innan det blir helg så ska denna dag avklarars:
8:30-11:00 Skola. Förtsa lektionen är matte, och sen religionskunskap
11:00-13:30 Dötid innan Marcus kommer hem.
Tänkte käka lunch i skolan och därefter springa ner till stan och kolla om kalendern som jag beställt är färdig. Sen blir det hem, packa gymkläder och så fort Marcus kommer hem från jobbet blir det gymmet.
14:00-15:30 Gymma, får se hur min kropp orkar efter en veckas sjukdom. 

2009-04-15

Är det bara jag som tycker att april har gått jäkligt fort!? Vet inte om det beror på att jag haft en veckas lov, men det känns som att april nyss började...
Och idag är det redan den 15e, och resten av månaden kommer flyta på.
Nu har skolan börjat, och det innebär säkerligen plugg och sysselsättning. Marcus har börjat jobba nu också. Så dagarna kommer flyta på. Sen till valborg-helgen bär det av till Varberg (längtar!), och sen huxflux är det redan maj månad.

Jag känner mig fortfarande inte helt tipptopp, men måste iväg till skolan idag. Har endå bara en lektion, Filosofi A 10:20-11:15. Det klarar jag nog.

Min stackars hals behöver te 24/7

Not so fast...

Det blir ingen skola för min del idag. Istället planerar jag att ligga hemma i sängen. Plugga lite, och springa till badrummet och spy lite då och då. Kul. Inte

Back on track

Påskhelgen har väl inte vart den bästa direkt. Feber som kommer och går. Hosta och snuva. En ork lika med noll. Usch säger jag bara. Än är jag inte helt bra, men får väl palla mig till skolan ändå.

Jag måste ju bara säga att jag planerar in min sjukvecka oerhört bra. Har inte varit sjuk en enda gång på hela skolåret, men så blir jag dundersjuk när jag har lov. Finns både bra och dålig sida med detta:
Bra; missar inget i skolan.
Dåligt; spenderar gärna inte min lediga tid sängliggandes...

Any way, nu verkar jag på bättringsvägen iallafall. Skönt


Jag älskar honom.

Glad påsk!



Här har ni min påskbuffé


Go´kväll

Efter att ha spenderat praktiskt taget hela dagen i soffan så känner jag mig, trots sjukan, ovanligt pigg och otrött med tanke på att klockan är en bit efter nio och jag i vanliga fall brukar sova vid denhär tiden.

Vi har varit hemma i stan idag. Jag skulle gå på teorilektion på trafikskolan, och Marcus lånade ut sin bil till en jobbarkompis som skulle flytta. Nu är Marcus iväg och hämtar sin bil, och sen ska vi åka tillbaka till Almunge igen.

Såhär i påsk och vårtider, hoppas jag på att förkylningen kommer att ge med sig snart. Vill inte ligga inomhus hela dagarna. Jag vill ut. Ut i den friksa vårluften.

Som igår kväll, då drog jag med Marcus ut för att knäppa lite kort.
Vad tycks om den här?


Foto: Jag
Marcus, konstnärlig som han är döpte den till
"Solnedgång över ensamhetens kyrkogård"

Lagom till påsk...

...så har jag lyckats dra på mig en jäkla förkylning, både hosta och feber

Det är inte det minsta skoj vill jag lova. Hög feber och irriterande hosta. Jag som aldrig annars blir sjuk, varför just nu när jag har lov!? Blä. Men jag får väl skylla mig själv, det kanske inte är så vidare smart att sitta ute och sola än...

Men kan man klandra mig! Vem vill inte gå ut i solen när det blir vår?



en man med sten-koll!

För framtida köp av hus och tomt är det ganska bra att ha en stensättare till pojkvän. I nuläget är det bra för mamma & pappa Ahlström att ha en sådan son.

Marcus har vart så snäll och duktig och lagt sten både här och där. I helgen blev det hela karporten och idag gjorde han klart sista gången i tärdgården som vi började med i sommras. Det blir verkligen kanonfint!


