Fredag

Det var länge sen som jag sov såhär dåligt som jag gjorde i natt. Vaknat med jämna mellanrum, ibland för att hosta och snurvla och ibalnd för att jag drömt nåt konstigt. Jag hatar nätter när det blir sådär svår-sovda

Any way, det är fredag och det är alltid skönt! Idrott och Hälsa B är avslutad så det är hur skönt som helst att slippa den sena fredagslektionen (14:30-16:30) Idag, och alla kommande fredagar kommer jag sluta betydligt tidigare, nämligen runt 11tiden.

Sedan sticker jag och Marcus ut på landet, hem till mamma Ahlström. Vi stannar där hela helgen, det ska bli tervligt. Får se om jag lyckats få lite gjort på projektarbetet också. På söndag har jag blivit bjuden på gudstjänst till Knutby, som jag gör ett religionsarbete om. Det ska bli väldigt intressant!

Vad ska ni hitta på?

Trött på ingen, trött på allt.

Ja, min håltimma som enligt schemat va 5timmar blev tydligen bara fyra timmar. Folket i min klass hade nämligen bestämt med läraren att flytta fram vår geografilektion en timma. Skitbra. En liten miss bara att dom "glömde" säga till mig. Så när jag klev in i klassrummet, va resten av klassen påväg ut. Jävligt tacksamt. Speciallt med tanke på att jag skulle hålla i en liten redovisning just idag. Ja, jag har sagt det förr och jag säger det igen; Linné är en jävla skitskola.

Jag undrar bara, är det konstigt om jag inte vill fira studenten ihop med "min" klass. Hälften av folket i klassen har jag endast en lektion gemensamt med. Och resten av folket har jag kanske tre lektioner i veckan tillsammans med. Jag menar, okra lägga ner tusen spän på en student med en klass jag inte känner. Skulle inte tro det...


Dethär gänget vill jag hellre fira studenten med

fem timmar...

Har håltimma nu, en sådrä liten lagom på fem timmar. Och jag skojar inte. Morgonlektionen (företagsekonomi) slutade 9:35, och nästa lektion (geografi) börjar inte förrän 14:35. Jag kände att fem timmar dötid i skolan inte lät så lockande, så jag åkte hem emellan. Har käkat lunch, och nu ska vi kila ner till apoteket, Marcus är i stort behov av hostmedicin.

Barbafamiljen i potatisform

Det står stilla...

Ja igår var det fettisdagen, mamma och pappa Ahlström bjöd på bulle.

Jag och Marcus har blivit jättesjuka. Hostar och snorar i knapp nästan. Inge kul alls. Jag gick ändå till skolan igår, det va väl kanske inte det bästa valet, för jag gick hem igen efter första lektionen. Visseligen missade jag bara en lektion, religion. Där gör vi eget arbete, och duktig som jag är så skrev jag så gott som hela under lovet. Pluggis, jag? Äsch...

Annars händer inte mycket här. Marcus har inhandlat alla säsonger av Arkiv X, så det står på mest hela tiden. Annars är det mest te och plugg som gäller. Jag har fått tummen ur arslet och kollat upp körskola (okej, marcus gjorde det åt mig) ska anmäla mig idag. Känns som att allting går åt rätt håll, underbart.

Nu är det dags för frukost. Kanske borde fixa fram lite kläder också.
Ciao

Update

Ja, nu är man hemma i Uppsala igen. Passade på att dra på mig världens förkylning, nu såhär lagom till massa-plugg-vecka. Inte alls så roande. Börjar smärta i öronen, hoppas verkligen inte att det är öroninflamation. Det orkar jag verkligen inte med. Så det blir till att hälla i sig mängder av te, sen jag kom hem från skolan idag har jag redan hunnit med tre koppar.


Jag ska inte vara uttråkande med mina sjukligheter, utan tänkte skriva lite om förra veckans tripp ner till Varberg.

Det har vart full fart enda sedan första kvällen, då blev det bowling med mamma och hennes gubbe. Och så fick man träffa storasysters nye pojkvän för första gången, en mycket trevlig prick hon har hittat, glad för hennes skull.
Dagen därpå, söndag blev det brunch hos pappa för att fira lillasyster och lillebror som har fyllt år under vintern.

Sen har vi hunnit med både det ena och det andra. En fika hos mormor. Sett vartenda avsnitt av Mysteriet på Greveholm (som förövrigt är den bästa julkallendern genom tiderna) Lyssnat på cd-skivan "Lasse & Morgan", det blev en hel del hysteriska skrattanfall...

Träffade tjejerna från mig gamla klass och tog igen lite skvaller. Jag och Marcus chockade genom att klä oss i matchande outfit, ganska töntigt, jag vet...


