Nyår 2009/2010

Kan inte förstå att ännu ett år snart har passerat.
2009 är snart slut, och 2010 står och väntar.


Jag känner på mig att 2010 kommer bli ett bra år. Åtminståne går jag in i det nya året med den tanken. Jag tänker inte ge något nyårslöfte, av en enda anledning: jag tror inte en sekund på sånt! Men däremot har jag förväntningar inför 2010.

  • Jag och Marcus börjar året med en vecka semester i Egypten.
  • Jag ska körkort (börjar körksolan, för andra gången, den 12e januari och ett par månader senare ska jag ha körkortet i min hand!)
  • Jag och Marcus ska få första hands kontrakt på en bostad.
  • Jag ska se till att få ett jobb med fast anställning.
  • Jag fyller 20 år i början av sommarn.

Det är ju alltid en bra början. Sen får man se vad sommarn, hösten och vintern har att bjuda på! Min inställning är att 2010 kommer bli ett toppen år!

Lite uppdatering...

Uppdateringen är dålig, men jag orkar inte riktigt bry mig. Förutom brist på motivation att sätta mig vid datorn och skriva något, så finns det inte så mycket att skriva om, då det inte händer så särskilt mycket just nu.

Jag och Mackan är i Uppsala, eller rättare sagt i Almunge hemma hos mamma & pappa Ahlström. Igår var vi hemma hos Marlené och Pelle som bjöd på middag. Vi har inte träffats sen jag och Mackan flyttade, alltså ett jäkla tag sen (!!!) så det var väldigt trevligt att ses, och dessutom var det mumsig lassange dom bjöd på. 

Jag fick mina ögonfransar färgade igår också, av Marlené såklart. Tänkte passa på att göra det inför resan till Egypten. För visst orkar man inte sminka sig varje dag på semestern, men samtidigt vill man ju inte se ut som ett vrak, haha!

Nu är det bara några dagar kvar innan jag och Marcus är på plats i Egypten för en välbehövd och efterlängtad semester i sol och värme!

Stressa långsamt!

I eftermiddag sticker vi till Uppsala. Vi ska fira nyår där uppe, och vill gärna komma upp ett par dagar tidigare så att vi hinner ungås med familjen Ahlström.

Förutom packning för Uppsala-trippen har vi också med oss allt för Egypten-resan. Vi åker ifrån Arlanda, alltså åker vi inte hem till Varberg imellan. Detta innebär att vi verkligen inte får glömma något (pass, biljett, solskydd, kläder, ja allt möjligt) och snacka om att jag har stressat upp mig för detta. Jag vill alltid ligga steget före när det gäller att planera, och nu får vi verkligen inte komma på något i sista sekund. För jag menar, då blir det aningen svårt (och inte minst jobbigt) att köra tillbaka 60 mil enkel resa för att hämta något...

Marcus säger åt mig att stressa långsamt. Jag ska försöka...

Men jag är ganska (egentligen helt) säker på att vi inte har glömt att packa något. Så nu gäller det bara för mig att varva ner och bara njuta av stunden.


Jag i Turkiet hösten 2005
Nästan fem år sedan...

Då är det nog på tiden med en solsemester!

Nedräkningen har börjat

Helt plötsligt är det bara en vecka kvar innan avgång!

Annandagjul

Julen 2009, jag säger bara en sak, "Tomten är far till alla barnen"

Vaknade upp imorse och insåg att vi sträcksovit i över elva timmar! Och det behövdes nog efter all dramatik och missad sömn under julen. Det har varit fullrulle både julafton och igår, så domdär elva timmarna uppskattades.


Blev kanske lite för mycket sånthär för en del...

Idag blir det inte så mycket "lugn och ro" heller. Nu på morgonen har vi (mest jag, lite Mackan) haft storstädning av lägenheten, och nu har vi nyss ätit frukost. Senare under dagen tänkte vi kanske ta oss ner till stan och ta oss en titt på mellandagsrean, vi har ju två finfina pressentkort att utnytja som vi fick i julklapp av mamma & pappa Ahlström. Senare ikväll bär det av upp till Göteborg för att hälsa på storasyster Linda och hennes Kristian som ska bjuda på middag.

GOD JUL


Jag känner mig som ett barn på julafton.
Fast, det är ju julafton, och jag är nästan ett barn.



Ikväll inleddes julen 09


Ett av julens måsten!

Det är ju inte julafton förrens imorgon, men eftersom det kommer så himmelens massa folk hem till mamma då (hela tjocka släkten med morfar, gammelfarmor, moster och alla kusinerna) så tycker vi det var smidigare att tjuvstarta med julklapps byten redan ikväll. Så vid 18 tiden åkte vi hem till mamma, där det bjöds på julgröt och skinksmörås. En mycket bra början på julen, om du frågar mig!

Många finfina julklappar fick vi. Bland annat en såndär "massage-grej-att-sätta-i-stolar", mycket uppskattat och något som kommer användas flitigt, särskilt under våra långa bilturer upp och ner mellan Varberg och Uppsala




Den "satt" där den skulle, höhö (eller hoho kanske)

Förutom dendär massage-grejen fick vi även jättefina sängkläder och nyckelskåp, och massa smått och gott som kalsonger och strumpor åt Marcus och en massa hygiengrejer (bl.a. ansiktrengöring, ansiktsmask och ansiktkräm) åt mig. En annan finfin julklapp var ett inramat svartvitt foto på oss syskon från när vi var små. Det blev jag otroligt glad över, och det står redan på plats i tv-hyllan.

Helt perfekta julklappar, tack så mycket mamma!

Efter julklappsöppningen bjöds det på pipparkakor, mumsigt!

