Söndagsfika

Mamma och gubben var nyss här på lite söndagsfika



Mumsig kladdkaka med glass och hallon

Vårt tak ska då minsann inte rasa ner!

Jag skottade taket över hallen för ett tag sedan, och idag var det dags för resten. Visseligen har det mesta redan smält/trillar ner, men Mackan klättrade upp på stegen och tog bort den sista snön och isen som fanns kvar på taket.

Framsidan



Baksidan


Honungste

Både jag och Mackan vaknade med världens halsont, så nu surplar på varsin kopp te med honung framför tv:n och zappar mellan alla bra program som visas vid 9 tiden på söndagmorgon.

Honungste brukar funka bra


Helgbloggande

Av någon anledning känns det alltid lite segt att blogga på helgen. Varför vet jag inte, men så är det bara. Inget man kan göra åt saken.

Så...


Detta var allt för mig, haha!

Fredagsmys


Fläskfilé, klyftpotatis, sallad med fetaost och vitlöksbröd


Levande ljus, Let's dance, smågodis och mys & gos

Panik...

Det slog mig häromdagen att min man fyller 25 om mindre än två veckor, och jag har ingen pressent än. Inte ens en aning om vad jag ska ge honom...

Förslag?

Äntligen plusgrader


Hemma själv för första gången på länge

Det var konstigt att vakna ensam i sängen i morse. Marcus är iväg och jobbar (snöröjning inne i stan) för första gången sen i julas, drygt två månader sedan... Egentligen skulle man kunna säga att allt är "som vanligt igen", Marcus är iväg och jobbar och jag är själv hemma. Fast ändå känns det inte så, som vanligt alltså. Det känns jätteskumt att vara själv hemma faktiskt.


Det är allt lite konstigt...

Som elev på körskola kan du inte boka av en förbokad körlektion mindre än ett dygn i förväg, utan om du får förhinder måste du ändå betala för körlektionen -trots att du inte kan köra.

Men däremot får min körskolelärare avboka mina tider titt som tätt, med bara några timmar innan! Det har nu hänt två gånger att han har ringt och flyttat fram mina lektioner, borde inte jag få två gratis lektioner då? Det tycker jag är lite konstigt...

 

Fast måste nog erkänna att det kanske är lika bra att det inte blev någon lektion idag. Vägarna ser ut som bara den, slask och äckel överallt. Jag övingskörde lite med mamsen, körde till Hajen för att handla mat, och det var inte alls roligt att köra när det ser ut som det gör.


Godmorgon Torsdag

Efter två dagar med solsken, är nu molnen tillbaka och allt är grått och trist igen. Det börjar bli lite varmare igen, och jag hoppas att snön snart ska börja smälta, och att det inte ska komma någon ny snöstorm!


Denhär bilden tog jag för en vecka sedan, jag kan ju
säga som så att man nu längre inte ser vårt staket

Idag är det torsdag -igen, gud vad dagarna går fort! Jag och Marcus ska iväg till mammas gamla lägenhet och hjälpa henne med flyttstädningen. Jag har laddat upp för golvmoppning!

Senare i eftermiddag har jag körlektion, min 7:e, och sen har jag bara tre betalda kvar, men det ska nog inte vara några problem. Så snart har jag nog detdär braiga körkortet i min hand :)

Datorkrasch

Den stationära datorn håller på att lägga av. Och för att vara på säkra sidan har Mackan ägnat flera timmar åt att föra över alla bilder o dylikt till externa hårddisken som jag fick av mami i födelsetadsg/student pressent ihop med min lilla bärbara dator.

Vi får se hur vi ska göra med den stationära datorn, om den ska stanna kvar eller inte, måste ju säga att det hade vart skönt att slippa vårt stora skrivbord. För vi har ju faktiskt en grymt bra minilaptop.


Dagens i-lands problem

Barnsligt gott


Det finns inte mycket som är godare än ungspannkaka.
Det skulle isåfall vara vanliga pannkakor, haha!

Nu har vi precis käkat lunch, det va Mackan som stod för pannkakslagandet denhär gången -och han gjorde ett riktigt bra jobb, gud så gott det var!

Nu ska jag sticka iväg, jag har en körlektion som väntar!