Sen bar det av till Helsingör. Sällskapet denna gång bestod av mamma + gubbe, lillasyster, lillebror, jag och Marcus. Det blev en heldag innehållandes ett antal öl, en smarrig middag och alkohol shoppande. 




Haha, lyckades fånga Mackans nysning på bild

Vi avslutade veckan med inflyttningsfest hos storasyster Linda i hennes nya fin fina lägenhet. En etta på ungefär samma storlek som vår, dock har hon något som jag saknar, ett kök! Mamma som är en riktig handywoman hade satt upp tapet och färg på väggarna, kanon fint. Kvällens innehåll = Singstar
Lillasyster Elin och Jag




Last day

Nu har vi vart en helvecka på västkusten. Helt underbart som vanligt.

Ikväll blir det inflyttningsfest hos storasyster som fått lägenhet, det kommer utan tvekan bli en perfekt avslut på denhär Varbergstrippen. När nästa besök blir av är lite oklart. Hade tänkt komma ner på brorsans konfirmation, men tydligen är den samma dag som min studentskiva, så icke. Kanske påsk, kanske före, kanske efter. Som sagt, inget bestämt. Men ikväll ska jag njuta av den sista dagen med familjen. Känner på mig att det kommer bli mycket tervligt!

Tåget imorgon går 11:40, och några timmar senare kommer vi va hemma i Uppsala. Det ska bli skönt att få sova i sin egen säng igen. Och få ett slut på allt dethär "semeter-småätandet".  När jag är hemma så berättar jag mer om allt som har hänt under veckan. Hörs då!


090213

Jag har lyckats hålla mig ifrån bloggandet i hela tre dagarn nu, inte illa va? Men nu så tänkte jag bara göra en liten snabb uppdatering.

Josse: I onsdags utnytjade jag min julklapp ifrån Marcus, nämligen en ansiktsbehandling. Djuprengöring, massage och massa behandlingar.
Hur najs som helst!

Skola:
Allt flyter på relativt bra måste jag säga. Talet i filosofin gick okej, jag är nöjd iaf. Jag har hunnit klart med så gott som  alla uppgifterna i Bild.

Här sitter jag och målar

Kärlek:
Ja, imorgon är det ju alla hjärtansdag. Och det är ju som sagt en lite omtalad dag, vissa gillar den andra inte. Jag själv, tycker att det är en alldeles underbar idé med en dag tillägnad kärleken. Men däremot förstår jag mig inte på folk som gör "värsta grejen" av det hela och tror att man bara kan visa sin krälek till en annan person genom att köpa en dyr pressenten eller liknande. 

Jag (och min ekonomi) är inte så mycket för att köpa pressenter, därför har jag ist satt mig ner och pysslat ihop ett fotoalbum till Marcus i pressent. En aning mer personligt och garanterat mer kärlek bakom än att gå och köpa nåt.

Eftersom jag och Marcus ska spendera alla hjärtans-dag med att sitta 6timmar på tåg ner till Varberg så blir dethär nog en trevlig pressent, så kan vi sitta och bläddra igenom om och om igen. Det blir mys

Det har krävts en del klippa & klistra

Jag och Marcus stannar i Varberg hela nästa vecka. Det ska bli hur najs som helst. Har längtat efter att åka till Varberg hur länge som helst, sist vi va där va första advent, alldeles för länge sen! Har mycket att ta igen nu.

Som sagt, får se om jag bloggar nåt ifrån Varberg. Annars är jag tillbaks vecka 9.

kommer hålla låg profil ett tag framöver

Känner just nu att jag inte har tid för att sitta vid datorn. Iställer tänker jag ta tag i en nedrans massa skolgrejer. I två veckor framöver ska jag göra ett arbete i Religion B om sekter/rörelser. Och så har jag en hel del uppgifter i Bild som ska hinna bli klara tills efter sportlovet. Dessutom ligger projektarbetet och samlar alldeles för mycket damm.

Så summan av det hela, denhär veckan går åt till plugg. Och nästa vecka bär det av till Varberg. Därför får bloggen vila ett tag framöver. Hejsvejs så länge

Eh, vem försöker jag lura? Det kommer garanterat komma ett inlägg någång då och då... Kanske. Om jag hinner... Egentligen har jag inte tid, men om jag känner mig själv rätt så... Hm, ett väldigt svårtfattat beslut, att blogga eller inte blogga!

Jag längtar tills allt grått och trist förvandlas till grönt

090210

Har jag nångång sagt att Linné skolan är lite sådär halv b. Det skadar inte att säga det igen. På gårdagens filosofi lektion skulle vi hålla tal, men skrivsalen va upptagen, och läraren ville att det skulle va lite "högtidligt", så klassrummet va ju bara att glömma. Så vad gör man då? Jo, man är utomhus i sisådär några lagom minusgrader.

