Fjällen nästa

Nä, uppdateringen har ju inte varit den bästa, såhär i juletider liksom. Och värre blir det! Om några timmar kommer Marcus mamma och hämtar oss, så åker vi ut till Almunge. Vi ska låna en bil av dom några dagar, vi ska nämligen fira nyår uppe i fjällen hos min familj.

Så, hörs nångång i framtiden...
Tills dess glider jag runt i backarna på denhär


Look who's back

Äntligen har vi köpt ett nytt batteri till Mackans mobiltelefon. Äntligen en mobil med bra kamera igen. Äntligen kan jag spela solitarie igen!



Ja, jag råkade ju ha sönder Mackans mobil för ett tag sen. Tappade den i golvet och spräckte skrämen. Bara några dagar senare lyckades jag tappa den igen, när jag stod i hissen, och då trillade batteriet ut och ner i chaket. Det va ju bara att vinka hejdå till det batteriet för alltid.


Och jo, det här med att förnya bloggen går väl inte jättebra. Tills vidare kör jag på en vanlig stilmall. Lite tråkigt kanske... Men den som väntar på något gott...

Sovrummet

Ett pressentkort på IKEA i julklapp från P&M satt helt rätt. Nu har vi till slut inhandlat vår efterlängtade smala byrån i malmserien till vårt sovrum. Marcus stod för ihopsnickrandet, och sedan stod jag för sorterandet av alla kläderna. Äntligen har vi plats för allt, utan att knöcka ner allt i lådora. Skönt. Ordning och reda helt enkelt. Jag slängde upp en ljusslinga också, det blev mysigt tyckte jag. Och visst är sängkläderna hur fina som helst! Dom fick vi i julklapp av Marléne. De passar perfekt med stilen och färgerna i rummet, muy bien!


Försöker förnya bloggen

Jag tänkte ge bloggen ett nytt utseende. Jag tänkte iaf. Och jag försökte, men för er som inte känner mig, så är jag inte något vidare bra på dethär med datorer... Marcus är så gullig och har laddat ner och installerat photoshop åt mig, men jag är helt lost. Förstår ingenting, och att programet är på engelska gör det inte lättare. Men men, jag får väl helt enkelt testa mig fram. Kikar in här var och varannan sekund, dock vet jag inte om det hjälper eller om jag bara blir ännu mera fövirrad... Hm, önska mig lycka till. Jag behöver det! 

Rubrik

Det har varit den mest sämsta uppdateringen under julen, men nu är det dags att försöka komma igång igen. Men som sagt, jag är inget vidare duktig på att blogga under helger, och än mindre lov! Men jag får väl fösöka slänga ihop ett inlägg då och då så att det inte blir så nedrans tomt och tråkigt här.

Julmat är äten, julklappar är öppnade, kalla anka har man sett. Ja, julen 2008 är nu avklarad. Men jag måste säga att, trots att man gjort allt det som hör julen till, har jag fortfarande inte fått några som helst julkänslor. Jag har ingen aning varför, men det bara är så. Och det är ju inte bara dethär med julen, det är allting annat runt omkring också, livet...

Det har varit ett år med mycket förändringar för min del, kanske har jag inte hittat ett lugn än? Kanske är det därför jag inte hinner med....

Foto: Josefin Eriksson


Dan före dan

Hela dagen har gått åt till att springa runt på stan och leta sista minuten julklappar, ehm eller inte! Däremot har vi (jag, mackan och svärmor) gjort några ärenden lite varstans runt om i hela uppsala. Imorgon smäller det, då kommer tomten med julklappar. Jag är jättenyfiken på en julklapp ifrån Marcus, det är en rund julklapp. Förstå vad knepigt att lista ut va det kan vara... Något runt, och något som gnislar när man skakar paketet...


Julgrannen hemma hos familjen Ahlström


Hur gör djur...

Här kommer lite djurbilder ifrån skansen i helgen

Nordiska djur




Krälisar och ormar





Apor, fick dock väldigt få skarpa bilder. Dom rörde sig för mycket

Uppsala i soluppgång


Foto: Josefin Eriksson

Vi tog en sväng in till stan imorse. Marcus skulle på ett möte, och så skulle vi hämta lite kläder och alla julklappar och sådär. Under tiden som Marcus va på möte, passade jag på att fota lite bilder till mitt projektarbete. Soluppgången över ån va ju bara för fin för att undgå mig och kameran. Vad tycks?