Grrrrr ;)

Jag och Marcus ska ha lite eget julfirande hemma hos oss på julaftons morgon, sen vid lunch blir hem till mamma som sagt. Julaftonskväll blir med pappa-släkten hemma hos farmor, något jag ser fram emot enormt mycket! Vi firade alltid jul hemma hos framor och farfar när vi var mindre, så det ska bli jättemysigt.


Tomteland hemma hos min mamma?



Julpyntat hemma hos min mamma

Utan att överdriva så kan jag säga att detta är ingenting jämfört vad jag har vuxit upp med. När jag var liten var hela huset proppat med prydnadstomtar.

Jag gillart!

Dan före dan!


Hoppas på en vit jul!


Äntligen lite mer snö!

Ikväll, under de senaste två-tre timmarna har det snöat, och jag hoppas innerligt att snön stannar kvar. Åtminståne ett par dagar, jag hoppas på en vit jul

Nya glasögon åt Mackis

Runt 13-tiden var dagens jobb för min del över, idag har jag avancerat, från att vara Jannikes slav till att vara min egen chef. Ehm, typ... Jag blev i alla fall lämnad själv, och med uppdrag på egen hand städa 15-16 trappor alla hus med tre våningar, utan hiss. Var helt slut i benen när jag kom hem kan jag tala om!

Det blev en snabb vistelse hemma, ner i badkaret och upp, torka och klä på sig, sen åkte jag och Marcus ner till stan. Vi köpte nya strumpbyxor och en tröja åt mig, varsina vantar och glasögon åt Mackan. Hans två år gamla glasögon behövdes verkligen bytas ut, förutom repor i glasen har Marcus klagat på att han ser mycket sämre nu för tiden. Och inte kontsigt det! Synundersökningen visade att han är nästintill blind på högra ögat :( Stackarn!

Men nu har vi i alla fall beställt hem nya briller som kommer i början på januari, precis lagom när vi kommit hem från Egypten. Gissa vilka bågar han valde?


Dock världens sämsta bilder...

En julstrumpa med bilmotiv åt mannen

För ett par månader sen kom jag på världens bästa julklapp åt Marcus, jag skulle sy en julstrumpa åt honom. Jag fixade material och allt sånt, och själva broderiet gjorde jag klart i ett naffs. Men sen segade det lite, det var inte förrens för ett par dagar sen som jag fick tillgång till en symaskin och kunde färdigställa den.




Mackan blev såhär glad!

Måste säga att jag tycker det är lite konstigt att jag endast fick godkänt som betyg i syslöjd när jag gick i 9:an. Jag tycker i alla fall att den blev riktigt fin. Fast visst ser man att den är hemmagjord, men så ska det ju va. Eller hur?


Nu har vi hängt upp båda våra julstrumpor, och även min gamla jultavla


My day so far

Efter fyra timmars städning av trapphus var min första arbetsdag slut. Visst var det färre timmar än jag väntat mig, mendet kanske var bra med en mjukstart, hehe. Hur som helst, så är jag tacksam för varje timme som kan ebrjudas och det är bara att tacka ja så fort något dyker upp. Förhoppningsvis kan jag få jobba några timmar imorgon också. *Jag hoppas!*



Väl hemma kände jag att jag kommit in i städar-rollen så bra, så jag drog fram dammsugarn och gjorde lite fint här hemma också, vilket verkligen behövdes!

Efter allt städande gick jag ut på en uppfriskande prommenad, det är alltid så frisk luft när det är så här kallt ute, skönt tycker jag.

Men nu är jag inne i värmen igen, och jag tänkte faktiskt lägga mig i soffan och lata mig framför tv:n tills Mackis kommer hem efter 16-tiden någongång.

Idag ska jag jobba!

Efter att ha gått hemma utan jobb i ett halvår, så ska jag äntligen få jobba! Mammas gubbe har fixat så att jag ska få städa lite extra när dom behöver folk. Och idag är en sådan dag. Inget mig emot! Det ska bli riktigt najs att ha nånting att göra om dagarna, och pengar jag kommer att tjäna har jag inget emot!


Igår kom snön. Hoppas att den stannar så att vi får en vit jul

Citat #vecka 52


Vår 731:a dag tillsammans



Vi har haft en alldeles underbar 2 års dag. Vi var framme vid Liseberg lagom till öppning, och när vi kom in strosade vi först runt lite och kollade i några hantverksbutiker. Sen blev det middag på Tyrolen, och sen ut i det kalla vädret igen. Det var verkligen kallt ute idag, närmare 10 minus, så det var tur att jag hade världens varmaste och gosigaste Mackis-famn att värma mig i.

Det fanns jättemycket fint att kolla på i alla hantverksbutiker som vi gick in i (vi försökte hålla oss inomhus så mycket som möjligt) men vi höll i pengarna och köpte endast varsin polkagrisstång, det är ju lite av en tradition på Liseberg.

Vi trotsade kylan, för jag ville gärna stanna kvar tills det mörknade så att man kunde se all julbelysning. Sista halvtimman spenderade vi inne i spelhuset, försökte att vinna en söt liten nallebjörn ifrån en såndär klo-maskin. Men den var helt omöjlig, fast till slut vann jag en liten elefant-nalle (visserligen trodde jag det var en kanin, så lite besviken vart jag, men men...) När vi lämnade spelhallen hade det mörknat något, så jag knäppte lite kort, och sen var vi klara.

Tomteland






Vackert men kallt




Vi två

Idag är det två år sedan jag och Marcus blev ett par

Jag älskar honom

 

Vi har börjat våran dag med en varsin slurp vaccin a la magsjuka, sådär lagom romantiskt. Nu ska vi hoppa ner i badkaret och göra oss fina inför vår speciella dag. Vi ska nämligen åka till Göteborg och gå på jul på Liseberg. Jag har aldrig tidigare varit på det, så det ska bli supermysigt. Förutom kameran så har jag även laddat upp med tusen kyssar och kramat för dagen!