Han är så duktig min lilla Marcus!

hund vs katt

Nu för tiden delar jag och Marcus säng med katten Tiffany,
istället för som tidigare med hunden Alfons

Idag vart vi in till stan en sväng idag eftersom jag hade körlektion. (Det känns fortfarande lite sisådär på den fronten, men det ska nog fixa sig till slut, kanske...) Men annars så är vi kvar ute i Almunge hos Marcus föräldrar.

Våren är ju så mycket bättre ute på landet än inne i stan. I lördags gick vi långprommenad på 7km, vi såg det ena vårtecknet efter det andre.
Fåglar som kvittrar, blommor som tittar upp ur marken, fjärilar som flyger...
Ja, jag till och med satte mig på altanen och solade en stund.



Träning ger resultat

Efter drygt tio månader som sambo kan jag ju inte påstå att jag lyckats undvika sambofällan. Lite allt för mycket onyttig mat har det blivit, både nu och då...

Och som varje inteligent människa kan räkna ut så resulterar allt för mycket snaskande i lite överlast i form av onödiga kilon.

Men nu, med mycket hjälp av Marcus på gymmet flera gånger i veckan har jag börjat komma iform igen. Idag var första gången som jag vägde mig på två månader, och jag hade gått ner 6kg! Överlycklig typ.

När vi först började träna var det väldigt segt, och det kändes som att det aldrig blev nån förändring vare sig på vågen eller med måttband. Men nu äntligen märks lite resultat, och inte så lite heller.

Jag är verkligen jätteglad och stolt över mig själv!


Även på Marcus sysn stor skillad. Han är påväg att återigen bli en biff!

Vårkänslor

Allting känns så lätt på nåt vis. Allting flyter på. Allting känns bra.

Jag känner mig bara så glad och sprallig.

Skolan går bra, och nu väntar en veckas lov. Det är fint och hemtrevligt i lägenheten. Det är äntligen vår, varmt och skönt ute, fåglar som kvittrar. Och bäst av allt, jag har världens underbaraste pojkvän. Allt är helt perfekt.

Idag har jag inhandlat ett par skor som jag ska inviga våren med

Perfect

Det är alltid lika skönt med fredagar, och lite extra skönt nu när våren äntligen är på g. Dessutom skadar det ju inte att jag har sån kort skoldag 8:30-11:10. Efter skolan möter Marcus upp mig och så sticker vi iväg till gymmet i en timma...

Och sen är det lov! Gud sååå underbart härligt! Jag vet att många kommer sitta med sina projektarbeten under lovet, men jag är redan klar!! Woho!

En hel vecka tillsammans med Marcus. Ingen skola, inget pluggande hemma.
Ingen stress. Bara lov i vårvädret. Kan det bli bättre?


Lovet spenderar vi nog en hel del i Almunge
hos Marcus föräldrar och alla djuren :)



Ensamt här hemma

Det känns konstigt att Marcus är iväg och jobbar igen. Han har ju vart hemma de senaste tre månaderna, eftersom att han har stämplat. Men så nu bara huffspluffs ska han börjar jobba igen. Det känns verkligen konstigt.

Som tur är, så är det bara ett jobb idag. Han börjar inte "på riktigt" innan efter påsklovet, det är verkligen skönt. Jag skulle inte palla va hemma själv hela lovet.

Men jag kommer sakna att ha honom hemma, att ha honom nära mig.
Att ha sovmorgon ihop, istället för att han åker iväg strax innan 6 varje morgon.
Att äta frukost tillsammans, varje dag.
Att träna tillsammans på mina håltimmar.
Att få komma hem till honom efter skolan, ist för att han kommer vid 16-tiden.
Att få mer tid till varandra




Soluppgång


Foto: Jag

Jag kunde inte somna om efter att Marcus åkte till jobbet imorse. Så strax innan halv sju, traskade jag ut på en 60minuter morgonpromenad. Härligt

RSS 2.0