Mer lättlurad än jag trodde

Ibland undrar jag vad Marcus har för tankar om mig egentligen! Nog för att jag kan komma med konstiga (läs: korkade) kommentarer eller frågor ibland, men aldrig tänkte jag väl att han trodde jag skulle vara helt blåst.

Jag lurade Marcus innan, genom att låta helt uppspelt och förvånad över att det fanns ett samband mellan veckodagarna och datumen. "Idag är det onsdag den 24, och igår var det tisdag den 23, och imorgon är det torsdag den 25:e , fan va coolt att datum också flyttar ett steg precis som dagarna"

Marcus blev helt ställd och undrade nog var det va för en flickvän han har egentligen, haha!


Red berries




Okej, jag käkar "ICA Special flingor -röda bär", inte "Kelloggs special K -red berries" som är orginalet. Meeen jag bryr mig inte särskilt mycket.

Just for the record

Hela förra vintern, beklagade jag mig på all snö i Uppsala, och hävdade hela tiden att "Såhär mycket snö är det minsann aldrig i Varberg, och aldrig ligger snön i mer än ett par dagar..."

Och ja det är faktiskt sant, bortsett från i år. Tidigare vintrar har det kommit lite snö/regn nångång då och då, men ofta hinner det smälta bort direkt. Och när det väl snöat så att det har lagt sig, har det försvunnit på ett par dagar. Det är helt sannlöst hur mycket snö här är i Varberg just nu, och jag kan aldrig minnas att det vart så här mycket snö på en och samma gång. Inte ens sammanlagt på mina 20 år har jag sett så mycket snö i här.

Jag kommer aldrig ihåg att det legat snö på träden...



Det är denhär mägden snö som jag vuxit upp med,
och då har jag tyckt att det va "jättemycket" snö...

Systrarna Eriksson, tidigt 90-tal

Tisdag eftermiddag

Det var den skönaste duschen på länge! Nog för att jag föredrar att duscha hemma hos mig själv, men att få stå där i det rinnande vattnet hur länge som helst och slippa tänka på vattenräkningen, var riktigt najs! Och så har jag gjort både ansiktmask och hårinpackning, gud så skönt.

Vi tog med oss Hadock hem till mami idag. Det är första gången han är i den nya lägenheten, och första gången han träffar gubbens två kissekatter. Som vanligt har hans morr-motor gått igång, och det låter som att någon har igång en borrmaskin, haha. Men annars verkar han komma bra överens med dom andra katterna, och det är ju bra :)




Jonny


Fegis Agnes vågar sig knappt fram

Sunshine

Hade precis skrivit ett litet hatinlägg om snön, och om att jag troligtvis skulle skippa promenaden hem till mamma. Men så helt plötsligt vände vädret, från att vara helt grått och blötsnö, slutade det snöa och solen kom fram tillsammans med den ljusblåaste himmel.

Så jag tog på mig vinterkängorna och gick bort till mamma. Strax därefter ringde Mackan och sa att han va klar på jobbet, så han köpte med sig fika och kom hem till mamma han också.


Mycket snö hemma hos oss


Fika på köksgolvet i lägenheten

Nu har vi precis kommit hem, vi ska bara hämta lite grejer och sen ska vi åka iväg igen -till mamma igen, fast nu blir det den nya lägenheten. Vi ska käka middag där, och sen ska Mackan och gubben iväg och fixa min mosters bil som har lite problem med besiktningen om man säger så. Jag har tänkt stanna kvar hemma hos mami under tiden, tänkte passa på att ta en lång varm dusch där (dom har till skillnad från oss gratis vatten, så det är ju najs) och jag har även tagit med mig ansiktmask och hårinpackning.

By my self

Idag är jag själv här hemma i huset, för Marcus är iväg och jobbar! Nej, den meterdjupa snön försvann inte på en natt, så han sätter inte sten inte. Men däremot skottar han snö från firmans tak.

Känns lite si och så...

Visst, hur bra som helst att han kan jobba, men känns ju lite läskigt att ha honom uppe på ett tak som kan vara rasrisk. Dessutom vet jag att Marcus har minst lika ont i ryggen som mig, så det är ju nästan att förvänta sig ett ryggskott tills ikväll, min stackars lilla älskling...