Måste ju bara visa vilken fin komentar jag såg att jag fått av Marcus här på bloggen igår efter att jag hade gått och lagt mig


Semesterplaner

I morgon är det två veckor kvar till vår Egypten-resa. Det ska bli sååå härligt att komma bort från vintern ett tag, och även om det inte är jättevarmt i Egypten i januari månad, (temperaturen ligger runt 20 grader och 16-19 i vattnet)) så det är ju ändå mycket varmare än här hemma i Sverige.


Vi har redan förhandsbokat en heldag till Kairo, bussresan dit kommer ta flera timmar. Men det är det säkert värt när man får en glimt av pyramiderna.

Vi har googlat runt på lite olika utflykter omkring området Naama Bay dit vi ska. Och jag har fastnat för att åka på en båtutflykt med bad och snorkling, men Marcus är lite skeptiskt fast jag kan nog övertala honom. Annars hade det ju vart fräckt att bada med delfiner! Även ökensaffari låter lite intressant, "här till höger ser vi sand", haha! Och sen känns det ju som om en kamelridning är ganska obligatoriskt när man är i Egypten, så det ska vi i alla fall hinna med.



Finns det kanske någon som har varit i Naama Bay eller i någon annan del av Sharm El Sheikh och har lite resetips? Man vill ju liksom inte missa något...


Julgran

Igår hjälpte Elias oss att klä granen. Och det blev så fint så! Precis som förra året går färgerna i rött och guld, sådär klassiskt juligt och fint. Och nytt för i år en ljusslinga. Det hade vi inte förra året, men det blir ju faktiskt så mycket mysigare med lite ljus. Vi fick lite panik när vi packade upp ljusslingan ur förpackningen, och vi upptäckte att den endast var tre meter lång, men som tur var räckte den -någorlunda åtminståne. Det är tur att vi har en liten minigran. Men som sagt, mysfaktorn ökar en hel del tack vare lite ljus under dessa mörka kvällar



På grund av en liten kissekatt vågar vi inte lägga fram våra
julklappar, istället får det duga med en säck, fint det också

Tv-spels spelandet har tagit en paus

Nu har Elias mamma varit här och hämtat honom, så nu är jag och Marcus barn-fria igen, haha! Fast inte länge till, troligtvis kommer min andra lillebror Rasmus hit senare ikväll för att (otippat nog) spela lite tv-spel med Marcus. Asså jag förtsår mig inte på detdär! Hur kul kan det vara egentligen!? Men det är ju i alla fall roligt för Marcus del, att han får lite "mannligt" sällskap då och då.


Även om mina bröder är 9 och 14 år yngre än Marcus,
så delar dom endå samma intresse.
Den här satans dumburken....

Cheescake a la pepparkaka

Jag gillar cheescake. Och jag gillar pepparkakor. Kunde ju inte bli annat än en hit.
Men visst, det är ju så att cheescake är ju väldigt mastigt och mättande att äta, så även om det är jättegott orkar man inte mer än en liten bit. Lite som att ju mer man äter, ju äckligare blir det. Men som sagt i små mängder var den riktigt god.

Säkerligen något som jag kommer att göra fler gånger i framtiden, särskillt i juletider


Recept finns här

Dessutom är det ju så himmla smidigt med cheescacke också, i och med att den helst ska ligga i frysen riktigt länge innan den ska ätas. Så det är ju en perfekt dessert att förbereda dagen innan, speciellt om man har ont om tid, så som det allt för ofta blir under julhelgen

Lördag förmiddag


Har nyss fikat pepparkakscheescake

För en stund sedan kom vi in från en härlig vinterpromenad i stan. Vi gick först hem till Marcus chef och hämtade brumbrum-bilen som nattat över där sen gårdagens julmiddag. Sen tog vi bilen ner till stan och parkerade vid fästningen. Och där gick vi promenad runt strandpromenaden, och även en liten utforsking av fästningen. När vi kom hem blev det varm dryck och pepparkakscheescake.

Tog lite bilder med mobilkameran när vi gick strandprommenaden. Oavsett årstid så är det alltid så himla fint där! Nja kanske inte när det är grått och regn, men som idag -strålande sol och klarblå himmel, verkligen hur fint som helst!


Vi har hört talas om något "snöoväder" som drabbat hela landet,
men Varberg verkar vara den enda plats i hela Sverige som har barmark


Kärlek


Det må vara dåligt med snö, men kallt är det här,
vattnet i standkanten vid barnens badstrand har frusit



Två av mina favoritpojkar

Krabbelurfrukost



Lördagsfrukost som heter duga!

Sen kväll, för att vara mig

Nu börjar jag bli trött! Marcus är iväg på julmiddag sen några timmar tillbaka. Jag och lillebrorsan har fått i oss taco och pepparkakscheescake, sen har vi kollat på en film, det blev Narnia (sådär bra blandning av barnfilm/vuxenfilm.)


Förutom mat och film så är det tv-spel som gäller
Elias sitter som klistrad framför Mackans playstation, det är nåt bil spel som körs non stop. Men själv är man bara trött. På vardagarna brukar jag sova vid denhär tiden, och oftast under helger också, haha! Jag är inte någon kvällsmänniska direkt. Men ikväll känner jag mig extra seg, hoppas inte att jag kommer dra på mig någon sjuka som bieffekt av svinissprutan bara... Nä, nu vill jag bara att Mackis ska komma hem, så att jag får gosa lite, jag känner mig galet kramsugen.


Måste passa på att

...gratta min kusin Johan som fyller 20 år idag, och kan ju passa på att säga grattis i efterskott till kusin-vitamin Linus som fyllde 19 den tolfte december.