Helgresumé

Fredag

Hade en lektion på morgonen i skolan, sen va det ”håltimma” fram till 14:30 då skolavslutningen i domkyrkan började. Under hålet fikade/lunchade jag ihop med Lotta och Khadija ifrån klassen. När jag kommit hem efter skolavslutningen, som förövrigt va sådär, åkte jag och Mackan ut till hans föräldrar för att spendera helgen och julen där.

 

Lördag Min och Marcus 1års dag

Vi åkte till sthlm och gick på julmarknaden på skansen.. Jag spanade efter en mössa, men hittade ingen, Marcus däremot köpte ett par lovikkavantar. Förutom marknaden kollade vi även på alla djuren, och jag knäppte massvis med kort (ska försöka hinna ladda upp en del imorgon). Bortsett från vädret, ruggigt och småregnigt, så var det en helt underbart mysig dag.

Till kvällen blev det romantisk middag för två. Kocken var Marcus själv, då jag önskat hans potatisgratäng som är det godaste jag vet (förutom hans pussar)

Avslutet på en perfekt dag blev såklart ett bad i bastutunnan. Hur underbart som helst!

 

 

Söndag:

Så gott som hela dagen spenderade vi i sthlm, i kista galleria. Och idag lyckades jag hitta en mössa, och Marcus va så snäll så att han stod för kostnaderna. Tack älsk :)


Orange


Här hemma har vi laddat upp med julens frukter, apelsin och klementin
Och så har vi köpt en av mina favorit frukter -sharonfrukt. Mumsigt värre!



Time flys

Idag är det sista dagen i skolan innan jullovet. Sen återstår endast en termim av mina tre år på gymnasiet. En termin som säkerligen kommer att rusa i all världens fart, och sen är det slut. Redan. Då tar jag studenten, och till hösten blir det att plugga vidare på universitetet. Det är bara ett halvår kvar tills dess, ynka 6 månader...

För 6 månader sedan flyttade jag till Uppsala
För 5 månader sedan fick jag och Mackan lägenhet
För 4 månader sedan började jag på Linnéskolan

Imorgon är det 12 månader sedan vi blev tillsammans, 1 år. 366 dagar av kärlek

Avis, jag? Nejdå...

...inte alls

Inte en chans i hela världen att jag skulle vara minsta lilla avis på storasyster Linda.
Varför skulle jag vara det? Hon ska ju bara åka till Egypten imorgon, so what?
Värme, sol och bad, på resorten som jag och Mackan spanat in som vinterresa...


Nej, jag är inte avis -inte det minsta. Vem skulle vilja åka hit liksom?

Uppskattad kommentar

Mamma, du är så gullig med dina små kommentarer här i bloggen.
Vet du, ibland längtar jag så efter dig att jag får magont. Du vet väl om att du är världens bästa Josefin. Occh du glömmer inte bort det DÄR.
Pusssssss och kraaaaaaaaaaam


Att flytta till en ny stad långt "hemmifrån" är inte alltid så lätt. Det är inte enkelt att ha världens underbaraste familj 60mil bort... Oftast försöker jag att inte tänka på att ni är så fruktansvärt långt bort, det blir lite lättare då. Men ibland får jag en enorm hemlängtan -till er, min familj. Jag tänker på er och saknar er varje dag. Puss på er!

(Någon av er som läser kan väl hälsa farmor, tack)

Blond vs Brunett

Jag har ju glömt tala om att jag har färgat håret. Jo, jag har gått och blitt brunett
Vad tycks? Passar jag bättre i det ena eller det andra?

 

Hemmafru

Klockan passerade nyss 13 och förutom skolan och gymmet har jag hunnit med alla dagens sysslor, dammsugit, tvättat golv, diskat, putsat fönster och vikt tvätt. Wow, det är ju så att jag blir imponerad på mig själv! Jag har blivit riktigt grym på hela dethär leva hemmafru-liv, det enda som saknas nu är en bebis... Eller villa och vovve.