Är det inte tunga stenar, så är det tung snö

Idag har jag inte tänkt göra något speciellt. Kanske ta en promenad bort till mammas gamla lägenhet och hälsa på, mami är där och städar innan hon ska lämna nycklarna i slutet av veckan. Annars blir det nog till att hålla sig inomhus, kanske pyssla om mig själv med lite ansiktsmask, hårinpackning och fotbad. Och juste, jag borde plugga lite teori också...

Sounds like a nice day!

Ont.

Allt jäkla snöskottande har satt sina spår. I ryggen.
Det är inte skönt...

Citat #vecka 8


Helgens snökaos

Såhär såg det ut hemma hos oss i fredagskväll när vi kom hem från mamsen



Det va bara att le och börja skotta!


På lördag morgon hämtade vi mamma och gubben,
för att åka till de småländska skogarna och
hämta en bil som blivit krockad under fredagen



Mycket snö på taket hemma hos mami


Där ligger skogen, tydligen...


Vi hittade bilen, men den va långt ifrån körduglig,
så det var bara till att åka hem tomhänta,
och återvända med biltrailer på söndagen



På lördagkväll kom Emma, och vi hade pizzabak!


Och sen blev det krogen


På söndagmorgon sken solen och för en gångs skull
var det riktigt fint med all snö hemma på gatan!



Man skulle kunna tro att vi bor i norrland!


Vi åkte hem till farmor som blivit halvt igensnöad



Mycket snö hemma hos min farmor


Resten av dagen ägnades åt att köra hem den krockade bilen.



Inte allt för pjåkig helg!

Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmys!

För mig, och även Marcus nu när han måste stämpla, så är alla dagar lika. Men vi får intala oss att det faktiskt är fredag idag, och att det är lite speciellt.

Vi tänkte, att för omväxligens skull, åka hem till mamma och gubben på lite fredagsmys. Det gamla vanliga, käka, se på tv och sådär. Eller man kanske skulle föreslå något väldigt icke i-landigt, och spela lite sällskapsspel, kanske alfapet?

En fredagskväll hos mamma i sommras



Man tager vad man haver!

Efter att ha fixat med de inscanade fotografierna ett bra tag bestämde jag mig för att göra negerbollar. (Eller får man inte kalla det för det, ska man säga chokladbollar istället?) Any way, till en början gick allt bra, alltså innan jag knappt hunnit börja...



Jag tänkte att jag skulle värma upp smöret lite så att det
blev lite mjukare, men då visdae det sig att micron va
inställd på högsta värme och inte upptining som jag trott.



Att göra negerbollar på smält smör verkade inte som det smartaste att göra. Därför bestämde jag mig för att göra kladdkaka istället. Det var bara till att vända på pappret (Det är ju smidigt att ha dom två godaste recepten på ett o samma papper)



Ja, ibland blir det inte som man tänkt sig, men man tager vad man haver!

Fotoalbum

I och med mammas flytt kom dessa fotoalbum fram igen efter att varit borta sen nåt år tillbaka. Jag har lånat hem dom och tänkte scana in litegranna.

Men det lär nog vara ganska tidskrävande, och med min bästiga scaner så är det inte helt otippat att det kan komma och ta år och dar! Jag tänkte i alla fall ta och börja med det nu ikväll. Och även om det kommer att ta tid, så kommer det säkert att vara värt det!



Klicka på de små bilderna för att se större format

Dethär med att fixa mat varje dag

...kan ibland vara något av det tråkigaste med att bo hemmifrån

"Vad ska vi äta idag då?"

Det är en ständig fråga i vårt hushåll. Det blir ju så lätt att man alltid gör samma mat hela tiden. Fast ändå måste jag säga att jag och Marcus är ganska duktiga på att laga "riktigt mat", det är sällan som det blir mamma scans köttbullar, och jag tror inte att vi en enda gång under vårt 1½ år som sambo har gjort falukorv...

Hur som helst, ikväll blir det köttfärssås a la Mackan!

Hallonsemla

Jag och Marcus åkte förbi mammas gamla lägenhet och hämtade ett sista lass (varje gång man är där tänker man att det var sista lasset, men det finns alltid mer) Idag hämtade vi en kartong med utebelysning och två små skåp som vi fått ärva från mami. Vi passade även på att köra om mamma och gubbens nya lägenhet och hälsa på -något vi aaaldrig gör annars. Enligt Jeppe så tror vi att vi bor där...

Men idag hade vi med oss semlor som vi köpt på vägen, så vi var mer än välkomna idag! Jag avskyr mandelmassa, så därför dissekerar jag semlan och slänger på hallonsylt istället. Mycket gott!