Johan o Linus student 11/6 09


Syskonkärlek


Hittade lite gamla bilder på mig och Elias

Elias är absolut en utav mina bästa vänner. Att det är en åldersskillnad på nio år spelar ingen roll. Vi har alltid roiligt ihop, och så har det varit ända sedan vi var små. Eller ja, när jag var liten och Elias var ännu mindre än han är nu, för det är ju bara att inse att han alltid kommer att vara minstingen i familjen, haha.

 

Elias har alltid varit speciell för mig, och att vi egentligen "bara är halvsyskon" är inget som jag bryr mig om. För mig betyder han lika mycket som mina andra syskon, och jag älskar honom lika mycket. Så det så!


Gårdagens julfirande







Givetvis var det nödvändigt att placera brorsan längst bort...

Eftersom Elias stod så långt bort brydde jag inte mig om att ta så mycket kort, och de som jag tog blev inte av bästa kvaliten. Och trots att halva hans klass var bortresta/sjuka så bjöds det på trevlig julsång, och även mumsig fika.

Helgen börjar nu...

Marcus stannar hemma idag, med all rätt... Just nu är vi båda helt slut, känner oss utmattade av minsta ansträngning. Men trots det tvingade jag mig själv att ta fram dammsugarn och städa upp efter Hadocks nattliga äventyr (han har kraffsat i blomkrukorna och spritt ut jord över hela lägenheten) Jäkla katt!

Ikväll kommer lillebrorsan på besök, övernattnings-besök faktiskt. Så visst kändes det extra nödvändigt med lite städning. Jag och Marcus har laddat upp här hemma med taco för kvällen (dock är Marcus bjuden på julmiddag, så han kanske åker dit beroende på hur svinis känns) Vi har också köpt hem mängder av julmust, och så ska vi prova på att göra pepparkakscheescake.

Men först blir det till att sätta igång med lunchen, och sen blir det till att vila i mängder. Sugit att vara såhär seg. Men det är helg i alla fall :)


Lagom roligt

Natten har vart helt outhärdig. Både jag och Marcus började få ont i armarna igår kväll på julfirandet, och det blev bara värre och värre hela tiden. När vi skulle gå och lägga oss gjorde det ont av minsta rörelse, så det var bara att försöka ligga helt stilla... Har vaknat av smärta med jämna mellanrum hela natten. Dessutom har Hadock fört ett jäklans liv och varit på jävulshumör hela natten.

Förutom dålig sömn är humöret nere på botten "tack vare" diverse saker. Kvinnlig magont till en början med... Och att vi inte fick Stefans lägenhet. Helt mongo egentligen... Vi står ju skrivna där, så enligt varbergs bostad bor vi ju faktiskt där, så det är ju bara töntigt att vi inte får "ta över den". Speciellt när vi antagligen står på andra plats i kön, och den som är före får den genom soc (!?)

Blä på allting just nu känns det som

Till råga på allt
verkar det som att Marcus har blivit sjuk (bieffekt av vaccinationen) När hans väckarklocka ringde innan i morse hade han feber, så han tog alvedon och gick och la sig igen. Om han känner sig bättre när han vaknar kanske han går till jobbet iaf (har hört att svininfluens-sprut-febern kan gå över ganska fort) men annars börjar hans helg nu -med feber och ömma armar...

Ska iväg på julavslutnings-grej med lillebrorsan

Min yngsta brorsa Elias, har bjudit med mig och Marcus för att se på hans klass julavslutning nu kl 18:00. Det ska bli riktigt trevligt och mysigt. Julavslutning om något kan ju sätta igång julkänslorna, tänk bara; ett trettiotal små barn som sjunger julsånger och bjuder på egen bakat julgodis! Hur mysigt som helst!


Lillbrorsans julfirande 2007

Detta va senaste gången som jag besökte min gamla grundskola så det ska bli intressant att ta en titt. Tänk att det snart är fyra år sedan jag gick ut 9:an !?!?


Måste ju få skryta lite

Marcus nya jobb skiljer sig lite från det han hade i Uppsala. Här är det mer anläggning från grunden, och i Uppsala var det mest bara stensättning. Men det betyder ju att Marcus nu är mer "specialiserad" än vad dom andra är på firman. Igår kom Mackis hem och berättade att han fått stor beröm från chefens son, och jag blir så glad för hans skull! Du har sån koll på sten, älskling. Stenkoll!


Då har man fått sprutan


Mackan får sina sprutor

Jag har absolut inte någon skräck för sprutor, eller liknande, men man kan ju alltid låtsats lite grann så att Mackan på så vis får känna sig lite extra manlig (som om det ens skulle behövas!?) och vara första som blir stucken...

Nu har vi i alla fall fått våra sprutor, ett stick i varje arm. Och vi har även fått med oss ett vaccin i flytande form som vi ska dricka i två omgångar innan avresan.

Kvalitétid

Jag och Marcus åker till Egypten om drygt två veckor, (Jag längtar!!!) och idag ska vi ner till Neptunuskliniken och få lite sprutor. När vi ändå håller på tänkte vi passa på att ta svinissprutan. Lite onödigt kan jag nog tycka. Jag blir nämligen aldrig sjuk och jag har aldrig tidigare vaccinerat mig mot något (förutom det obligatoriska i grundskolan) Men men, i och med vår utlandsresa så kan det nog vara bra. Det hade ju vart riktigt sugit att bli sjuk därnere...

