Kissekattbebis



Denhär lilla godingen har flyttat in hos mami och lillasyster.
Supersöt och lekfull, och svårast i världen att fota, hehe.

Gah

Varför krånglar bloggen !?

Ny inredning på bloggen


Vad tycks om den nya header-bilden?

Själv måste jag ju bara säga att jag tycker det blev riktigt bra!
Blev även mycket nöjd med meny-bilden.

Alltid lika roligt att fräscha upp på bloggen :)
Nu är det bara lite småpyssel, såsom typsnitt på texten och lite annat
småpill som jag vill ordna med. Men det får bli en annan gång...

Morgonstund har guld i mun, typ.

När jag väl lyckas somna om, efter att Mackan har gått iväg till jobbet, väcks jag av sms. Orkar inte bry mig om att titta. Starx därefter får jag ytligare ett sms, och bestämmer mig för att se efter. Första sms:et är en förfrågan om jobbpass på äldreboendet, andra sms:et är en bekräftelse om att någon annan har blivit tilldelad passet. Yes, dagen börjar verkligen bra...

Men bara någon minut senare får jag ett nytt sms om jobb, och snabbt som tusan svarar jag ja. Så, idag blir det jobb för min del, om även ett kortpass 12-16, men ändå! Jag ser fram emot det jättemycket och det ska verkligen bli sååå roligt!


Men först. En kopp te och Beverly Hills-boexn

Morgonstund har guld i mun

Remember me


JAG SÄGER BARA TRE ORD :
S Å   J Ä K L A   B R A
!

Slappis-söndag

Hade en riktigt trevlig kväll igår med tjejerna och Mackan, haha, tycker nästan lite synd om honom ibland som måste följa med på massa tjejfester hehe.

Idag är det slapping som gäller... Började dagen med pannkaksfrukost, mumisgt vill jag lova. Därefter tog vi cyklarna ner på stan, svängde om hemmakväll och hyrde film. Så nu är vi parkerade i soffan for the rest of the day. Har precis sett färdigt på "Clash of the Titans", och strax ska vi starta igång "Remember me"

Film och slappande är ju ändå ett ganska bra tidsfördriv en söndag :)


Världens bästaste <3

Iväg på 20års fest

Kräftskivan som skulle vart hemma hos oss idag är inställd, brist på kräftor efter stormen... Men det gör inte mig någonting, ingenting alls faktiskt.

Iställer blir det 20 års fest hemma hos Gilla, och det ska bli riktigt najs!


Haha, dethär är den enda bilden jag hade på Gilla
Nåt säger mig att det kommer bli något suddigt ikväll också haha!

Beverly Hills


Ja, då var första säsong avklarad,
och andra säsongen tittas för fullt...
Ska bara låna hem resten av boxarna,
och få det här 90-talet överstökat!

Lördag

Hade en jättetrevlig kväll hemma hos pappsen igår. Vi åt god mat, och sedan kollade vi på filmen "Baksmällan" som han fick i present av mig, Marcus och min lillebror Razz. Han fick även en grillbok med jättehäftiga recept, och matfantast som han är min pappa, så tror jag att den kommer användas flitigt nästa sommar.


Så jäkla roilig film, haha!


Yepp, det var gårdagen det. Men idag är det lördag. Mackan har precis åkt iväg till jobbet, han ska stå i butiken idag. Så framtills 14-tiden, när han slutar, ska jag försöka fördriva tiden, och det tänkte jag göra med att... ehm, någonting?
Förslag på vad man ska hitta på en lördag som denna?

Idag blir det stan med Emma

Organiserat handdukar och badlakan i linneskåpet. Kokat gröt till frukost. Diskat. Planterat om en buske i trädgården. Duschat. Startat en masikn tvätt.

Allt detta har jag hunnit med, och klockan är inte ens elva ännu! Bra där :)


Idag har jag bestämt träff med min vän Emma. Vi har knappt setts något i sommar, vi har nästan alltid jobbat om varandra, och det har vart ett jäkla krångel med att hitta dagar som passade oss båda att träffats... Men nu är ju jag tursamt nog (hm!?) arbetslös igen, så nu kan vi ses igen, typ...