Försökte mig på att blogga direkt från mobilen, men det gick inget vidare.
Hur fasiken ska man bära sig åt egentligen!?

100 dagar kvar till 20 års festen

Birthday.se är en hemsida, ungefär som hitta eller eniro, men det som är lite extra roligt med denna sida är "Ålder och födelseinformation"

Idag är jag 7205 dagar gammal, och det är 100 dagar
kvar tills min nästa födelsedag, min 20 årsdag!



Jag börjar dagen med lite teori-plugg


Today has been a bad day

Nu är snart denna onsdag slut, och det kunde inte kännas bättre. En riktigt dryg dag idag, och jag vill bara ha en ny morgondag!

Kanske borde  ta sig ett ligg innan det är dags för sängen?
Har ju hört att spikar ska va bra för både kropp och själ..


Fick spikmattan av Pappa & Mona i julklapp,
ett väldigt fint julklappsrim tycker jag!

Lars Winnerbäck - Och sommaren fryser till is


Och sommaren fryser till is
Hela himlen ser hur solen går ner
Gatlamporna ser hur löven fallit ner
Och sommaren fryser till is

Sommarens skratt ekar bort
Över Saras och Mikaels stad
Och över fallna blad går kylan ner en grad
Och sommarens skratt ekar bort

Och sommaren släcker sin dag
Och vemod besöker vårat hus
Liksom tända ljus vid ett andetag
Släcker vår sommar sin dag

Och sommaren pyntar för snö
Och lämnar sitt avsked för att dö
Och himlen tar farväl och vintern intar själv
Och sommaren fryser ihjäl

Och gladjen byts ut mot den vackraste dag
Och värmen byts ut mot friska andetag
Och grönskan byts ut mot ett skimrande hav
Och snötäcken läggs över sommarens grav
Himlen lämnar över sitt pris
Och sommaren fryser till is

Önska mig lycka till!

Snart ska jag göra mig iordning för att åka iväg på arbetsintevju!
(Jag är lite nervös...)


Innan idag var jag och Marcus ner till hamnen och fotade
lite bilder till bloggen
, tyckte det behövdes förnyas här!

Dags för teorikurs


Nu väntar två timmars teori hos körskolan.

Snart ska jag nog ha mitt körkort i handen...

Alla hjärtans dag-mys


Ost, kex och vindruvor, choklad och en bra film


Filmen var faktiskt inte helt förutsägbar, vilket gjorde den mycket bättre
än jag hade trott. Annars är det ju lätt så att alla tjejfilmer följer samma
mönster, men denna va ändå lite egen, och jag tyckte den var riktigt bra.

Citat #vecka 7


Hemma hos oss

KÖKET


Den gröna färgen är väl sådär, och säkerligen inget jag skulle valt
själv, men måste ju erkänna att det får dendär torpiga känslan
.
Och vedspisen är ju bara helt underbart fin och charmig!


VARDAGSRUMMET

Ljust och fräscht, och samtidigt lantligt och fint.
När ekonomin tillåter kommer sofforna bytas ut mot en stor,
och vi har även kollat ut en tv-möbel som skulle passa perfekt.
Men än så länge får detta duga, och enligt mig är det mer än "dugligt"



SOVRUMMET



Inte helt fel med en braskamin i sovrummet, även om den är igenmurad
och inte går att använda, så är det ju väldigt stämmningsfullt.



Jag tycker att vi bor finast i hela världen, nästan i alla fall :)

Kallt om tassarna

Nu när vi bor på "landet", så funderar vi på att låta Hadock få gå ute. Vi har ju trots allt en egen trädgård nu, och i sommar hade det ju varit skönt att kunna ha dörrn öppen utan att oroa sig över att Hadock skulle smita ut. Jag tycker definitivt att Hadock ska få vara utekatt, men Mackan däremot är lite skeptiskt ännu.

Hur som helst så har vi haft ut Hadock i koppel på tomten ett par gånger. Det verkar inte som att Hadock är så förtjust i snön direkt, för han är ganska snabb tillbaks till dörrn, men annars så tycker han nog det är väldigt intressant och spännande att vara ute.

