Nästa Varbergs-trip

Ja, jag har ju glömt berätta. Nästa varbergs-trip är inbokad, och det blir varlborgshelgen. Då kommer det vara 10 veckor sen jag va nere senast, lika lång tid som sommarlovet. Alldeles för länge. Nu är det en månad kvar, och jag längtar ihjäl mig... Det är inte alltid så lätt att va ifrån världens bästa familj...


Trött

Efter en skön och välbehövd sovmorgon var det dags för skola med svenska c, där jag höll ett kort tal. Sen pös jag iväg till körskolan. Till mitt livs första körlektion, och gud så nervös och rädd jag var. Men det gick bättre än förväntat. Sen blev det en snabb vända hem för att slänga i sig lunch innan vi skulle iväg till gymmet. Där blev det en timmas konditionspass.

Det har minst sagt varit en händelserik dag, och jag är helt slut. Känner mig tom på energi, ingen ork för något alls. Så jag tänker parkera i soffan resten av kvällen. Lägga mig i Marcus knä och vila, glo på tv och plugga lite...

Det är en aning tidigt att krypa i säng klockan fem va...?


Monday

Jag måste erkänna att det var en aning segt att kliva upp i morse. Kanske berode på att man dragit fram klockan en timma, i dont know.

Men jag kom upp iaf, och stack iväg till skolan. På håltimman blev det gymmet med Marcus och sen tillbaka till skolan. Slutade en timma tidigare eftersom sista lektionen var inställd. Så fick en timma extra med älsklingen, det är alltid lika uppskattat.

Trots det blåsiga vädret pallade vi oss ut på en promenad, men den blev något kortare idag...

Nu har jag suttit nån timma med ekonomi-plugg, har prov på torsdag. Nu har jag intsallerat mig vid datorn för att skriva på projektarbetet, jag ska banne mig bli klar innan lovet!

Ja, inte världens mest kreativa dag, men lite har jag fått gjort ändå...typ.

Ingen söndagsångest idag...

Jag brukar vanligtvis inte gilla söndagar. Inte för fem öre. Enligt mig är söndagar den mest sega, tråkiga och meningslösa dag på hela veckan.

Men idag har det vart helt okej faktiskt. Började ju med morgonpromenad och fruksot, sen ner till stan på mässa och sen gymmet. Åkte hem en vända och käkade lunch (ungspankaka, mums!) och sen degade vi i soffan en stund. Upptäckte sedan att det var lite tomt i kylen så vi åkte iväg och handlade, det slutade med att vi hann med en vända till ikea också. Där införskaffade vi en kastrull i storlek minimal-perfekt-för-sås-typ...

Nu ska vi laga middag, och sen har vi inbokat en helvkäll i soffan med massa mys och gos. En lugn dag helt enkelt, utan någon som helst söndagsångest.

Bilder från klassfesten igår

Som sagt, det va en mycket lyckad kväll igår. Massa trevliga människor och bra musik. Hela kvällen hade lite mys-stämmning eftersom vi självfallet släckte ner vid earth hour. Vi spelade/lekte sanning och konka, och jag fick då den stora äran att utse vem som var snyggast och sexigast, killen jag valde ser ni på bilden nedan...

Kvällens värd Robin




Snyggt att vi båda lyckas få fiskminen




Pojkar bjöd på en mycket fin dans



Godmorgon söndag

Efter 50minuters prommenad, har vi nu ätit en god-start-på-dagen-frulle.

Jag hade förresten jättetrevligt igår på festen. Tänkte lägga upp lite bilder senare idag. Hinner inte nu, för vi ska göra oss iordning och kila ner till stan. Vi ska gå på Våra vara egen-mässan, det är för dendär ekonomikursen som jag läser. Sen blir det en vända till gymmet också.

PS. Ni glömmer väl inte att dra fram klockan en timma!?

Rubrik

Som alla andra bloggan innehåller, så tänkte jag lägga upp "dagens outfit"
Det var lättare sagt än gjort...

Inte alltid så lätt att fota sig själv....