Vi ska iallafall göra en vända på stan, få oss en bit mat att äta och shoppa lite. Jag har lite som "måste" inköpas till höstgaderoben. Dessutom har en kompis fyllt år, och eventuellt ska jag på hennes fest imorgon så det blir nog lite pressentjakt på stan också (eventuellt = vi ska egentligen ha kräftskiva hemma hos oss, men eftersom det vart storm, och fiskebåtarna inte har kunnat åka ut på havet, är det lite brist på havskräftor...) Hur som helst ska det bli supernajs att träffa Emma!

Emma och jag, vi är goda vänner...


28 augusti 2010

Stort grattis till min käre far som fyller år idag :)

Gammal bild på mig och pappi
Ikväll ska vi åka och hälsa på honom, men annars skulle han inte fira något särskilt. Däremot blir det nog kalas så det heter duga nästa år, då fyller pappan min 50 år, och då hans fru tilhör samma "årgång" blir det kanske 100 års kalas...

Produktiv Torsdag

Ja idag har jag faktiskt fått en hel del gjort. Till en början med har jag fixat i trädgårn, både klippt gräsmattan och rensat ogräs. Och dessutom har linneskåpet fått sig ett ansiktlyft, nu är åtminståne alla sängkläder iordning och reda, och imorgon planerar jag att organisera alla handdukar och badlakan..

Och inte nog med det, jag har även lagat mat åt min man, och nu har vi ätit och vart ute på en liten promenad runt grannskapet. Ganska duktigt va!?

Jag tycker iaf att jag är duktig, så nu blir det paj med vaniljsås och 2½ män på tv.


Mumsmums

1 år sedan han kom till oss


Naaw, har min lilla Hadock verkligen vart såådär liten!?

Wednesday

Idag ska jag möta min handläggare på arbetsförmedligen, vet inte riktigt vad jag har att vänta, så tar det helt eneklt som det kommer.

Därefter hade jag och mamma planerat att mötas upp för en promenad och fika/lunch, fast detdär med att promenara tror jag är ganska så inställt...
Det stormar verkligen ute! Bara att inse att den tristaste och gråaste årstiden av dom alla fyra är här. Wäh, jag är inte något stark höstfan direkt. Varför var sommarn tvungen att försvinna så fort!?

Änyvej, i eftermiddag ska jag och Marcus åka upp till Göteborg och hälsa på min syster Linda och svåger Kristian som ville bjuda på middag. Det blir ju så sällan som vi ses, så det ska bli jätteskojsigt.

In matter of fact, jag var uppe i Göteborg igår faktiskt. Min klasskompis Rebecka från Uppsala (som i själva verket är ifrån Eskilstuna, alltså vi två var båda nyinflyttade i uppsala..) hade vägarna förbi västkusten, så var ju bara tvugna att ses över en fika. Supertrevligt verkligen! Och fastän vi inte sett varann på över ett och ett halvt år, så var det hur lätt som helst att bara sitta och prata. Och dom där två-tre timmarna som vi satt på fiket bara försvann i gamla minnen och tankar, och nya planer och funderingar...

Inte nog med att det börjar bli höst, det måste tydligen bli storm också...



Det blåser något fruktansvärt!

Fångarna på fortet!

Nu ska jag och Mackan gå och lägga oss. Ikväll har vi haft lite mys i tv-soffan, och sett på Fångarna på fortet. För mig som inte var sådär jättegammal när det sändes förrut, kändes det som ett riktigt bardomsminne, haha! Jag hade typ glömt bort det mesta, men så kom minnena tillbaka ikväll, jätteskoj verkligen. Minnen, och önskan om att få åka dit och testa på allt själv.

Riktigt bra program! Förstår inte varför det man ens slutade sända...

Frukost

Hade planerat att göra en smoothie, men upptäckte nu att all fil/yougurt var slut. Så det får väl helt enkelt bli lite jordgubbar och en banan till frulle idag.


A new turn

Igår jobbade jag min sista dag på äldreboendet.

Idag blir det ett besök på arbetsförmedlingen.


Det känns..., konstigt och tomt. Pissigt helst enkelt. Har verkligen stortrivts på äldreboendet i sommar, både de boende och personal har vart underbara. Och förutom jobbet i sig, så har jag verkligen uppskattat att faktiskt ha haft ett jobb, att ha något att göra om dagarna...



En fin blombukett som jag fick av personalen igår.

Typ som ett tack för 2 månaders trogen tjänst,
det var antingen blommor eller en guldklocka haha!