Alla <3 Dag


Vi två för alltid

Mer än en vecka sedan han försvann

Jag har säkert mött denhär killen i skolans korridorer, men mer än så känner jag honom inte. Fast ändå är man helt tagen av vad som har hänt. Vad som nu än har hänt honom... Först när jag hörde om det, tänkte jag direkt att han bara tappat bort sig själv, jag menar på väg hem från krogen kan det va ganska lätt att "gå vilse" ibland. Det finns liksom inte på kartan att något annat skulle kunna inträffat, inte i en liten småstad som Varberg...

http://hn.se/nyheter/varberg/1.732850-frivilliga-fortsatter-soka-efter-david-i-helgen

En välfylld korg

Innan det var dags för lillbrorsan att åka hem, hade vi bjudit över min pappa, hans fru, småbröderna och min farmor på lite inflyttsfika. (Man kan ju tycka att jag borde hålla mig ifrån köket efter dagens frukost fail, men skam den som ger sig. Jag testa ett nytt recept, och gjorde kardemummafondant, och jag blev faktiskt helt nöjd med resultatet.)

Med sig hade pappa en korg fylld med "behövligheter", två flaskor champange och tillhörande glas som var fyllda med hundralappar, choklad, doftljus, ostar och kex och lite annat smått och gott :)

Fyllda korgar är alltid en lyckad present/gåva,
i alla fall om det är jag som är mottagaren ;)

Jag förstår inte...

...det roliga med att spela tv-spel, timma efter timma

Men min kära man är lite av en expert på det området, och min lillebror är inte sämre han. Under tiden som dom spelar (vilket är så gott som hela tiden, haha) så roar jag mig själv så gott det går. Just nu kollar jag runt på IKEAs hemsida, tittar efter någon ny klädsel till vår soffa, inte för att det är aktuellt att köpa något i dagsläget, men kolla kan man ju alltid göra :)

Dagens fail


Till frukost försökte jag mig på att göra bärfyllda pannkakor,
resultatet blev mera en sörja av pannkakssmet med bär.


Sen kom Mackan och briljerade...

Nä, det är nog konstaterat att "halv 8 hos mig" troligtvis inte är något för mig...

Rond två

Middagen blev mycket lyckad. Till och med så bra att Elias gav mig betyget "Tio av fem möjliga", och jag måste hålla med om att det smakade mycket gott!


Herrgårdskyckling a la Josefin!

Nu är det åter tv:n som gäller, tjugohundratals-människor som man är. Just nu är det tv-spel (suck...!) men snart tänker jag göra revolution för att se på tv, först ut blir Postkodmiljonären och sen Let's dance, därefter blir det troligtvis någon film...


Vad är fredagsmys utan levande ljus?

Några värmeljus står i kakelugnen eftersom det råder eldförbud pga dålig
skorsten. Men till nästa vinter ska vi fixa så att det går att elda i både
kakelugnen och i vedspisen i köket, förstå vad mysigt (och varmt) det skulle bli

Rond ett avklarad

Vi hämtade lillkillen på hans skola, och åkte raka vägen till mataffärn. Var ju tvugna att ladda upp inför kvällen med läsk och gottigheter. Väl hemma blev det lite, inte helt otippat när det gäller Marcus och Elias, lite tv-spels spelande. Jag är ju som sagt ingen entusiast på området, så jag röstade för att se på film istället.

Sagt och gjort. Elias hade med sig ett gäng filmer och först ut blev Ice Age 3.
Jag har aldrig tidigare sett någon av Ice Age filmerna, och jag måste säga att jag blev glatt överraskad. Haha, det var ju precis min humor...

Jag säger bara det, barnfilmer is the shit!


Nu är det åter tv-spel som gäller, för grabbarnas del. Själv bökar jag med middagen i köket, det blir herrgårdskyckling med hasselbackspotatis. Inte för att va sån, men jag måste bara säga att jag blivit grym på att laga mat den sista tiden, nästan så att jag skulle ställa upp i "halv 8 hos mig", typ. Haha

Taking care of my self


Gammal bild

Nu är det alldels för länge sedan jag tog hand om mig själv. I skrivandets stund sitter jag med en kletig ansiktsmask i fejjan, och så fort jag sköljt av den tänkte jag göra ett fotbad -vilket var alldeles för länge sedan nu! Har knappt användt mitt fina fotbad sedan vi flyttade från Uppsala, alltså närmare 3 månader sedan! Så gissa om mina fötter är i stort behov av lite omvårdnad...


