Tisdag

Årets första dopp är avklarat! Åkte ner till stranden i Norranäs och stekte ihop med Emma och mamma Annika en stund på dagen innan jag jobbade.


Fler bilder från midsommar

Först bjöds det på en något sen sill-lunch
och dukningen va ju bara alldeles för fin!


Födelsedagsmössa på Pelle

Måste sjunga snapsvisa!

Vad är ett födelsedagskalas utan tårta?


Öppna paket


Fortsatte i partytält i trädgårn



Hello Kitty var med hela kvällen

Dans runt midsommarstången!


På nåt jäkla vänster glömde vi "Små grodorna" (???)

Ett något udda inslag under midsommarfirande,
nämligen Piñata a la Pelle 25 år




Fortsatte med grillning vid partytälten





Nisse och Anton höll tal!


Chill..., eller nåt





Sen blev det mörkt, och sen ljust igen, då var det dags att sova

Hungry

Håller just på att ordna lite mat till mig själv och mannen. Egentligen brukar man inte bli så värst hungrig när det är såhär varmt ute, men jag är riktigt hungrig just nu, det tar på krafterna att jobba, konstigt nog, haha!


Färskpotatis med dill är ju det bästa! Särskilt när dillen är egenodlad



Citat #vecka 26


Mjukglass i Gränna och dagens goda gärning i Borås

Vi lämnade Uppsala efter en mycket trevlig helg tidigt i eftermiddags, och jag måste nog erkänna att jag hellre suttit i en solstol än i en bil 60 mil idag.

Det va inte en nådigt varm bilfärd, bokstavligt talat klibbigt varmt!

I Gränna pausade vi och köpte mjukglass

Barndomsminnen!

I Borås stod Marcus för dagens goda gärning

Ett äldre par hade fått stop på bilen mitt i en rondell, så Mackan
hoppade ur bilen och hjälpte gubben att putta bort hans bil.

Han är bäst min kille!

Nu är vi i alla fall hemkomna, har börjar sakta men säkert varva ner. Marcus har betalt räkningar och jag har vart iväg till affärn och handlat mat. Råkade få med mig en kebabpizza också som vi precis har proppat i oss. Nu ska snart hoppa i säng, för imorgon väntar jobb.

Midsommar

Det är ofta så att "planerade" fester vid speciella tilfällen, som födelsedagar, nyår och inte minst midsommar, brukar kunna bli misslyckade. Men så var verkligen inte fallet igår, det var en jättetrevlig dag och kväll med massa skratt och skoj. 


Dagen till ära hade jag mina nya persikafärgade klänning från H&M
och i håret hade jag givetvis en egengjord midsommarkrans.



Öl, blommor, cider och jordgubbar, härligt!


Fler bilder kommer upp på facebook så småning om, och troligtvis även här på bloggen också. Men nu ska jag återgå till dagens sysselsättning som inte helt otippat är att slappa!

En snabb midsommarhälsning

Nu ska vi precis ge oss av mot Sunnstad där det ska firas midsommar!


Haha, här bjuder jag på en härlig bild från midsommar 1992

Jag är två år gammal, och av min blick att tyda,
så var jag tydligen duktig på att fira midsommar redan då

Jag <3 Solen

V Ä D R E T   Ä R   U N D E R B A R T  ! ! !

Jag har, för ovanlighetens skull, vart en sväng om mamma. Hon jobbar dock, men lillasyster och jag har ockuperat innegården, och legat i varsin solstol och steeekt i solen, så jävla underbart.

Nu är jag hemma igen, och det är cirka en timma kvar tills Mackan slutar jobbet. Allting är redan packat och klart, så framtills Mackan kommer hem tänker jag faktiskt fortsätta att steka i solen! 


Undra när man ska premiära på starnden i år!?

Uppsala över midsommar

När Marcus kommer hem från jobbet i eftermiddag styr vi bilen mot Uppsala för att fira midsommar där med Mackans familj. Pelle, Mackans svåger, fyllde 25år i veckan och ska ställa till med dunderkalas så det ska bli supernajs!


Bästa med midsommar är utan tvekan jordgubbarna!!!


Jag har ätit pannkaka!

Idag är det onsdag och jag har inte gjort nåt särskilt speciellt idag. Eller jo förresten, jag har premiärat på systembolaget, en upplevelse det haha!