Kom sen på den geniala idéen att fota i spegel, men då gäller det ju att ha en bra inställning utan blixt, men som ändå klarar av skakiga händer a la Josse...
Men lite bättre ljus i sovrummet så fick jag till en hyffsad bild...

Kläderna som jag har på mig är i alla fall följande:
Tröja: H&M
Kjol: secondhand
Leggins: New Yorker

Intressant va?

Lördag förmiddag

Man kan hinna med så mycket om man kliver upp i tid på morgonen. Men trots att vi kom upp ur sänger runt 8-tiden, och klockan nu börjar närma sig 12, så har det inte hänt så värst mycket.

En 50 minuter lång promenad och frukost. Sen blev det bara en massa flams och trams i sängen. Vi har kittlat ihjäl varandra. Så mycket mer har vi inte gjort. Kan ju inte direkt säga att vi utnytjat tiden till max, menmen.
Jo förresten, Marcus har betalt räkningar och såntdär. Men annars har vi legat på latsidan...


Nu ska vi palla oss ut igen, ner till stan och införskaffa lite alkohol åt mig inför kvällen, då är det nämligen klassfest i form av "sällskaps-kväll". Ska bli trevligt :)

Ljusa mornar

Klockan hade inte ens hunnit bli 6:00 innan jag hade vaknat av solljuset som skiner igenom våra tunna gardiner i sovrummet. And you know what, I like it!
Jag vaknar helt utvilad och blir blir sååå glad när jag ser vilket fint väder det är.

Självklart blir man ju lite extra glad över att det är fredag också. Det känns som att dethär kommer bli en mycket bra dag. Bra det, jag har nämligen matteprov, så det skadar ju inte att va lite positiv, sådär tjugo över sex på morgonen...

 

Trodde aldrig jag skulle säga detta om ett matteprov,
men jag känner att jag har koll på läget!


Middagstipset

Min pojkvän är grym på att laga mat. Jag menar, kolla in vilken smarrig middag det blir idag; kyckling ihop med cocosmjölk och lite wookgrönsaker. Mums!



Hur skulle jag klara mig om det inte vore för min superduktiga kock till pojkvän. Om det inte vore för Marcus skulle jag "leva" på smörgåsar...

Torsdag

Dagens planering

8:30-9:35: Skola, företagsekonomi
9:45-12:00: Gymmet med Marcus
12:50-15:45: Skola, svenska och geografi

Sen blir det hem, ska skriva som en dåre på projektarbetet (vill hinna bli klar innan påsk) Det känns som mitt liv bara består av pluggande och pluggande. Menmen, bara ett par månader kvar nu. Och sen 4½ år på universitetet. Men sen är det inget mer plugg! Förutom att jag ska jobba som lärare...
Det är bara att inse, jag kommer aldirg komma ifrån skolan...

Jag föreslog en trekant!

Innan vi skulle sova igårkväll, låg vi och pratade om vår träning;

Marcus: Jag vill få rutor på magen.
(jag har sådär jättebra humor, och tänkte va ironisk och säga nåt med stil att man inte kan få nåt annat än rutor på magen, alltså som kvadrater, cirklar...tianglar)
Josse: Öh, jag vill ha trekanter

Hahaha! Jag verkligen knäckte mig och kunde inte sluta skattta.

God morgon

Finns det nåt bättre än att vakna upp och känna sig utvilad till max.
Nu är klockan strax kvart i sju, jag har suttit uppe en timma och pluggat
Inte illa va!?

Marcus ligger fortfarande i sängen, men ska gå in och väcka honom snart. Vi ska vara sådär äkligt nyttiga och gå ut på prommenad. Sen blir det en dusch och frukost, och sen kila iväg till en kort dag i skolan 10:20-13:00. Förra terminen va det inge kul alls med korta dagar, då va jag ju själv. Men nu när Marcus är hemma hela dagarna är det guld att få komma hem så fort som möjligt.

Nu ska jag smyga in och väcka denhär sötnöten

Önskelista

Inom loppet av drygt 2 månader så hinner jag både fylla och och ta studenten.
Så jag tänkte att det kanske kan vara passande med en liten önskelista här på bloggen. Så familj och släkt spesta öronen, eller vidga ögonen...