Dessutom fanns enda lediga tiden idag kl 14, och det betyder att Marcus måste åka iväg tidigare från jobbet, och hans snälla chef gav han resten av dagen ledigt. Woho! Några extra timmar tillsammans med min älskling är guld värt. Särskilt när jag bara går hemma och gör ingenting hela dagarna, jag har blivit så galet sällskapssjuk och längtar bara efter att Mackis



Min student 5/6 2009

Men ännu är det några timmar kvar tills Marcus kommer o hämtar mig. Hela förmiddagen har ägnats åt att fixa och trixa med min 2års pressent till Marcus. Men nu funderar jag på att gå ut en prommenad, det är strolande solsken och snö som yr i luften, underbart ju.

Hallå, vem där?


Igårkväll innan jag stängde ner och gick mig för att nana
(det märks att folk har bättre för sig än att läsa bloggar på lördagar)


Nu, precis nu...

Inte för att det är nåt vidare stort läsarantal på min blogg, vem det hade ju vart trevligt att veta vilka dessa 20 människor är? Särskilt dom där tidiga morgon-läsarna, alltid runt två-tre som hunnit klicka innan klockan blivit 7.00

Nötter

Jag har ätit alldeles för mycket lussebullar och pepparkakor sista tiden, får blir skärpning på det! Istället knäcker jag nöt efter nöt och mumsar i mig.


Massa skal blir det...

It's mine!


Bilden suger, men det spelar ingen roll. För jag vet själv hur fin min jacka är!

Godmorgon onsdag

Det är den 16e idag, och jag har svårt att förstå att julen snart är här. Imorgon är det bara en vecka kvar tills julafton! Förhoppningsvis går Marcus på ledighet efter fredag, men kanske kan han tvingas jobba mån-tis nästa vecka också. Men sen är det ledighet! Och en välbehövlig sådan! Det ska bli så otroligt skönt att känna att man har mer än bara ett par dagar på sig att "ta igen" arbetsveckan.

För det är ju bara att inse att det har vat ganska mycket sen vi flyttade (ett stort flyttlass på 60 mil är inte att leka med...), inte nog med själva flytten, utan sen har det vart ett nytt jobb för Marcus, en relativt ny stad för honom också.

Som sagt, ser fram emot ledigheten. Men än så länge är det bara onsdag, och dagens schema är ganska blankt. Förutom lite städning här hemma har jag inte mycket planerat. Jo förresten, jag ska gå till posten och hämta ett paket.

Men först blir det ett avsnitt av julkalendern och lite frukost!

Det blev en dag på stan

Yes, jag gick ut i detta jäklans vädret och gjorde stan ihop med Emma. Hon köpte klart sina julklappar coh jag passade på att shoppa loss redigt ordntligt såhär i finanskriser och julhandeln med en ekonomi som heter duga - not...

Men en lunch bestående av kycklingpanini på Ströget blev det

Usch!

Var nyss ute och promenerade bort till Håstens hallen där jag postade lite brev (jobbansökningar) och jag kan ju bara säga att jag är glad över att jag köpte mig ett paraply senast jag va på Gekås. Fy fan vilket äckligt väder det är ute!


Snöblandat regn är något av det värsta som finns i världen

Jag blev inte det minsta blöt (superbien paraply) men däremot är jag frusen som bara den, så jag tänkte ta mig ett varmt bad nu faktiskt.

Kanal 5's bild av Ullared

Jag som praktiskt taget "vuxit upp" med Gekås, tycker nog allt att kanal 5 inte har visat det bästa av varuhuset i sin så kallade "dokumentär" om Ullared. Om det nu är meningen att det ska vara en dokumäntär så kan man ju börja med att skippa alla konstiga människor, och framför allt dendär jävla comicland-snubben (!?!?!) För att citera min mamma, det hade varit smartare att visa någon typ av genomgång/ snabbkurs i hur man på bästa sätt tar sig fram med kundvagnen, utan att krocka med allt och alla och bara ställa ifrån sig vagnen mitt i en gång...


Alla dessa kundvagnar...

Måndagkväll

Nu, sista avsnittet av Ullared. Julspecial, kan bli intressant


Min mammas önskelista tills sin gubbe

Nu sitter jag hemma hos mamma. Hon har slutat för dagen, och jag är lite sällskapssjuk. Dessutom ska jag hjälpa henne att rensa lite på loftet, ska se om jag hittar några av mina gamla prylar som jag tänkas vilja ha hem till oss.


Det sötaste jag sett på länge!

En julbild från förr


Lillebror, Storasyster med Lillbrorsan, Jag och Lillasyster
Möjligen 1999 eller tidigt 2000-tal

Ännu en inflyttnings(jul)blomma


Igår eftermiddag fick ju vi besök av pappsen & c/o, alla småsyskonen och farmor var med. Och även storasyster Linda och hennes Kristian hade kommit ner ifrån Göteborg för lite luciafika. Vi böt julklappar med göteborgarna eftersom de inte kommer ner innan jul, men jag kunde inte hålla mig (jag är extra barnslig när det gäller julklappar) så direkt efter att folket gått hem slet jag loss det fina röda pappret och fann till min glädje två finfina Min & Din -muggar. Tack snälla :)

Jag kan ju dessutom tillägga att både mina lussebullar och pepparkakor (som visseligen var köpta...) gick hem hos gårdagens gäster :)

Biologiskklocka vid 19 års ålder !?

Inatt hade jag knäppaste drömmen någonsin! Jag drömmde att jag dömmde att jag var gravid och gick runt på Ullared (?) och letade bebisgrejer. Haha, what!?!?

Citat #vecka 51


Tredje advent

Idag ska vi bjuda pappa & c/o på lite lucia/tredje advent fika. Jag tyckte det vore lite trist att enbart bjuda på lussebullar, så jag ställde mig och bakade tre plåtar pepparkakor, resultatet blev nästintill katastrofalt haha!


Kunde knappast bli värre....