Favorit i repris

Idag ska min yngsta lillebror komma hem till oss. Nu är det drygt en månad sedan han hälsade på oss och sov över, så det ska bli riktigt skojsigt. Vi ska hämta honom efter skolan, och sen blir det massa av bus i ett helt dygn.

Förra gången gick vi promenad runt fästningen


Lite av ett kaos

När vi flyttade hade vi ingen som helst ordning på våra kläder. Allting som inte legat i byråerna (vilka vi inte brydde oss om att tömma) var bara nerpackat i stora säckar, och när vi flyttade in i torpet packade vi upp alla säckar, och la in allt i gaderoberna -väldigt provisoriskt och oorganiserat...

Allt har legat huller om buller ända tills idag, då fick jag nog av all oordning. Så jag slängde ut allt från garderoberna och började sortera. Och man kan ju säga att det va lite av ett dagsprojekt, eller åtminståne ett par timmar.




När man sorterar kommer man alltid till denna fas:
"värre än det var från början." Varför blir det alltid så?


Nu är i alla fall allt på plats, och lyckligtvis fick allt plats utan att jag behövde knöka in allt på hyllorna. Hade inte vart helt fel med en walk in closet.

Kvällspromenad i vinterkylan

Vi kom nyss innanför dörrn efter ca 1½ timma ute i kylan. När vi gick ut sken fortfarande solen, och värmde till och med en aning. Men sen blev det mörkt, och kallt. Dum som jag var hade jag ingen mössa på mig, och hade valt dunvästen istället för jacka, så man kan ju säga att mina armar är halvt ihjälfrusna nu!

Halvt ihjäl frusna armar är kanske är en god anledning för att kramas med Mackan i soffan resten av kvällen... Det är i alla fall vad jag planerar att göra!


Hej mitt vinterland

Godmorgon Torsdag

Klockan 9 knackade Alexandra på dörrn, och med sig hade hon frukost.
Nybakta frallor, juice, pålägg och ananas.

Förutom att äta frukost blev det en hel del snack, som vanligt allt mellan himmel och jord. Jobb och resplaner var väl huvudämnena idag... Blev lite avis på Alex när hon berättade om att hon ska på intevju hos Fritidsresor som guid -med "någonstans i världen" som arbetsplats. Måste ju erkänna att man blir lite sugen själv, kanske inte på att jobba utomlands, men absolut på att resa iväg igen.

Så fort jobben kommer igång för både min och Mackans del, så dröjer det nog inte länge innan vi börjar spara undan för nästa resmål, vart det nu kan bära av.

Men nu härnäst blir det disken.


Blogglusten

Blogglusten ligger på noll. Och det stör mig.

Jag vill skriva, men har liksom inget att skriva om.

Dagarna flyter ihop, och det känns som att det aldrig händer något särskilt just nu. Mackan går hemma från jobbet, är ju lite svårt att sätta sten med tanke på all jäkla snö (som enligt mig kan försvinna snabbast möjligast!) och visst är det trevligt att ha honom hemma hos mig om dagarna, men efter en månad med varandra dygnet runt är det ganska lätt att gå varandra på nerverna...


Nog för att det är fint med den ljusa snön,
men nu har den legat lite väl länge enligt mig...

Förhoppningsvis smälter snön bort snart, och Mackis kan återgå till jobbet -det hade inte vart helt fel, ekonomiskt sett heller... Dessutom verkar det som att jag själv har jobb på gång, kanske redan nästa vecka. Jag hoppas verkligen att det går vägen, för jag är verkligen trött på att vara hemma om dagarna. 

Just nu är alla dagar lika, varesig det är onsdag eller lördag... Och det är verkligen som man säger; Man måste ha tråkigt ibland -annars vet man inte när man har roligt... Troligtvis är det därför jag aldrig skriver här längre. Allt känns bara trist och långtråkigt hela tiden, och det är ju inget som jag vill skriva om. Så därför blir det ingenting alls istället.

Men jag ska försöka ändra på det. Ska bara se till att hitta skrivlusten igen!

Blogga?

Känns bara drygt...

Fast egentligen vill jag ju skriva, så vad är problemet?

Citat #vecka 6


Två år har gått


Need to do the dishes

Mycket trevlig kväll igår. Mindre trevligt att ta hand om disken idag... Det är vid sånna här tillfällen då man önskar att man hade en diskmaskin.