I love my boyfriend


Den 20:e varje månad känns på nåt sätt lite extra speciell för mig och Mackan.
Idag firar vi 32 månader tillsammans.


Haha, det känns kanske som att det är på tiden att
sluta "fira" varje månad,och istället bara fira på årsdagen.

Happy Birthday To You My Friend!

Idag är det inget mindre än ALEXANDRA HAVERSTAL's 20 års-dag!

Hade det inte vart för att den jäkeln (ja, jag är lite avis, hehe)
jobbar som reseledare och just nu bor i Italien så hade vi minst
sagt festat till det ikväll, men det ska vi ta igen some time...


GRATTIS PÅ DIG!

Äta Jobba Sova (...dö?)

Måndag 7:30-15:00
Tisdag 7:30-15:30
Onsdag 15:30-20:30
Torsdag 16:00-21:00
Fredag -
Lördag 14:00-21:00
Söndag 15:00-21:00

Och idag, min enda lediga dag denna vecka, hoppade jag in som vikare på ett annat äldreboende. Så idag har jag jobbat i Veddige 7-13. Duktigt där!

Nu har jag duschat, och tänkte få i mig lite lunch, och sen var det väl dags att dö då!? Eller inte... När Mackan kommer hem, ska vi åka iväg och handla för ikväll kommer mamsen hem till oss för lite grillning, mycket trevligt.

Passion



Gott Gotti Gott Gott

Idag är det onsdag

..och jag har inget att blogga om. Bloggtorka igen...

So long!

Hard work work

Efter denna veckan är mitt jobb på äldreboendet slut, och jag kommer inte att ha något jobb längre. Det känns... konstigt... tråkigt... förjävla hopplöst...

Jag kommer att vara kvar som vikarie, alltså hoppa in extra när det behövs. Men det vet man ju inte hur många timmar det kommer röra sig om. Dessutom vet man aldrig när man ska jobba, vilket jag känner är det tuffaste.

Nu när jag väl har börjat jobba, och är van vid det, så vill jag fortsätta på det viset. Jag vill inte ha någon osäkerhet kring jobb längre. Är så trött på det.

Jag har sökt tonvis med jobb, och ska söka ännu mer. Jag hoppas verkligen att jag lyckas få ett jobb innan oktober månad, det är mitt mål i alla fall. Och mål är ju alltid bra att ha. Ringde precis runt till lite ställen där jag har varit och lämnat jobbansökan, gäller ju att "vara på", och en del lät faktiskt ganska positiva.

Förstår ju att det inte är det enklaste att få jobb, såhär efter semestertider, finns ju en massa annat som ska ordnas då, men jag hoppas verkligen!


Yes please

Minstingen börjar bli stor

Idag var det kalas för min yngsta lillbrorsa Elias som
fyller år till veckan. Snart är han hela 11 bast, inte så liten längre!



Vad är födelsedagskalas utan tårta?


...och utan paket?


Vi gav honom spelet "Hänga gubbe",
faktiskt riktigt roligt som blev resten av kalasets sysselsättning

Godmorgon Lördag


Det var evigheter sen jag och Marcus fick sova ut tillsammans
en lördagmorgon, och det är bara för underbart

Fredag den 13:e

Och jag börjar dagen med att vakna ybertrött efter knappt några timmars sömn.
Yes, typ...


Nu blir det jobbet, och ikväll har jag och Mackan inbokat en dejt, mysigt värre <3



Får se om det blir någon mer otur, än dålig sömn, denna dag?

Läser en bok ute i det fria


Tove Styrke - Million Pieces

Jag bara älskar denhär låten


Nähe? Jaha?

Om man skulle ta och göra iordning ett fotbad? Eller kanske slå på stort, fotbad, ansiktmask å hela alltet.. Ja, det får nog bli nåt sånt.


Om en ändå hade ett badkar...
Dagar som denna, regn och tråk, är till för att spenderas
i ett stort badkar med badskum, oljor, tända ljus, musik,
och kanske en liten badanka också för den delen.

Lämna cv:n. Luncha med Lisa. Gå på museum. Kinamat

Ja, det är en sammanfattning av min tisdag det. Jag har gått runt i stan och lämnat cn:n typ överallt, och ska inte hoppas på för mycket men en del verkade myket lovande, så visst hoppas jag. Jag är fast besluten att få ett jobb innan oktober månad, det är mitt mål. Sen fick jag äntligen inbokat en dejt med min kära vän Lisa, en brud som är mer uppbokad än typ, kungen, haha.