Och så har jag ätit pannkaka, gottigt!

Gräsmatta

Hade tråkigt hemma idag, så åkte hem till mamma och har umgås med henne och lillasyster under dagen. Kommer sedan hem, och möts då av denhär synen:


Mackan i full fart med att rulla ut gräsmatta


Blev hur som helst superbra!

Fint med kungahuset!

Jag är trött på allt dethär tjatet om att Victoria och Daniels bröllop har varit kostsamt. Flera miljoner kroner som kommer från skattebetalarna, och att kungligheterna själva inte gör någonting alls.

Jag tror det är väldigt svårt att förstå hur mycket kungafamiljen faktiskt gör. Jag är inte så värst insatt, men jag kan tänka mig att dom har ett ganska tufft schema. Dom representerar Sverige, både inrikes och utrikes. Dom är landets ansikte utåt sett. Jag kan inte tänka mig hur många möten och sammanträden som de svenska kungligheterna gör, och där de alltid förespråkar vårt land.


Daniel och Victoria

Visst, bröllopet har kostat flera miljoner. Ja, det är pengar från skattebetalarna. Men att hävda att kungahuset inte gör någonting alls är ju bara dumt att säga.

Det svenska kungahuset är en enormt fin symbol för Sverige
, en symbol som jag tror har större betydelse än en presedent kan ha... Och jag kan nästan lova, att om Sverige istället var en republik, skulle alla tala om "hur lite politikerna gör" och ifrågasätta varför de ska ha så höga löner osv, det gör man ju redan...


Svenska Kungafamiljen

Jag tycker det är fint med kungafamiljen!


Det var la på tiden!

 

Nu är det bara menylistan till vänster som ska uppdateras, sen är jag nöjd...


Vi firade 2½ år tillsammans

Ja, tänk vad tiden går! Nu har jag och Marcus vart tillsammans i två och ett halvt år. Självklart firade vi igår, först åt vi grillat här hemma, vädret tillät oss faktiskt att sitta ute och äta, och sen blev det ett biobesök.

My darling <3


Vi såg Robin Hood

Inte direkt vad man kanske förväntar sig i
Robin-Hood-väg, men helt klart en mycket bra film!

Citat #vecka 25


En relativt vanlig lördag

Efter ett jobbpass på äldreboendet (ett pass som allra mest bestod av att kolla på tv-sändningen från sthlm och bröllopet, jag är nu expert på ämnet) fortsatte denna lördag med en tripp upp till Göteborg. Först åkte vi hem till storasyster Linda och Kristian på lite fika, och senare drog vi vidare mot Liseberg och gjorde årets premiärbesök, hur trevligt som helst.



För första gången på väldigt länge blev det inget åkpass idag.
Istället var vi sådär lagom vuxna och "gick runt" mest.


Femkamp!


Älsklingen i fullt ös!

Man blir aldrig för gammal för att äta sockervadd!

På väg ut möttes vi av en magastor regnbåge



Nu blir det snart sängen för min del, är verkligen helt slut hela jag! Imorgon har jag och Marcus 2½års dag och vi tänkte fira det, men vet inte när/var/hur än, men hur som helst måste man ju vara utvilad!

Kunglig chokladask


Va ju bara tvungen att köpa en chokladask a la Victoria & Daniel

Dresses

Det blev som sagt lite nytt till sommargarderoben från H&M idag. En jättesöt aprikosfärgad klänning, och ett blåvitt randigt linne i längre modell.


Kanske nåt att använda till midsommar nästa helg?


Sol Vind Vatten

Idag tog jag min bike och cyklade ner till stan, mötte upp lillasyster och gjorde stan en snabbis. Visar bild på dagens inköp senare... Hur som helst, vi gick även ner till hamnen för att försöka ta några snygga bilder (bloggen är ju i stort behov an en uppfräshning) dock blåste det som aldrig förr, och mitt hår flög överallt!

Bjuder på en bild for now, ska kolla igenom bilderna lite mer nogrant senare, men nu tänkte jag passa på att njuta av solen. Man kan ju inte lita på dethär vädret för fem öre, så när solen är framme då är det solstolen som gäller!


Ja som ni ser, det blåste litegranna!