Blä säger jag bara...

Ojsan...

Så kan det gå när man får möte på smalaste vägen som finns...


Over and out

Nu blir det sängen för min del!

Imorgon kommer att bli en spännande dag! Börjar med att jag ska iväg på arbetsintervju på morgonen (Hejja, hejja!) Och sen bär det av ut till Espevik, hem till pappsen för lite födelsedagsfirande för mina småsyskon som har fyllt år.

Sen blir det hem och göra iordning inför kvällen då jag och Mackan har bjudit över lite folk på inflyttningsmiddag, det ska bli supertrevligt. Så imorgon blir en ganska fullspäckad lördag, men får väl se om jag hinner skriva nåt här.

Jag måste ju verkligen komma igång med bloggandet igen! Det har ju vart så mycket med flytten och allt, så jag har varken haft tid eller ork, men nu börjar allt lugna ner sig så förhoppningsvis blir det med uppdateringen här framöver!

Bitarna börjar falla på plats




Nu äntligen börjar här likna ett hem, till skillnad från det flyttkaos som har rådit de senaste dagarna. Men nu är i alla fall alla kartonger tömda och plastsäckar uppackade, vilket känns oerhört skönt att ha avklarat. 

Jag och Marcus trivs underbart bra här i vårt lilla torp, och vi planerar inte att flytta i första taget!

Nu ska vi sticka iväg till mammsen (och gubben måste man ju lägga till nu när dom är sambos) på lite fredagsmys. Det blir tacos och Let´s dance.

En slags uppdatering

Ja, av någon konstig anledning blir det inte mycket (läs:inget alls) skrivet här på bloggen. Men det är ju så, det ska fixas och donas här hemma. Det tar ju lite tid att få ordning på alla pinaler. För visst har man hunnit samla på sig en hel del. Och mer grejer blir det hela tiden...

Igår var det IKEA som gällde. Vi köpte badrumsgrejer, vägghyllor, klädhängare, och ja lite annat smått och gott.


Och Marcus käkade 20 köttbullar till lunch


Även idag har det varit full rulle för vår del. Började dagen med en tripp till Gekås där vi samlade på oss en massa bös. Det är konstigt vad mycket man hittar där, grejer man "bara måste ha..." Men även om vi plockade på oss sånt som inte stod på den ursprungliga inköpslistan, så höll vi ändå budgeten, så det var bra gjort av oss! För det är lätt hänt att slutpriset rusar iväg på gekås.

(Måste bara berätta) På väg hem från Gekåset såg jag en "hund" som var nergrävd i snödrivan intill vägen. Vi vände och körde tillbaka, fast någon hund var det då inte. Där i snödrivan satt en örn och tuggade i sig en liten hare!


Mycket häftigt, och lite skrämmande att se på så nära håll

Här hemma börjar allt komma iordning, och imorgon ska vi förbi mammas gamla lägenhet och hämta det allra sista, som t.ex. alla våra växter, det ska bli riktigt trevligt att få upp lite grönt i fönsterna. Sen återstår endast lite småplock av prydnadsaker o dylik.

Är en riktigt härlig känsla att känna sig hemma!

Hej och välkommen hem till oss!

Här kommer en (väldigt) liten sneek peek på torpet



Världens bästa pojkvän monterar ihop möbler

Vi (mest Mackan, då jag hade teorikurs) har ägnat hela dagen åt att packa upp allt, och snickra ihop våra möbler. Nu är den värsta röran undanröjd -vilket käns riktigt skönt, jag har liksom fått nog av att bo i flyttkaos vid dethär laget!

Nu ska jag och Marcus gosa och mysa så det heter duga! Godnatt.

Citat #vecka 5



Mycket passande för denna vecka då en å annan tur till IKEA är planerad

First of February

Klockan är knappt halv sju, och jag har gett upp hoppet om att lyckats somna om efter en timmas vridning och vändning i sängen. Det är verkligen inget skoj att inte kunna somna om såhär tidigt på morgonen. Jag hoppas verkligen att min sömn blir bättre från och med den här veckan, nu när allt flyttande börjar gå mot ett slut, och jag och Marcus äntligen har vårat eget igen.

Gömmer min trötta feja i en kopp te


RSS 2.0