En villa med tvättstuga hade ju faktiskt inte vart helt fel (inte en bebis heller iofs, hehe)
Det lär dröja några år tills dess, så det får duga med att vika tvätten i vardagsrummet


En ny dag idag

Hela gårdagen kändes seg och tung, massa ont i huvudet och trött som bara den. Det var inget kul alls, förutom på idrotten, vi spelade innebandy, och jag som i vanliga fall är sämst på det gjorde faktiskt väldigt bra ifrån mig. Det är inte alltid så lätt att komma ny till en klass och "visa vad man går för", så det känndes riktigt bra igår. Sen hade jag psykologiprov, det gick hyffsat, varken dåligt eller bra. Men sen kom huvudvärken, och stannade kvar hela eftermiddagen. När Marcus kom hem från jobbet, va han så gullig och gick ner och köpte treo till mig -mycket praktiskt med apoteket två steg från dörren...

Men, idag är det en ny dag, och ingen huvudvärk här inte. Idag känner jag mig mycket piggare, så efter skolan tänkte jag dra till gymmet och träna lite. Det kanske är därför jag har gått å blitt så trött sista tiden, för lite träning helt enkelt...
Nåväl, efter gymmet ska jag drar hem och då hade jag tänkt julstäda i lägenheten.

Vad har du för planer för dagen?

Däckad

Blä, idag kändes det tungt att gå upp ur sängen, ville bara ligga kvar och sova. Det är som om jag alltid går runt och är trött nu för tiden. Kan jag skylla på vädret?

Idag har jag skola 8:30-13:00, usch jag vill inte. Jag vill sova, jag känner mig däckad...
 

Foto: Josefin Eriksson

Julpost

Idag får jag inte glömma bort att lägga alla julkort på lådan


Gokväll

Det gick bra hos tandläkarn. Enda sedan jag var liten har jag hört att jag har perfekta tänder, och det sa tandläkarn idag också. För att citera "Det här är ju så perfekt så man skulle kunna tro att du har haft tandställning". Det är ju alltid ett gott tecken, right?

Vi har kommit tillbaka hem till stan nu, och vi har lånat med oss en liten krabat... 

Han heter Alfons och går på alla fyra, och han ska hålla mig sällskap imorgon :)

Gapa stort

Nu ska jag iväg till tandläkarn, ska kolla upp mina visdomständer som växer fram

Tills vidare kan ni ju kolla in dehär bilderna som jag tog innan idag, vad tycks?

Förmiddag -avklarad

Att jag åkte till skoaln idag va väl sådär nödvändigt. Jag hade till en början tänkt att sitta i klassrummet och skriva för hand, men eftersom läraren inte va där, fick jag sitta vid bibliotekets datorer -jippi... Datorn bara sega och krångla, så efter 40minuter av ingenting gav jag upp och stack iväg till gymmet istället. Det blev ett lugnt pass efter en lång träningsvila, men det kändes helt okej :)

Imorse när jag cykla till skolan ångrade jag mig enormt att jag inte tog med mig kameran som jag funderade på. Allting va täckt av rimfrost och det hade blitt så nedrans bra på kort... Men när jag cyklade hem efter gymmet visade det sig att all rimfrost fortfarande va kvar här hemma, så har jag vart ute med kameran nån timma och knäppt massor av fina kort, förhoppninsgvis blir dom fina iaf. Batteriet dog, så kameran e på laddning nu.

Nu väntar en tallrik studentföda (nudlar) på mig, jag är ju som sagt ingen bra kock så nudlar får duga... Sedan blir det plugg i några timmar framöver.

Måndag

Tro det eller ej, men idag tänkte jag pysa iväg till skolan. Dagens enda lektion är historia c, och vi gör ju ett eget arbete så egentligen behöver man inte närvara på lektionstid. Men jag tänkte att det är lika bra att gå dit, inte bara sitta hemma hela dagen, som det blev förra veckan, det va ganska tröligt... Lektionen slutar 9:50, och då tänkte jag gå till gymmet också, det va ett tag sen jag va där sist... Får se hur min kondition klarar sig.