Så enkelt, men så gott

Mmm! Kvällens middag bestod av den godaste köttfärssås jag ätit. Min man är riktigt grym på att laga mat, det är tur att jag har honom!


17e ...ehm, Juni (?)

Asså jag är verkligen efter... Först och främst försvann april så himmelens fort, och när maj tog slut va jag typ kvar i mitten på april. Nu är det redan juni, eller "redan" det är för tusen halvvägs igenom månaden!

Och värst av allt! Det är för fasiken 2010, eller ja, halva det året har också redan hunnit passera. Jag däremot är fortfarande kvar i -08 möjligen -09, typ.



Kanske har min dåliga tidsuppfattning något att göra med att jag inte har nåt jobb och "bara går hemma", att jag liksom gör samma sak varje dag...

Troligtvis kommer min tidsuppfattning bli bättre iochmed att jag börjar jobba, förhoppningsvis! Bara 1½ vecka kvar nu tills min riktigta schema drar igång...

Bränt mig i solen


Men va fan, är ju inte lätt att smörja in solskydd på sin egen rygg...

Sommar i mitt hjärta

Idag har jag legat ute på gräsmattan och solat hela dagen lång, och gud så härligt det är. Finns ju inget bättre. Har dessutom påbörjat min obligatoriska sommarläsning av min absoluta favoritbok "Sommarsystrar" Har redan läst över 100 sidor (inte illa för mig, jag som i vanliga fall avskyr att läsa) Jag har läst den varje sommar sen jag va 13-14 år gammal, och den är bara så jäkla bra!


Glöm inte bort att andas!

Har vart på utbildninsgkurs hela förmiddagen, och nu är jag hemma hos mamma. Har fått lite mat i magen, och nu ska jag vila middag. Om nån timma kommer lillebror som har haft skolavslutning idag, han går ut 9:an så det ska vi fira lite extra med sommarlovs-tårta när han kommer. Sen ska jag vidare och köra ett kvällspass på jobbet. Full rulle hela dagen alltså.

Tidig morgon nr två

Ja, jag är ju inte särskilt van att kliva upp när klockan ringer vid 6-tiden, men det är la bara till att vänja sig. Och jag tror inte det blir några problem med tanke på att jag förrut alltid var uppe med tuppen. Men visst kändes det lite segt att höra väckarklockans signal idag också, det hade liksom räckt med igår, haha.



En kopp te så är morgonen räddad

Student 2010




Har nog aldrig sett min syster så glad och lycklig som hon var idag!


Det blir lillasysters student trots allt !!!

Jag är jätteglad just nu! Ordnade så att jag kan vara "ledig" i eftermiddag, och istället gå sista delen av utbildningen imorgon förrmiddag.

 

Alltså kan jag vara med på lillasysters student! Har verkligen haft dåligt samvete för att jag inte skulle kunna var med, så jag är superglad just nu. Utspringet är klockan 15, så framtills dess är jag hemma hos mamsen. Hon har precis visat några bilder från imorse innan Elin stack iväg på sin skolavslutning, och jag måste ju bara säga att hennes klänning är dunderfin!


Elin


TILL MIN LILLASYSTER


Älskade lillasyster

Förlåt att jag inte kan vara med på ditt utspring och fira din student...
Jag hade så gärna stått där och sett dig springa ut och få krama om dig,
hoppas att jag hinner komma ner till stan och se dig åka flak i alla fall.

Stort grattis till studenten
och lycka till i framtiden!

Citat #vecka 24


Söndag 20:35

Nog för att det inte regna, men shit vad kallt det blåste nere vid havet när vi grillade innan. Riktigt kallt, så efteråt gick vi hem till mamsen och drack kaffe och spelade lite kort, och lillasyster blev galen på mig så fort jag försökte underlätta spelet lite med nya idéer och sådär, haha!

Nu är vi hemma igen, och snart blir det sängen för vår del. Måste få ordentlig sömn inför morgondagen, då ska jag på kurs hela dagen, och dessutom ska jag försöka hinna med att hejja på lillasyster när hon åker studentflak runt stan.

Här e några bilder från kvällens (frusna) grillning

Marcus värmde sig vid den stora läger elden, jag föredrog filten!