1) En Mobil


Denna kanske, eller varför inte denhär? Eller nåt annat bra :)


2) Kamera
Någonting litet som är lätt att ta med vart man än ska...


3) i-pod

Varför inte en sånhär i en fräck färg, då kan man lägga in en egen text på baksidan. Typ "Josefin Eriksson" hade ju funkat väldigt bra :)


Så, mammi och pappi och alla andra, snacka ihop er nu :)

När blir det vår i uppsala?!

Vad är det för konstigt väder i denhär stan!?

Först börjar vintern redan i september/oktober och håller på en bra bit in i mars. Och sen äntligen kommer solen fram och man börjar våga hoppas på att värmen ska hålla i sig och att det ska bli vår. Men värmen kommer sisådär varannan dag. Varje morgon skiner solen, och man tänker "yes, nu är det verkligen vår." Men så fort man kommer utanför dörren känner man av den kalla blåsten.

Eller som idag, snöstorm... var tredje minut. Va fan är det för konstigt?! Ena stunden är det solsken, och nästa sekund yr snön som bara den...

Det här jäkla vädret ger mig huvudvärk!

Jag är en sydstatare, jag är inte van vid sånhär lång vinter

Måndag

Ja, måndagar är väl inte allas favorit, menmen. Nu när det börjar bli vår känns det inte längre så hemskt att kliva upp när klockan ringer. Det känns faktiskt ganska skönt tycker jag :)

Idag blir det skola och träning, och sen får vi se vad dagen bjuder på. Antagligen blir det väl en hel del plugg, främst projektarbetet (är snart klar, underbart!) och så har jag lite småuppgifter att skriva.

Men nu är det dags för frukost, havregrynsgröt. Mums!


Youtube tips!

Trots det fina vårvädret har jag suttit en stund vid datorn och skirvit på en skolgrej. Men jag tog nyss en paus från skrivande och kollade på centralskolan. Check it out! Haha, det är ju bara för jävla underbart.

Att bo på landet är bäst

Studiedagar är ju ganska bra ändå, speciellt på fredagar.
Då blir det ju som långhelg, det är ju alltid skönt :)


Vi är (som vanligt) ute på landet hos Marcus föräldrar. Det är faktiskt väldigt skönt att spendera helgerna här. Jag har alltid bott i hus, så på nåt sätt så känns det bättre att vara här, än att vara i lägenheten. Det blir så trögt inne i stan ibland kan jag tycka...

I framtiden vill jag utan tvekan bo i hus. På landet. Friheten att kunna göra som man vill på sin egen tomt utan att tänka på grannen som bor två meter från ens egna ytterdörr.  

Det är min dröm, men än så länge får läghenhet i stan duga...

Utmaning

Storasyster Linda har utmanat mig, så here we go

Fyra tv-program jag brukar se:
How i meet your mother, Two ½ men, och diverse inredningsprogram

Fyra saker jag gjorde i går:

Skola, Träna, Myskväll med Marcus, somnade

Fyra saker jag längtar till:

Min födelsedag, Studenten och sommar, Utlandsresa, Giftemål och barn

Fyra saker som står på min önskelista:

Nya kläder och skor, Saker till lägenheten, Få ett sommarjobb, En förlovningsring

Fyra saker jag avskyr:

Trängsel, Stress, Fördommar, Lök&Tomatsallad

Fyra saker jag tycker om att göra:

Gosa med Marcus, Skissa på framtida husritningar, Planera resor, Shoppa när jag har råd

Fyra saker jag åt i går:

Frukost, Lunch, Banan efter träning, Middag

Fyra bloggar jag utmanar:
Ingen, den som vill får göra :)

min pojkvän

Ja, han kanske kan tas för en ungkarl vid första anblicken...

Men Marcus är långt ifrån en ungkarl, han är den mest underbaraste pojkvän som finns i universum! Under tiden som jag har suttit vid datorn och skrivit på lite skolgrejer, så har han stått i köket och gjort iordning en helt fantastisk middag. Och inte nog med det, han har diskat det 2dagar gamla/höga berget av disk.