Helgresumé

Jag har märkt att jag inte är något vidare duktig på att blogga under kvällar och helger, anledningen är antagligen att jag inte har tid då eftersom jag bara gosar med Marcus mest hela tiden, typ... Any way, så jag har kommit på att jag framöver ska göra ett helg-resumé inlägg i bloggen varje söndag eller måndag, det låter väl smart.

Fredag

Efter psykologin åkte jag hem på hålet innan idrotten skulle börja, då fick jag sms av en tjej i klassen om att idrotten var inställd. Hela dagen hade vart sådär seg och jag va taggat till minst, så det var ganska skönt att få sluta tidigt faktiskt. Sen drog jag och Mackan ut till hans föräldrar på middag och övernattning

Lördag
Anledningen till att vi åkte hem till svärföräldrarna i helgen va att dom skulle bort, och vi då skulle vara hundvakt åt deras tre voffsar. Vi passade även på att rengöra deras badtunna, och självklart passade vi på att bada senare på kvällen också. Gud så najs det va, 40grader varmt i vattnet och stjärnklart ute -helt ok.

Söndag
Här hände inte mycket... Vi åkte hem runt 15 tiden, gick ner till coop och hyrde film, "Mandy Lane" nånting. En mycket konstig film, med betoning på mycket konstig...

Känns en aning ovärt

Eftersom det vart luciafirande nu på morgonen, så blev det inte mycket tid över till mattelektionen. Dessutom var det bara jag och en till tjej från klassen där, så det blev inte alls mycke matte. Istället pratade vi om böcker. Jag är ju inte en såndär läsarmänniska, har aldirg varit. Men jag funderar på att bli, kanske vore nåt? Mackan är ju en riktig läslus, så det skulle ju passa bra om jag också blir det, då skulle det bli massa kvällar i soffan med varsin bok och en kopp te... Vi får se hur det blir med det

Nu tänkte jag skriva lite på historiearbetet, har ju ändå hål på 2timmar nu. Känns värt.


Fredag

Det här har vart en konstig vecka, med endast en skoldag (onsdags). Samtidigt som det känns att ingenting har hänt i veckan, har tiden ändå gått så fort. Det är redan fredag -igen... Ena sekunden är det måndag, nästa sekund fredag, och så om och om igen. Jag förstår inte, vart tar all tid vägen?

Idag är det skola hela dagen som gäller, börjar 8:30 med matte sen blir det psykologi och sist på dagen är det idrott. Det är en lång och utdragen dag, och slutar inte förrän 16:30, som ni kanske minns. Inte världens roligaste lektionstid, men vad ska man göra.
Efter skolan ska Mackan hämta upp mig (vill inte cykla hem så sent...) och så ska vi åka hem. Sen vet jag inte vad som händer. En lugn hemmakväll skulle inte sitta helt fel :)

Oups!

I morse steg jag upp 05:20, och ändå försov jag mig. Hur lyckas man?
Jo, man gör som så att man sover över hos svärföräldrarna, och sen när Marcus ska iväg till jobbet tar han med mig tillbaks till stan och dumpar av mig hemma i lägenheten. Och då lägger sig Josefin (utan att ställt alarm) i sängen och slumrar till. Sen vaknar jag nån timma senare och inser att jag har försovit sig, trots att man klev upp klockan 05:20...

Som tur är missar jag inget viktigt i skolan, har bara en lektion idag -Företagsekonomi  som jag läser ihop med företags 1:orna och idag skulle dom redovisa nånting som inte ingår i vår kurs. Visst, det hade kanske vart lärorikt att lyssna på, men jag tror jag klarar mig. Trots allt, detta är mitt livs första försovning. Nångång ska ju va den första, eller?

En nyvaken Josse för ett antal år sedan

Onsdag eftermiddag

Jag hade tänkt överraska Mackis med nybakade lussebullar i eftermiddag, men jag upptäckte att kontot börjar bli tomt, så jag hade inte råd att köpa ingredienser... Men för nån timma sen ringde Mackan och fråga om hans kontokort låg här hemma nånstans eftersom han inte kunde hitta det på jobbet. Och visst låg det hemma i tv-hyllan.
Aha
, tänkte jag och lånade hans kort och gick ner och handlade. I'm sure he dont mind

Nu är klockan för mycket för att jag ska hinna baka, jäsning och såntdär tar ju tid, så det får bli morgondagens hemma-hela-eftermiddagen-projekt istället. Att baka är den perfekta sysselsättningen för den som har det lite långtråkigt på dagarna -som mig...