God mat, men äckliga fåglar!

Söndag 15:31

Har precis kommit hem från mataffärn, vi har storhandling inför veckan. Nu har jag slagit mig ner i soffan med ett glas smoothie och tänkte se på lite film. Marcus sitter här bredvid mig och surplar i sig sin smoothie också, fast typ hälften hamnar i skägget på honom, eller rättare sagt mustachen, haha


Ehm, kanske inte va hälften, eller ens en tredjedel.
Okej, det va bara pyttelite, men skoj ändå!


Som sagt, nu blir det film och senare ikväll ska Mackan och jag grilla med mammsen, det ska bli trevligt. Hoppas bara vädret håller i sig, tro det eller ej men det har inte regnat idag! Annat än igår, framemot eftermiddagen blev det storm (på riktigt) fast man är ju ganska härdad från Gudrun och Lillepär haha.

Nä, ja juste, film var det! Och smoothie...

13:21

Städat.
Diskat.
Tvättat.

Ganska så produktiv förmiddag måste jag medge! Och även min Marcus är produktiv, från annat håll. Han är iväg och jobbar, står i butiken och säljer, han är så duktigt min man! Nu är det bara en timma kvar tills han slutar, och när han kommer hem blir det lite lunch, eller mellanmål typ. Man får ju inte åka iväg på kalas med en mätt mage, haha!

Vid 16-tiden ska vi åka iväg hem till min käre far för yttligare lite skolavslutnings- och studentfirande. Inte nog med att min lillasyster tar studenten i år, lillebror (som inte alls är så liten längre!) går ut 9:an, och även lillbrorsan slutar skolan, även han börjar bli gammal, kan inte förstå att han redan går ut 4:an!!!

Det är nog bara att inse att dom växer ikapp mig!
Eller, vänta. Va fan, jag blir ju också äldre, haha!


Gamal bild på mig o småsyskonen, kankse 2005?

Öh, okeej...?

What? Precis när jag laddat upp förra inlägget, spricker himmel upp och helt plötsligt är alla trista fula gråa moln borta, och istället finns där en ljusblå himmel, och till och med lite solsken. Riktigt, riktigt jävla konstigt väder!

Bilden nedan togs, jag lovar, inom en minut efter bilden i förra inlägget...


Men man ska nog inte hoppas på för mycket. Enligt vackerväder.se ser det inte särskilt lovande ut. Varannan timma regn, och varannan sol (???)

Ute regnar det


Jag blir galen på det här vädret! Kan ju nästan tro att det är höst, isället för juni månad! Riktigt ruskväder, blåsigt och regnit, inte trevligt alls... Jag vill ha blå himmel och sol, sommar det är vad jag vill ha!

Studentfirande

På måndag 14/6 sätter min lillasyster Elin på sig sin vita mössa och springer ut för sista gången. Jag kommer tyvärr att missa utspringet för jag ska på kurs, och det är jättesynd att det krockar för jag hade jättegärna velat va med och gratta.

Istället grattade jag (och resten av halva (allstå mammas) släkten) henne igår då det var lite student-kalas hemma hos mammsen. Superduper god mat, och trevliga människor. Självklart släpade jag med kameran och knäppte lite kort, oavsett om det va uppskattat eller ej. Studenten är ju något som måste dokumenteras in i minsta detalj! Sååå, här är några bilder från gårdagen:


Studenten!


Gott!


Sverige-cupkace, gissa vem som bakat!?


Paketdags! (och som sagt, kameran uppskattadess inte alltid)


Självklart skålades det champange

Legoland i juli

I slutet på juli kommer några uppsalabor på besök till västkusten, Marcus kompis och hans tjej, och deras lilla knodd. Vi ska ta färjan över till grannlandet för en två dagars tripp, och självklart ska vi kolla in Legoland.


Något att se fram emot!

Kläder för 50-lappen

Har rensat ut garderoben och lagt upp lite kläder för försäljning på blocket.se
Inte för att jag har överdrivet med kläder direkt, men däremot har jag hur många klädesplagg som helst som jag sällan, eller snarare aldrig, använder.

Bland annat några kavajer, jackor, byxor, shorts och en hel drös med toppar


Klicka här för att se annonsen

(Om någon skulle vara intresserad av att köpa nåt så
går det ju bra att skriva en kommentar här också
)


Regn regn regn

Kan. Det. Sluta. Regna.
Vart tog sommarn vägen!?