Efter det möte jag upp Marcus och svärföräldrarna vid fästningen, så besökte vi museumet vilket var väldigt roligt. Där finns en utställning nu i sommar om Titanic, och som det titanic-freak jag var, var det mycket intressant att se, dessutom fick ju mamma och pappa Ahlström äntligen se Bockstensmannen.

Nu har vi precis smällt i oss mat ifrån China Sea, och som vanligt är man helt proppusmättus, och mer halva maten är kvar.


Gottit


Mat från China Sea = Matlådor!

Powenapa

Har precis fått i mig (och svärföräldrarna) lite ugnspannkaka, det behövdes fylla på med lite energi eftersom vi bestämde oss för att åka till Gekås tidigare idag. Det var ganska mycket folk, och man bara kände hur hornen började växa ut i pannan på en, dumma jäkla människor som inte vet hur man beter sig på Gekås! Haha, låter som jag är helt mongo, men jag blir verkligen trött på folk i det varuhuset.

Änyvej. Nu ligger jag i sängen och tänkte vila ett tag, innan det är dags för jobbet 16-21. Kommer troligtvis inte kunna somna helt, även om det hade vart hur najs som helst, men det blir nog till att läsa lite, typ powernapa.

Just nu


Ikväll blir det en fet skål med godis och film

Stängning igår, öpnning idag

Jao, alltid lika trevligt när ett morgonpass kommer efter ett kvällspass, det blir liksom bara hem för att sova -och knappt det. Har sovit så jäkla uselt inatt.

Och jag hatar att kliva upp ur den varma sängen när min underbara älskling fortfarande ligger och sussar...

Men men, jobba helg har ju sina fördelar det med, och det lär märkas i slutet av månaden (ska faktiskt blir jättespännande att se vad lönen landar på..) och dessutom trivs jag ju så jäkla bra på mitt jobba, så jag ska inte klaga.

Three done, one to go


Ja då var det dags att börja på den fjärde boken

Vet inte ritkigt vad som har hänt med mig,
men jag har blivit en riktig bokmal på sistone!

Första bebisinköpen avklarade


Ja, då kan vi bocka av barnvagn och bilbarnstol från inköpslistan

Godmorgon

Å gud så skönt det är att få sova ut ordentligt! Fastän jag var ledig igår också, så hade jag ställt klockan för att jag skulle hinna med all städning, men idag så unnade jag mig själv att få ta sovmorgon. Och det var välbehövligt, hade sovit i nästan tio timmar när Marcus ringde, han ringer alltid runt 9-tiden för att säga godmorgon :)

Idag öser regnet ner, det var som att himmeln bara öppnade sig för ett par minuter sen och regnet bara vräckte ner! Nu har det lugnat sig en aning, men att döma av molnen blir det nog liknande väder hela dagen.

Vädret känns lite extra trist med tanke på att mamma & pappa Ahlström kom ner igårkväll. Det va galet länge sen dom va här nu sist, i mitten/slutet på maj, så det är jätteskoj att ha dom här! Dom stannar runt en vecka, så förhoppningsvis blir det några dagar med bra väder, jag menar dom måste ju få uppleva det bästa med västkusten sommartid -nämligen sol och bad på stranden!

Men som sagt, ingen stranden idag. Får se vad vi hittar på. Just nu ska jag i alla fall avnjuta en kopp te, och klappa på kissekatten som ligger i mitt knä
.


Min älskade lilla Hadock, som inte är så liten längre!

Istället för tårta blev det födelsedags-kärleksmums

Efter fika och en massa prat hos farmor Margit, blev det en snabbis på stan med lillasyster, hitade dock inget... Hade tänkt vi skulle gå ner till simstadion, men vädret verkade lite ostadigt. Fast nu när jag är hemma igen, så verkar det trots allt va bra solväder, så kanske blir lite solande nu?


Mums! Bokstavligt talat, hehe

Torsdag...

...och idag är jag ledig. Gött!


Tänkte städa upp litegrann här hemma, dammråtterna har på nåt vis ökat i samband med att jag börjat jobba, och diskberget på köksbänken intar snart första plats som världens högsta byggnad, haha!