Nödlösningen blev att köpa en burk pepparkakor och dekorera med kristyr
Nästan sopm hemmagjorda nu ju, typ... Lite grann i alla fall

Det återstår att se vad folkets dom blir, nu är det bara en kvart kvar tills dom kommer. Vi upptäckte att vi hade varken kaffe eller mjölk hemma, så vi har nyss kommit hem från mataffärn. (Kan ju tillägga att jag övningskörde, och det gick riktigt bra. Körde även ner till centrum och hämtade lillasyster som tagit bussen in till stan.) Extra roligt att få träffa storasyster Linda, och Kristian också såklart!

Gårdagens Helsingör

Igår var det ju som sagt Helsingör som gällde för våran del. Vi åkte tidigt på morgonen, hämtade upp mamma och gubben och sen bar det av söderut.

Helsingör är fullt av gamla kvarter, med lutande stenhus tättintill varandra.



Hur mysigt som helst

Dagen bjöd på en klarblå himmel, men fasen så kallt det var ändå!
Jag höll på att frysa ihjäl i min allt för tunna klädsel (leggins...)



Fin julpyntning också, även om vi bara såg den i dagsljus

Strosa runt i stan



Överallt finns det spritaffärer, bara välja ocvh vraka!

Innan vi åkte hemmåt tog vi en lunch på vårt traditionella ställa


Där finns världens godaste öl, och pizzan är inte dum den heller


På färjan tillbaka till Sweden

Nu är "baren" påfyllt, dessutom blev det ett par flak öl åt mannen




Längre helg, ja tack...

Nu dröjer det inte längre än en timma innan min man kliver in genom dörren, och jag längtar ihjäl mig! Äntligen helg, och mer tid med min Marcus..... (Eller?)

Hur konstigt det är må vara så känns det allt för ofta som att jag och Marcus aldrig har tid för oss själva. (?) Vi bor under samma tak, äter middag tillsammans och sover i samma säng, alltid. Men ändå, det finns ingen "kvalite-tid" för oss båda under veckorna. Och när det äntligen blir helg ser vi fram emot att ha hela dagar med varandra i lugn och ro, men sista tiden har helgerna av någon anledning alltid varit fullbokade. Denna helg är inget undantag...

Fastän det är lördag i morgon ska vi ställa klockan, för vid 8-tiden ska vi vara på plats i bilen, redo att köra mot Danmark. Det blir en liten tripp tillsammans med mamma och gubben för lite nödproviant i flytande form, så att säga.

Det jag vill ha sagt, imorgon lär det kanppats bli mycket tid för "lugn och ro" för bara oss två, därför ska vi se till att utnytja denna fredagskväll till max för mys.



Snart firar vi två år tillsammans

Mobilkameran på promenix

Så, här kommer bilderna från min morgonprommenad tidigare idag.














Den är inte allt för dålig är dendär mobilkameran.
Blev rätt så fina bilder tycker jag nog.

Lussekatt och myskatt



Känner mig riktigt slapp just nu, därför blir det till att se på film och äta lussebulle

Solen går upp i öst

När jag öppnade dörren för att gå ut på en liten morgonprommenad möttes jag av en rödfärgad soluppgång. Jag haffade kameran som låg nära till hands i hallen och knäppte ett par kort, innan jag slängde tillbaka kameran in i lägenheten och traskade iväg. Ångrar lite att jag inte tog med mig den braiga kameran när jag va ute och gick, det va nämligen helt perfekt fota-fina-soluppgångs-bilder-tillfälle.

Vacker syn att mötas av i dörren på väg ut




(På promenaden tog jag lite kort med mobilen, laddar upp dom senare...)

En utväxt i stort behov av färgning, och ett slitet hår i stort behov av toppning

I uppsala hade jag ju min personliga frisör a la svägersna Marlené, men nu när jag är tillbaka i Varberg får jag allt göra som alla andra och boka tid på salong.

Varberg är ganska frisör-tätt för sin storlek, men jag har liksom aldrig kännt mig hundra% nöjd efter något frisörbesök tidigare, så jag har alltid gått hos olika.

Jag ringde till en salong igår, där jag aldrig tidigare varit men som jag hört goda rykten om, tyvärr var där fullbokat -framtill dagen innan julafton! Nej tack, så länge klarar jag och min fruktansvära utväxt inte att vänta! Som tur var hittade jag en salong som hade tid kl16.30 idag, så det bokade jag. Hoppas bara det blir bättre än förra gången jag var där, då klippte dom bort halva luggen...

Fasar för att detta ska ske idag, för nu är jag bara så trött på min lugg och vill att den ska växa i kapp resten av håret. Jag förstår inte varför jag envisas med att klippa lugg då och då, jag tröttnar ju ändå alltid efter en vecka eller två...

Det samma gäller hårhärgen. Ibland får jag för mig att färga håret brunt,
ändå vet jag att jag kommer tröttna efter ett tag, vilket jag alltid gör...
Jag borde inse att jag är och alltid ska förbli blond -utan lugg




Förra vintern va jag brunett med lugg

Om en vecka är den min

Ibland är jag ju bara för jäkla seg i mitt handlande. Idag har det gått tre veckor sen jag fick syn på "min nya vinterjacka". Igår fick jag tummen ur röven och beställde hem den. Dock inte den gröna färgen som på bilden, utan min blir i mörkgrått. 599:- plus frakt på 40spän, lite dyrt för en ekonomi i botten, men som tur är har jag världens bästa pojkvän som erbjöd sig att betala. Tack snälla!


Längtar tills nästa vecka, då behöver jag inte frysa nå mera

Behövde sova ut i morse

Vet inte om det har något att göra med att dom tvingades ge Hadock lugnande hos vetreinären igår för att kunna undersöka honom ordentligt, men i vilket fall som helst fick han mega bus-ryck på kvällen som varade långt in på natten.