Det nya till köket

I förra veckan blev det ju en sväng till IKEA, och för en gångs skull lyckades vi hålla oss till orginalplanen och köpte bara det vi redan hade bestämt i förvägen. Nämligen en uppsättning tallrikar och nya dricksglas, verkligen välbehövligt! Med på inköpslistan var även en såndär chek tillbringare med isbehållare.


Regnvatten

Gårdagens regn samlades upp i diverse hinkar, vattenkannor och, eh, blomlådor, haha! Men ärligt, varför låta det gå till spillo, regnvatten är ju perfekt att använda till vattning i trädgårdslandet och rabatter...


Snålt eller bara jäkligt smart?

Jäkla förkylning

Nu har det snart gått en hel vecka med snuva, hosta och halsont. Bajs säger jag bara. Jag vet inte hur mycket te med honung som jag hällt i mig de sista dagarna. Men ändå verkar denhär jäkla förkylningen inte vilja ge med sig, whyyy?


NÅGON SOM HAR EN MIRAKELKUR ATT DELA MED SIG AV!?

En dag att stanna inne

Ute spöregnat det, så finns inte mycket annat att välja än att stanna inne idag. Latar mig i soffan (blir extra lat av dåligt väder) med att kolla på tv.


Beverly Hills, nya favoritprogrammet, haha!

Citat #vecka 23


Nationaldagen

Nu ska jag och Mackan lämna mamma och pappa Ahlström ensam en liten stund för att åka iväg på släktmiddag. Farmor fyllde ju som sagt år i veckan, och idag 6/6 skulle min farfar fyllt 85 år. Så idag ska vi äta både för farmor och farfar.


Älskade

Ikväll blir det tacos

Marcus kom hem för en stund sedan, han har haft en toppendag på STCC i Götetborg, så nu har han fått sin bil och motordos för ett år framåt, haha. Nu håller här på att lagas middag, lördag som det är, blir det inget mindre än tacos. Det var ett tag sen sist, så det ska bli rikitgt smarrigt!

Ja, nu finns ju då risken att bloggen återigen blir en matblogg, haha!

Ahlströmarna är påväg!

Sitter just nu hemma hos mamma och väntar på lunch. Men ska hemmåt sen igen, för i eftermiddag kommer mamma och pappa Ahlström! Har nästan börjat tappa räkningen på hur många gånger dom vart nere, för att citera lillasyster "Man får ju lite dåligt samvete över att vi bara va i Uppsala ett par gånger under ett helt år med tanke på hur ofta Ahlströmarna är nere."

Änyvej, det ska bli supertrevligt, som alltid!

Vad ska jag hitta på? Vet inte, hitt på nåt!

Hade en supertrevlig kväll hemma hos Linda och Kristian igår, vi åt massa god mat (jag vill ha receptet, tack!) och till efterrätt den godaste pannakottan jag nånsin ätit. Nog för att jag bara ätit det två-tre gånger tidigare, men gud så god den va -trots at den inte va riktigt färdig, hehe.

Dock gjorde jag tabben att dricka massa kaffe under kvällen, för när vi kom hem igår var det stört omöjligt för mig att somna. Och den jävla näsan och halsen (dumma förkylning) gjorde det ännu mer omöjligt att somna. Till slut lacka jag ur och gick ut och la mig i soffan, och somnade där efter ett bra jäkla tag. Vid fyra-fem tiden kom Marcus och hämtade in mig till sovrummet igen, och lyckades där sova framtill 9-tiden när Mackan väckte mig

Nu sitter jag här lite konfundersam. Marcus är iväg med jobbet i Göteborg på skojigheter, och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Hade tänkt lägga mig ute i solstolen, men det är inte riktigt nåt solväder. Vad ska jag hitta på?

Femte Juni 2008

Inte nog med att jag idag för ett år sedan tog studenten...
Idag firar jag och Marcus två år som sambo


Två underbara år har vi bott tillsammans, och fler ska det bli!