Jag syftar inte på det praktsika som att kunna betala räkningar eller hinna med att städa, när jag ställer mig frågan "Vad skulle jag göra utan honom?" Det går varken i ord eller handling att förklara hur mycket han betyder för mig. Utom honom är jag ingenting. Han är min luft som jag andas, han är mitt allt.

Marcus är meningen i mitt liv

Onsdagen den 18 mars

Tänka sig attd et redan är onsdag -igen...
Veckorna bara rinner iväg, härligt! Och det är äntligen vårväder på gång.
Det kunde inte vara bättre. Allt är underbart.

Dagens planering:

8:30-13:05 Skola; bild, filosofi och historia
13:15-14:30 Gymma; skönt att ha kommit igång ordentliget igen
14:30-> Hem; massor av plugg som väntar (projektarbetet)
och självklart massor av gos med Marcus

Vad ska ni hitta på idag?

Kvällspromenad

Foto: Josefin Eriksson

Jag är långt ifrån duktig vad gäller fotografering, men det är ändå något som jag tycker är väldigt roligt. Så när jag och Marcus gick på kvällspromenad passade jag på att ta med kameran. Tänkte försöka få nån bra bild på himmeln som va så fin i sina färger. Det gick sisådär, hittade inte nån riktigt bra inställning på kamenar.
Eller vad tycks? Duger?

Geografi-Tisdag

I vanliga fall är mina skoldagar inte längre än tre-fyra timmar.  Så vi får se hur det går idag, jag har nämligen Geografi hela dagen 9-16.

På min skola finns det nåt som kallas Linnémodellen, som innebär att tisdagar i jämna veckor får ett speciellt schema. Det kan t.ex. vara temadagar, block-
lektioner eller så är man helt enkelt ledig. Jag var ledig så gott som varje linnémodell förra terminen, och nu på våren har jag bara haft nån enstaka.

Blev mvg i Geografi A förra året, hoppas på samma betyg nu på B-kursen


Måste bara tillägga att vi fått vår första stencil med Basbegrepp och Frågor

Tabbe a la Josse

Jag är en såndär person som ibland lyckas göra de mest korka grejerna. Nu var det ett tag sen sist, men igår blev det dags igen, och jag tror nog att det är de absolut mest inteligensbefridae som jag någonsin gjort i mitt liv.

Jag råkade boka en semester till Egypten.


Jag kolla runt lite på destination.se. Så hittade jag ett hotell och skulle kolla kostnaderna och sådär. Skulle se om det fanns nån typ av avbetalning eller liknande. Så jag skrev in Marcus och mina personuppgifter och klickade mig fram. Hlet plötsligt kom det upp en stor ruta med texten "Tack för din beställning"

Jag har nog aldrig varit så panikslagen förr. Jag menar en räkning på 12000:- hade jag inte förväntat mig...Marcus lyckades avboka som tur var...
Eller tur och tur, en resa hade ju i och för sig inte vart helt fel...
Det finns en orsak till varförjag kallas Toker

Stressig måndag

Om det är något som jag avskyr, så är det att stressa. Känslan av att vara försenad eller ligga efter i t.ex skolarbeten är det värsta jag vet. Jag undviker det genom att planera, planera, planera... Men nu är det som en stor bomb har släpts precis över mig, och det känns som att jag har hur mycket som helst som ska göras. Bland annat:

  • Planera studenten, familjen ska ju komma upp
  • Planera in en resa till Varberg, maj-april nångång
  • Planera ekonomin, spara till utlandsresa
  • Planera hemmet, behövs lite nytt till lägenheten
  • Planera för sommaren , är på jakt efter jobb!!!

Och sen kommer man ju aldirg ifrån skolan. Fick reda på två kommande prov idag, visseligen inte än på ett tag men ändå. Tiden går ju så himmla fort. Snart är det dags för Projektarbetet att lämnas in. Trots att jag inte va så engagerad under höstterminen känner jag ändå att jag har kontroll på läget nu.
Eftersom jag hatar att göra saker i sista sekund, siktar jag på att va färdig med hela projektarbetet innan påsklovet, 3 more weeks to go. Jag har tänkt att sitta så gott som hela kvällen och skriva på avhandligen.