Nu är det bara 30minuter kvar tills Mackan slutar på jobbet. Då ska vi ut på landet, hem till mamma och pappa Ahlström på lite middag

Kanske lite för tidigt?

Jo, det kanske är lite tidigt att fixa fram julgranen alla redan, jag menar det har inte ens vart lucia än! Men va fasen, jag kunde inte hålla mig, så igår åkte vi iväg och köpte en plastgran. Den är inte så värst stor, men det passar bra i vår lilla lägenhet.

Det här med plastgran var nytt för Mackan, och då är det bra med en ritning

Eftersom mitt mellannamn är tidsframhållning (är det ens ett ord!?) så är alla julklappar redan inhandlade, sen en månad tillbaka, och nu är det väldigt mysigt att få placera ut dom under granen ist för att ligga på en hög på golvet som dom gjorde innan.

Trots all plast tycker jag att vi fick en väldigt fin julgran, vår alldeles första egna
Nu är det inte alls länge kvar till jul. Någon mer än mig som bubblar av julkänslor?

Känns som måndag

Efter att ha varit långledig, är det nu dags för den förlorade eleven (jag) att återvända till skolan. Dagens lektioner blir idrott och psykologi, och sen vet jag inte om det är nån historialektion eller om vi ska jobba hemma. Men oavsett vilket blir det ändå en kort dag, slutar antingen 11:15 eller 13:00, och det är ingenting man dör av direkt...

Resten av dagen vet jag inte vad jag ska hitta på? Kanske överraska Marcus med att baka lussebullar (förra omgången bullar har ju tagit slut, och jag börjar bli lite sugen...)

Att vara hemma är tråk

Visst kan det vara skönt att få en dag ledigt i veckan -nån gång… Då kan man se det som en liten vardagslyx ju. Men för mig är det nästan tvärtom, jag är mer hemma än vad jag är i skolan, och ärligt talat –det suger. Det finns inget tråkigare än att vara ensam hemma dag in och dag ut. Jag längtar tills efter jullovet när jag får ett ”normalt schema” igen, med minst två lektioner om dagen. Jag vill gå i skolan! Låter det konstigt?  

 

 


En dag som denna

...med mensvärk av värsta sorten, gör man bäst i att gosa ner sig i soffan med det mjukaste duntäcket och smuttra på en kopp te. Och glo på massor av filmer.

Det är min plan för dagen. Vad ska du hitta på?

Helg hela veckan?

Jag säger ju att jag har ett lugnt (jäkligt slappt) schema, och känns det som om jag knappt går i skolan alls. I vanliga fall har jag en lektion på måndagar (historia c 8:50-9:50) men nu när vi gör ett eget arbete behöver vi inte vara där. Och jag måste erkänna att det känns en aning onödigt att gå upp tidigt (fast det gör jag ändå) klä på sig, fixa sig och cykla iväg till skolan, bara för en timme... Då är det bättre att vara hemma tycker jag, dessutom får jag mer gjort hemmifrån.

Allså fortsätter min helg idag också. Plus imorgon, tisdagar är ju jag ledig. Summan av kademumman, jag kommer ha haft helg från fredag-tisdag, fem (5!!!)dagar.

Jag har inte så mycket planer för dagen, inte mer än att skriva på historiaarbetet, som ska handla om sverige under andra världskriget, funderar på att skriva om sveriges avlyssning på tyskland... Det kan nog bli ett intressant arbetsområde, dont you think?

Vad ska du göra idag?


Ute på djupt vatten

Vi hade det bra på kryssningn, mycket god mat och trevligt sällskap.

Dock var det aningen för mycket äckelfyllon för min smak. Asså jag förstår inte hur vuxna människor kan bete sig sådär, supa sig redlöst fulla och sen inte visa nån som helst respekt för andra personer. Usch säger jag bara. Det är ju så att jag vill gå och bli nykterist, fast det är jag ju nästan ändå... Istället för nykter alkolist kan man säga att jag är en nykterist som tar mig ett glas då och då...