Han sprang fram och tillbaks i hela lägenheten, hoppade runt i soffan, upp på skrivbordet, rev ner skorna i från skohyllan i hallen. Det är galet att den lilla saken kan vara så högljud... Hur som helst blev det inte mycket sömn för min del.

Tyckte synd om Marcus när klockan ringde, han har antagligen sovit lika dåligt som mig, och han måste iväg och jobba... Sista tiden har jag klivit upp ihop med honom, men inte idag. Jag var helt deckad, och har sovit enda tills nu!


Knappt två minuter efter han fick sprutan låg han helt orörlig,om det inte
vore för att magen rörde sig när han andades skulle jag trott han vart död!


Det visade sig att han hade en ögoninfektion av något slag, kan ha varit en biverkning från hans vaccinasion för en månad sedan... Vi har i alla fall fall fått ögondroppar och rengöringsmedel.


Veterinären

Vår lille kisse har ett irriterat öga, så kl 15:30 har vi bokat tid hos veterinären


Lille Hadock

Grattis på mig själv

Idag har jag, tillsammans med ungefär halva den svenska kvinliga befolkningen, namnsdag. Anna måste ju vara ett av de vanligaste namnen som andranamn, jag känner i alla fall hur många som helst som, liksom mig har det som andranamn.

Hur som helst, grattis på mig -och alla andra Annor


En av favoritbilderna från min student i våras
(ja, de va så kallt att jag tvingades ha vantar...)

Lust och fägring


Vaknade med en ömmande hals, så det blir en stooor kopp te nu...

Det luktar lussebullar i hela lägenheten


I nästa lägenhet vill jag definitivt ha ett större kök!

Lars Winnerbäck # En svår och jobbig grej

 

Du har så lätt att stampa sönder, när Du väl fått in en fot

Det är så lätt att kasta kärlek där den vackert tas emot

Men det är inte lika lätt att vara såld på nån som inte går att nå

Det är snart en vecka sen Du ringde, så jag börjar nog förstå

 

Du kan så vackert sätta ord till alltihop när vi är två

Du har ett sätt att bara glömma, när problemen tränger på

Ett sätt att gömma mig för stormen, när Du vill och när Du kan

Ett sätt att glömma mig i regnet; som om "lilla jag" försvann

 

Du har så svårt att säga om jag ens betyder nåt för Dig

Jag räcker inte fram

Men, Du har så svårt att vara ensam

så Du går till "lilla mig"

Men en dag försvinner jag ur Dina ögon, som en svår och jobbig grej

 

Jag kan känna mig bekväm i Dina ögon, när Du ler

Men Du kan säga nåt så beskt att allt blir kaos och uppochner

Jag tror inte Du förstår allt som Du säger om det vackra i misär

Du har fått sol i Dina ögon och har aldrig varit där

 

Det vankas höst och Du får ofelbart nåt underligt i Din blick

Det är så lätt att genomskåda Dina spel och Dina trick

Nu faller mörkret över stan, och Du går runt och sparkar löv;

som att vinka åt en blind och som att skrika åt en döv

 

Jag har så svårt att veta om jag ens betyder nåt för Dig

Du spelar nåt slags spel

Och det kan så lätt bli mitt fel

när Du ser på "lilla mig"

Och en dag försvinner jag ur Dina ögon, som en svår och jobbig grej

 

Du älskar bara rött, och leker vacker romantik

Det är så lätt att haka på, det är sån lockande mystik

Men en dag är allting preskriberat och en del av Din lyrik

Jag har så svårt att balansera mellan trygghet och panik

 

Det går ett hjärtligt litet tag, sen tillhör jag ett slag för sig;

ett slag till intet dömt

Ja, snart är allt i tystnad bortglömt

Stackars dumma "lilla mig"

Ja, en dag försvinner jag ur Dina ögon, som en svår och jobbig grej

 

Och det värsta utav allt: Det här är sången - från en tjej - till mig..


Ännu en dag som hemmafru

Idag var det meningen att jag skulle jobbat, men icke sa nicke. Några papper hade inte blivit påskrivna ännu, så får se när jag ska börja...

Idag har jag i alla fall sysselsättning så det heter duga. Det ligger flera kilo smutstvätt i tvättkorgen och tvättstugan är bokad från klockan 9.00. Därefter har jag planerat in lussebulle-bak. Så idag ska jag nog kunna få timmarna att gå :)


Bild på förra årets lussebullar

Storhandlat

Kvittot för dagens mathandlande är nog vårt längsta hitintills, som "minne" har vi hängt upp det på en lina som vi har i köket. Mellan sexvykort från Grekland och kungafamiljen i Danmark, lagom normalt, jag vet...

Men det är ju jädrans vuxenpoäng när man kommer hem med tre tunga kassar och en back julmust och ett kvittot som landat på över tusen spän!

Sysselsättning?

Idag har har vart en riktigt seg dag, så långtråkigt på nåt vis. Inte så konstigt iofs, jag saknar rutiner i min vardag, jag vill inte gå hemma hela dagarna...

Hur som helst, för att få lite omväxling gick jag hem till mamma en stund på fika, och kollade på en film. Innan jag gick hem, tog jag mig upp på loftet och plockade ner en kasse med gamla skor som låg och samlade damm, så nu har jag två par "nya" stövlar att använda i vinter.

Att "shoppa" loss på mammas vind är mycket snällt mot min ekonomi. Den är ju för tillfället obefintlig, men det ska det bli ändring på! I morgon ska jag jobba! För första gången sen jag jobbade på donken för drygt 1½ år ska jag äntligen tjäna lite egna pengar. Det ska bli jäkligt najs kan jag tala om!

Förutom egen lön, så ser jag fram emot att ha något att göra om dagarna, även om jobbet är några timmar i veckan så är det ändå något
.