Studentklänningen köpte jag redan i augusti/september
Jag gillar verkligen inte att göra allt i sista sekunden


Katten Tiffany

I helgen blev Marcus föräldrar fosterföräldrar, åt en birmakatt. Hon heter Tiffany och är inte så förtjust i småbarn så hon behövde en omplacering.
Sötnosen

Jag kan inte direkt påstå att jag inte blir sugen själv på att skaffa katt. I hela mitt liv har vår familj haft katter, det är liksom så självklart för mig på nåt vis. Att man ska ha katt alltså. Men i nuläget skulle det inte fungera, jag menar vår lägenhet är ju inte det mest lämliga för ett husdjur. Men både jag och Marcus är överrens om att vi ska skaffa katt så fort vi har råd och plats.


Marcus mamma har två kanariefåglar, vi får hoppas att Tiffany inte är lika intresserad av dom som Metalica va i helgen...



män som hatar kvinnor

Igår blev det dags för denhär veckans andra bio.

Denhär gången i sällskap med Mackan, Marlené och Pelle. Vi såg, som rubriken avslöjar "Män som hatar kvinnor". Den va jättejättejätte bra, speciellt med tanke på att det är en svensk film. Hur som helst, rekomenderar alla att se den! Eller så kan man läsa boken om man är lagd åt det hållet...


Vi är som sagt ute i Almunge över helgen, så det blir dåligt med uppdatering. Inte direkt för att jag är så duktig annars heller, men men...

Hörs!

Fredag

Godmorgon alla glada

Hoppas ni sovit bättre än mig, jag spenderade nämligen gårdagsen kväll/natt på akuten. Inte sådär jätteroligt direkt. Och till vilken nytta då... ingen alls typ.

Mackan hade "lite ont i ryggen" och det hjälpte inte med värktabletter och bla bla bla... Sen tvingar han med mig till akuten och får sitta där och vänta i drygt 6 timmar på att en läkare ska komma och säga "åk hem och ta lite värktabletter"

Det var i alla fall skönt att komma hem och slänga sig i sängen sådär strax efter 2-tiden... Och helt skuldfrtitt kände jag för att ta mig en sovmorgon och strunta i skolan idag, ändå inget jätteviktigt idag...

Sen blir det den vanliga helgrutinen, nämligen att åka ut till mamma och pappa Ahlström. Marcus ska få lite manlig hjälp att fixa till Nissan inför sommarn.



Turism

Idag var det redovisning av grupparbetet i Geografi. Vi har hållt på med turism, och grupparbetet gick ut på att föra en antiturismkampanj mot Phuket. Så vi har fördjupat oss i både miljöfrågor och ekonomiska som rör turismen i Phuket, och även den öppna sexhandeln som bedrivs. Man blir så upprörd när man tänker på det. Det är ju helt sjukt.

Men, ironiskt nog så har jag aldrig varit mer ressugen än just nu.
Jag skulle så gärna byta allt slask och snö mot lite värme och vita stränder.


          
Turkiet 2005

Förhoppningsvis kommer jag och Marcus iväg till Egypten nästa vinter.
Och sen har vi planer på att "backpacka" i sydamerika i framtiden

lite färg i bloggen

Allt är så trist och grått, så jag tänkte piffa upp bloggen med lite färg. Velade mellan blått eller grönt, så det fick bli nåt mittimellan. Eller hur blev det fint?

Ska fixa en ny pressbild också. Är kanske på tiden att jag knäpper en ny bild på mig, har ju gått och skaffat lugg och blivit blond igen. Får se om jag hinner idag, annars får det bli...nån annan gång

Jag laddade upp den nya headern igår kväll, men den syns fortfarande inte på bloggen... Eller är det bara hos mig som den gamla är kvar?