Sen har jag lite planer på att möta upp lillasyster (när hon nu vaknar) jag vill gå en vända på stan, och sen tänker vi njuta av det faktum att solen skiner trots att det var lovat regn, alltså stranden it is.

Och så ska vi gå förbi "Farmor Margit", mammas farmor, som fyller 92 år idag.

Onsdag den fjärde augusti

Nu blir det iväg till jobbet 7.30-15.30, och sen väntas två dagars ledighet, tänkte passa på att lämna ut cv:n (lämnade en hel del igår också) eftersom dagarna och veckorna har en tendens att bara försvinna, och vill bra gärna inte stå där helt oförberedd om tre veckor när mitt jobb är slut... Och om jag har tur så blir det kanske lite sol i dagar också, kanske till och med såpass att det blir stranden, vågar man hoppas på det!?

Se vad jag hittade i brevlådan idag


Tackkort från min lillasysters student

( "Fam. Eriksson/Ahlström" så vuxet, haha! )

Gröna fingrar

Idag blev det en tur till Blomsterlandet för att införskaffa lite plantera-om-några-växter-saker-så-som-blomgjord-och-innekrukor




Köksfönstret,
Tycker fortfarande det är lika roligt att
växten till vänster heter ficus kinky, haha!



Vardagsrummet,
där vi för övrigt har nyinköpta gardiner
(likadana som i köket, jag är såndär att jag vill
ha samma av allt, hatar udda inrednings-ting
)

Som vanligt igen då

Efter att ha haft "gäster" hos oss i över två veckor i rad, så känns det minst sagt tomt hemma i vårt lilla torp. Men (å jag menar absolut inget illa mot någon när jag säger detta!) men gud så skönt det är att ha vårt hem för oss själva igen, haha!

Det är inte direkt någon nyhet att jag är en ensamvarg, och hur trevligt det än har vart att ha kompisar på besök, för det har det verkligen varit (!) så är det faktiskt skönt att få vara ensamma igen. Borta bra men hemma bäst, fast mera Många bra men ensam bäst, typ hehe.

Som sagt, det känns ganska tomt här i torpet nu. Som till exempel står det inte hundra tusen skor i hallen längre. Inte för att det direkt va någon chans att jag skulle ta fel på vilka skor som va mina och inte. Jag och Mackans kompisar har inte direkt samma skostorlek om man säger så...


38:or VS 50:or


Änyvej. Marcus semester är slut, och nu är allt tillbaka till det gamla vanliga. Jobb, jobb och lite jobb också. Vardag helt enkelt.

Mitt sommarjobb på äldreboendet varar ett par veckor till, och jag är i full fart med jobbsökandet -igen, och hoppas innerligt att jag lyckas få jobb till hösten. Nu har man ju fått försmak på dethär med att jobba och få en lön i slutet på månaden, och det är ju faktiskt helt okej, haha!!

Sommarvärmen är tillbaka!

Solen skiner, och jag tänker inte slösa en minut! Har jobbat hela dagen, men nu är det läsning i solstolen som gäller! Jag som trodde att sommarn va över förra veckan...

Citat #vecka 31




Detta blir troligtvis det sista "Veckans citat" eftersom min kallender nu är slut..

Söndag den första augusti

Otippat om jag säger (skriver) något i stil med att tiden går fort, och att det känns nästintill orimligt att det redan är augusti... Nja, inte så otippat kanske.

Men ändå sant. Tiden bara flyger iväg!

Sista sommarmånaden har börjat, och med tanke på väderprognoserna, så är det nog ännu mindre sommar kvar att vänta. Men idag skiner solen, vilket känns otroligt härligt. Det är inte direkt något strandväder, men ut måste man väl ändå.

Än så länge har jag spenderat dagen i soffan, det blev nog lite för mycket av det goda igår (fast ärligt talat vet jag inte hur det gick till!), så lite chill i soffan med tv-spel (Mackan) och läsning (jag) har vart helt perfekt.

Men som sagt, ska väl försöka komma upp och göra lite nytta kanske.


Vacker solnedgång vid campingen där vi övernattade i Danmark,
inte för att bilden har nåt att göra med texten, men ändå.
Jag tycker den är fin, och det är min blogg så jag bestämmer, haha


RSS 2.0