1 ½ år med minimumlön på Donken

När jag blir stor ska jag ha ett sånt här fint matbord



Eller kanske ett sånthär

Sjunde luckan i julkalendern

I helgen missade jag julkalender, men jag har kollat ikapp på webben nu på morgonen, lagom tills dagens avsnitt börjar om 5minuter. Jag tycker det är lite mysigt att sitta under en filt i soffan och se på julkalendern, även om den inte är den bästa i min smak, men det ger ändå lite julstämning :)

Tacka vettja Mysteriet på Greveholm

Citat #vecka 50


Tre timmar kvar...


Uppsala / Varberg

Nu är det bara tre timmar kvar tills Mackis slutar och beger sig hemåt från jobbet, och sen bär det av mot Uppsala... Jag har precis packat ner våra grejer för helgen, det vill säga kläder och necessär. Och julklappar givetvis, hihihi.

Idag bär det av till Uppsala

När Marcus kommit hem från jobbet, ska vi packa in oss i bilen och köra mot Uppsala. Första stoppet blir  fem minuter bort där vi ska hämta upp mamma och hennes gubbe. Gubben har en son som bor i sthlm så dom ska dit och hälsa på, och då passar det ju bra att samåka.

Vi har kört den vägen många gånger, stannat på samma mack och pekat på samma hotell. Men detta blir första gången som vi gör resan "åt andra hållet", Nu åker vi upp till Uppsala, för att sen åka tillbaka "hem till varberg"

Vi ska såklart hälsa på fam.Ahlström, vi tänkte nog byta julklappar och så eftersom nästa tripp blir till nyår, och det kan ju va trevligt att ha bytt julklappar innan jul. Sen på lördagkväll är Marcus bjuden på julbord med sin gamla firma.

Så får vi väl se vad helgen har mer att erbjuda :)


Vi ska ju ändå 60mil norrut, så lite snö kanske...?

seg, segare, segast

Det har varit en riktigt seg dag idag. Jag har saknat min Mackis extra mycket, och det har bara vart en allmänt tråkig dag idag.

Men nu är det inte länge kvar tills Marcus kommer hem. Vi åker direkt ner till stan och ska prata med folket på bobutiken. Sen blir det raska vägen hem. Jag vill bara ta det lungt och mysa hela kvällen. Inte tänka på någonting, bara koppla av.

Många vuxenpoäng på en och samma dag

Även om jag de senaste dagarna bestämt mig för att gå upp samtidigt som Mackis (vilket jag också har gjort...) så orkade jag verkligen inte imorse. Det var alldeles för varmt och skönt under mitt duntäcke, och natten innan hade jag sovit dåligt så jag behövde ta igen lite sömn kände jag. Så det blev en sovmorgon, och jag har knappt vart vaken en timma. Har suttit med en kopp te och kollat igenom mejlen, och även spanat på lediga lägenheter...

På tal om lägenheter, kollade på en igår -ihop med mamma och hennes gubbe! Och huxflux så var den deras att flytta in i februari nästa år. Sådär efter 13 år som särbo ska dom nu bli sambo, det blev en bra födelsedagspressent åt mami! Tänk vilka vuxebpoäng, inte nog med att bara fylla 45, hon blir sambo också!

Eftertersom jag och Marcus står skrivna hemma hos gubben lär ju även vi fixa något eget inom ett par månader. Som tur är går vi före i bostadskön eftersom vi flyttar så långt "utifrån". Vi tänkte faktiskt ta oss ner till bobutiken ikväll och kolla om det finns någon möjlighet att vi kan överta antingen min mammas nuvarande lägenhet eller hennes gubbes... Det hade vart något!


Det är lite vinter här i sydväst också!

Snart är det dags!


Idag är det bara en månad kvar tills min och Mackis Egypten-resa

Julfint här hemma

Hela morgonen har jag ägnat åt att göra fint här hemma. Förutom grundlig städning, har jag också julpiffat lite här hemma, som till exempel bytt klädsel på soffan. Vitt känns ju tveklöst lite mer juligt, eller hur?





Blir spännande att se om Marcus märker någon skillnad när han kommer hem ikväll... Han har en tendens att inte märka när jag ändrar något här hemma

Grattis mamma


Tänka sig att denhär bruttan kom till världen idag för 45 år sedan!

Hemma från gekåset


Här är vad som stod på min urspungliga inköpslista...

...och här är allt annat jag fick med mig

WC-anka, julgransbelysning, julduk, datumljus, idominsalva, tandkräm,
reflexer,babyolja, paraply, jeansleggins, tischa och kanelstänger...


och justé ett par finfina vatnar. Kalaset landade på 764 kronor.



Första dagen i sista månaden

Trots Marcus 24 år och mina 19, så har vi ändå varsin chokladkalender

Första december 2009. Jag kan inte riktigt fatta... Det var ju igår som jag tog studenten, och i förrgår som jag och Marcus träffades för första gången.
Tiden bara springer iväg, i väldig fart! Det är nog bäst att ta på sig joggingskorna så att man hinner ikapp! Haha

Hur som helst, denna tisdag ska jag tillbringa med mamma. Först blir det en vända ihop med henne och moster till Gekås nu på morgonen. Sen följer jag med mamma hem och stannar där tills Marcus, "som ska jobba över" (
fixa med vår bil på firmans verksad) hämtar mig ikväll. Vet inte hur lång tid det kommer ta för Marcus, så därför tycker jag det är bättre att spendera lite tid med mamma, istället för att vara själv hela dagen.

 


Aldrig ska jag sluta älska dig


Idag är det två år sedan vi träffades för första gången, och jag är kärare än någonsin. Jag älskar Marcus mer än jag själv kan förstå. Han är mitt allt.

RSS 2.0