Aja, nog med "klagomål". Det var en trevlig liten tripp iaf, och det bästa med att vara ute på djupt vatten är att jag man köpa tax free. Men eftersom jag och Mackan är "nykterister" blev det inte mycket alkohol för vår del, däremot blev det lite godis.

Ett måste att köpa är mina favoriter
(mums!)



Vissa fredagar är bättre än andra

Ikväll har Mackans chef bjudit oss (och resten av firman) på julbord, man skulle väl ganska lungt kunna säga att han satsade på stort iår -det blir nämligen kryssning !!!

Vi åker klockan 16:45 ifrån Uppsala, och nu vill jag bara att timmarna ska flyga iväg...
Haha, jag kan bara konstatera att jag är som ett barn på julafton, galet förväntansfull


M/S Galaxy

Vi vet vad jag ska göra ikväll, åka på kryssning (det kan inte sägas för många gånger)
Men vad ska du hitta på?


Förresten, idag har jag och Marcus bott ihop i ett halvår, grattis till oss :)

My man of secret


I jul firar jag och Mackis 1år, och nu har han gjort upp värsta planerna för dagen.

Jag säger bara fem ord: JAG ÄR JÄTTE NÄRV-ÖS
(höhö, jag och min underbara humor...)

Jag hinner inte med


Ligger efter lite med datumljuset,
i och för sig endast en dag...


Jag ligger efter mer än endast en dag. Trots julpynt i lägenheten och snö utanför fönstret, så har jag knappt förstått att det är december redan. Jag har nätt och jämt förstått att sommarn är över, att det är höst. Men det är ju faktiskt vinter nu, och några dagar in i årets sista månad. Det är inte alls många dagar kvar till julen nu. Tiden bara flyger iväg... Men vart tar all tid vägen, vad händer? Det låter konstigt, jag vet, men det känns som om allt står still, fastän att allt går så fort. Jag hinner inte med helt enkelt...

Utfyllnads inlägg

Senaste dagarna har det blivit dåligt med bloggande för min del. Men det betyder inte att jag legat på latsidan, eller för den delan ingen-blogglust-sidan. Tvärtom. Jag har försökt och försökt, men internet (blogg.se) bara hänger sig hela tiden. Är det bara hos mig det har vart så? Irriterande är det i alla fall...


Fotografen bakom dehär fina bilderna är Mamma
Hon gjorde en tavla till mig i julklapp, med foton av Varberg.
Mycket genomtänkt och fint, Tack så mycket! :)

En mycket innehållsrik tisdag

Idag har jag fått massa gjort... Ehm, eller inte alls. Har inte gjort ett piss idag faktiskt
Jo, jag har ju legat i soffan timme efter timme och sett på avsnitt efter avsnitt av CSI

Min nya (första) favorit box

Vad är det för en dag

...är det en vanliga dag?
Nej det är ingen vanlig dag, för det är mammas födelsedag.
Hurra Hurra Hurra!


Underbara Mamma!

Har gått och blitt förkyld

Dagens träning gick inge vidare alls, kände mig helt slut innan jag ens hunnit börja.
Allt va trögt och tungt och jobbigt. Det har antagligen lite att göra med att jag dragit på mig en förkylning. Hm, det kanske är läge för att göra en "förkylningskur a la Marcus"


Borta bra, men hemma bäst

Nu är man hemma igen efter att ha tillbringat helgen i Varberg. Det va sista gången innan jul, så vi passade på att byta julklappar med mamma och syskonen- och självklart öppna dom också! En liten mini julafton, typ. Jag och Mackan fick massa fina grejer till lägenheten, dock ligger allt fortfarande nerpackat (kom hem sent igår kväll)


Mina två favoritpojkar i hela världen!

Mackis och lillbrorsan börjar bli riktigt tighta
Dom körde race efter race på brorsans tv-spel :)


366dagar

Idag är det ett år sedan jag och Marcus träffades för första gången, och eftersom det va skottår iår, blir det alltså för 366dagar sedan. Många underbara dagar


Vad skulle jag ta mig till utan dig?


RSS 2.0