Idag blir det inte mycket i skolan iaf, svenskan va tydligen inställd så jag börjar inte förrän 12:50. Innan dess täckte jag städa lite här hemma, damsuga lite snabbt bara och plocka lite. Så tänkte jag hinna med gymmet också. Är ju skönt att ha det gjort innan skolan.

Får inte glömma att gratulera lillasyster Elin som fylller 17 år idag.
Grattis och hoppas du får en bra dag!


I brist på bilder av bara Elin, fick det bli denhär gammla på oss båda.
Så lika är vi väl ändå inte?

Han förgyller min vardag

Igår var det en helt vanlig dag, måndag den nionde februari, inget speciellt alls. Jag hade huvudvärk av värsta sorten, men den försvann direkt när Marcus kom hem från jobbet och lämnade ett avlångt paket i mitt knä.

En röd ros. Bara sådär, utan någon anledning alls. Hur gulligt är inte det då?!


Back on track

Det va tugnt att kliva upp idag. Ville inte alls, inte för en sekund. Jag ville bara att tiden skulle stanna, att Mackan inte skulle behöva gå till jobbet, att han skulle stanna kvar i den varma sängen ihop med mig. Blä för att stiga upp mörka tidiga mornar som denna. Äckligt väder utanför fönstret, och tråkig skola som väntar.

Det är inte alltid så lätt att komma tillbaka till skolan efter en veckas "ledighet", känns lite konstigt faktiskt. Jag menar, man vänjer sig så snabbt att vara ledig och allt vad det innebär, va vaken länge på kvällarna (för min del 21:30 om jag orkar) sova ut länge på morgonen (i mitt fall till runt 8:30) och proppa i sig en massa mat och onyttigheter. Men nu är det slut med sånt äckelpäckel, och vardagen börjar igen. Upp tidigt och pysa iväg till skolan, träna på gymmet, fixa läxor och skolarbeten, mysa med Marcus hemma i tv-soffan på kvällarna. Ja, allt det gamla vanliga igen. Fast det blir inte så långvarigt, för nästa vecka är det sportlov, hehe, och då drar vi till Varberg.

Funäsdalen 2009

Solsken. Aldrig varmare än runt -10. Pudersnö.
 
Vad mer kan man önska sig av en skid/snowboard-resa? Jo, det är klart, en massa god mat och trevligt sällskap. En mycket lyckad vecka har det varit.

Vädret var ju helt underbart och resulterade i otroligt rolig, och för min del lätt åkning. Jag gillar inte alls när det snöar och ligger en massa uppkörd lössnö i backarna. Så solsken, flera minusgrader och inte en isfläck i backarna passade mig perfekt.Det va bara sista dagarna som det började snöa lite granna, men eftersom min bindning sprack nästsista dagen blev det inte ändå inte nåt åkande för min del de sista dagarna.

Så mycket fotografering blev det tyvärr inte. Jag tror nog min käre pojkvän är lite kamerarädd. För varje gång jag föreslog att vi skulle ta lite kort fick jag svaret "Nej, men vi fotar imorgon istället." Det blev några kort med Mackans kameramobil, så kvaliten är det ju lite sådär med, men men...




Den sista är en av de få bilder som fotades med vanliga kameran.
Det är utsikten ifrån stugan, inte illa va. Helt underbart fint när
solen stiger upp och topparna färgas rosa, så fint så!


förlåt mamma

Nu är det slut på åkande för min del denhär veckan, efter andra åket idag sprack min högra bindning. Skrot. Men då kan man alltid passa på att skoja med mammsen, skicka sms och berätta om bindningen, lägga till ett litet spratt om att man trillade och for in i ett stängsel och nu ligger på sjukhuset med bruten höft. Stackars mamma, ringer helt förstörd med gråten i halsen och är helt förtvivlad. Förlåt mamma, det var inte meningen att skrämmas sådär.

Nej, nån bruten höft har jag inte, men bindningen är helt kaputt. Tråkigt, men tur i oturen att det hände idag och inte i början av veckan. På söndag åker vi hem, och jag berättar mer då. Då kommer lite bilder också. Hörs

på återseende

Godmorgon allihopa everybody.

Klockan är nu 06:24 och jag har vart vaken i drygt en timma alla redan. Ibland är det ju ganska bra att man är såndär jäklans morgonpigg människa.

Om ca 20minuter brummar vi iväg till fjällen. Blir borta en vecka, och det är ytterst liten chans att jag skriver nåt därifrån. Jag ska försöka låta bli att bryta ett ben eller två, och så vi hörs om en vecka. Swich, swich. Tjingeling


Jag i Hemsedal, feb.07

RSS 2.0