Bio på en tisdagkväll

En helt okej film måste jag säga. Kanske inte den mest spännande, men ändå. Någonting var det som väckte åtminståne mitt intresse.

Och med tanke på att vi jobbar med Thailands turism i Geografi B, var det ju ganska intressant ur den synpunkten. 

Helt klart sevärd :)

Trött på all snö

I flera veckor har jag längtat efter våren och hela tiden har jag tänkt; "Snart försvinner all snö, nästa vecka är slasket borta"

Men hela tiden så har det kommit snö. Fast nu hade det vart lugnt ett tag, och förra veckan kändes det verkligen som att sista snön hade passerat.

Men icke då! Imorse när jag vakna och drog bort gardinerna från fönster kände jag bara en stor suck. Snö som yrde i luften och slask på marken. Fy fan.

Nu vill jag ha vår, orkar inte med all jävla snö.

Det ser hemskt ut! Usch.

My man is the hulk

Det här med att köpa pressenter till killar är inte lätt... Men denhär gången tycker jag ändå att jag lyckades :) I julklapp fick Mackan en t-shirt med hulken på...
Och när jag såg de här kallingarna kunde jag ju inte låta bli att köpa dom. Kanske inte den bästa, men åtminståne den mest klockrena födelsedagspressenten
Trots allt, min man är ju hulken han pressade ju 126 kg i bänkpress på gymmet idag. Jag däremot är minihulken som klarade av 64kg.

9 mars 2009

Det känns som om det är något speciellt idag, men kan inte riktigt sätta fingret på vad. Eller kan det vara så att det är Marus födelsedag? Jag hade lite problem att lära mig att han fyllde år den 9:e ist för den 19:e som jag alltid trodde.
Men efter att Mackan upptäckte att jag hade skrivit in i kallendern att han fyller år den 19:e, så kommer jag aldrig någonsin glömma hans födelsedag -den 9:e mars


Grattis på 24års-dagen älsklingen min

anonym kommentar

Skrev ett inlägg förra veckan om att jag inte har nån större lust att fira studenten här i Uppsala. No big deal. Men nu har någon kommenterat "flytta då" och gissa vad, avsändaren var anonym. Oj! Gud vad förolämpad jag känner mig. Eller inte, speciellt med tanke på att det är ganska uppenbart vem som skrev det.

Måste ju bara säga att det känns en aning omoget att kommentera anonymt...

MITT I VECKAN

Igår blev det en snabb vända på stan efter träningen. Var på jakt efter skor till studenten. Lite emot reglerna kanske, men det blev ett par svarta ballerina. Innan vi åkte hem hade jag fått tag på en vårjacka också. Köpförbud igen då, haha. Nu är det spara som gäller.

Idag är det Onsdag. Börjar inte skolan förrän 10:20, hur skönt som helst med sovmorgon. Speciellt när Mackan också är hemma, massa mys och gos hela morgonen. Ska strax fixa iordning mig och kila iväg till skolan. Har bara två lektioner idag, och jag slutar redan 13:00.
Helt underbart med en kort dag såhär mitt i veckan.


Ge mig sommar. NU!

Ny vecka, nya tag

Efter två veckors frånvaro från gymmet var det en aning trögt idag, men jag överlevde. När jag kom hem från skolan stod Marcus med rengöringsmedel i högsta högg. Han hade storstädat hela lägenheten från golv till tak.
Min underbara babe.

Vi har nyss vartute på promenad i allt snöande. Gud så hurtiga vi är..

Och på tal om Gud, mötet i Knutby gick bra men shit vad nervös jag va inför intervjun. Men även där så överlevde jag, och nu är mitt religionsarbete helt färdigt. Känner mig riktigt stolt och duktig över mig själv. Hoppas på ett mvg nu.

ONu ska jag och Marcus göra iordning lite middag, det blir fattiga riddare med värmda hallon. Mums!

Och kolla här då, en ny puff till vardagsrummet. Det fanns bara svart på lager, så vi har passa på att byta färg på soffan också. Alltid kul med lite förändring :)

Inte allt för tokigt va?

RSS 2.0