Idag för ett år sedan

5/6 2009 Jag tog studenten

Kan knappt fatta att det redan gått ett helt år

Mot Göteborg

Nu bär det av mot IKEA. Har även där ett presentkort att utnytja! Och när man ändå är i Göteborg och härjar, kan man ju alltid passa på att svänga förbi storasyster Linda och hennes Kristian, och det är precis vad vi ska göra!

Picknick och nytt till sommargarderoben


Picknickade med mami och lillasyster
[Update: kusinvitamin Amanda kom förbi också]


Och sen blev det staden, eller ah, mamma bor ju nu för
tiden mitt i centrum, så tekninskt sett va vi redan i stan...
Hur som helst, det blev shopping, och jag kom hem med denna
(enkla, lite tråkiga, men precis vad jag ville ha
) klänning/linne

Erkänn att jag är mycket kreativ i min fotografering, haha!

Friday in my heart

Finns det något bättre än att börja dagen med en 1timmas morgonpromenad, och sedan slurpa i sig en jordgubb -och banansmoothie som frukost. Näe, skulle inte tro det. Och dessutom är det fredag, the best day of the week, lovelie.


Både gott och nyttigt!

Nu ska jag ta biken och cykla hem till kära mor, hon ringde innan och undrade om jag ville komma förbi. Och självklart vill jag det. Sen funderar jag på att dra med lillasyster till stan, fick ett presentkort på H&M i födelsedagspresent av storasyster, så tänkte kolla om man hittar nåt trevligt.

Det blev en dag i solen


Ja det där med att vara inomhus hela dagen gick väl sådär... Tröttnade ganska snart på att sitta i soffan, och istället klädde jag på mig som om det vore vinter och minusgrader ute, och gick ut och satte mig i solstolen och läste. Så varmt som det var, va det inte konstigt att tjocktröjan åkte av ganska fort. Och mjukbyxerna byttes ganska fort till shorts. Och huxlfux, så satt jag i bikini helt plötsligt. Och färg har jag fått :)

Får bara hoppas att det inte va allt för dumt gjort, och att jag inte blir dundersjuk nu! Bihålorna känns ju inte på topp direkt, och det vore ju bra keligt om min dag ute i solstolen ska ha förvära det hela...

Nu blir det tv-soffan, är ju torsdag och det innebär kultur för hela slanten.

Börjar bli sjuk...

Kände redan under bilfärden hem i tisdags kväll/natt att jag började få ont i halsen, och igår morse när jag vakna kändes hela halsen igentäpt och det gjorde ont både av att prata eller svälja.

Igår kväll blev det värre (hm, brukar det inte va tvärtom att man känner sig friskare framemot kvällen...?) och natten har vart jättejobbigt, förutom halsen som gör ont så kände jag mig nu febrig. Har knappt sovit nåt, och känne rmig som ett jävla vrak! Trots att solen skiner och jag vill gå ut så ska jag nog stanna inne idag. Dricka te och tycka synd om mig själv, typ...


Försöka varva ner

Har precis kommit hem från min farmor, som idag blir 77 år gammal. Vi hade med oss kladdkaka, och blev dessutom bjudna på rabarber och jordgubbspaj -som förövrigt är världens godaste!

Nu ska vi alldeles strax hoppa i säng. Jag är medveten om att klockan inte ens är halv 9, men om man säger såhär så har vi en del sömn att ta igen sen inatt då vi körde bil. Särskilt Marcus som ska upp och jobba varje dag. Och snart drar mitt sommarjobb igång också. Fick mitt schema idag, så efter midsommar, vecka26 för att va exakt, börjar jag jobba.

Ehm, jajuste sängen var det! Det kommer vara stört omöjligt att somna nu (fast ska inte säga för mycket, jag är bra jäkla trött vill jag lova) så vi har tänkt varva ner i sängen med en bra film. En bra film i den benämningen "Neverending story" en barnfilm från Mackans unga år, det ska bli spännande att se va dom där 80tals ungarna hade för filmsmak, haha!

Änyvej...

Over and Out.
Och Godnatt.

Begravning

I måndags åkte vi till Uppsala för att gå på begravning och ta ett sista avsked av Marcus farmor. Tyvärr blev det dock en väldigt snabb vistelse, pga jobb här hemma i Varberg, och vi åkte hem igårkväll efter begravningen.


Farmor Ulla-Stina

RSS 2.0