Imorgon blir det nordligare breddgrader

Nu har vi nyss kommit hem ifrån Almunge, där vi har hjälpt föräldrarna Ahlström att sätta på takbox och packat bilarna. Imorgon bär det nämligen av till fjälllen. Ett stort sällskap på 10 pers är vi som åker, det ska bli mycket trevligt.

Dock har jag inte ansökt om ledighet ifrån skolan. När jag började på Linné fick jag reda på att dom är väldigt kinkiga på att ge ledigt, så jag har tänkt att sjukanmäla mig hela veckan. Och visst det är väl lite fräckt, men vad fan! Jag sköter mitt skolarbete, har bra betyg och har alltid närvaro. Jag har inte vart sjuk en enda dag, och visst jag försov mig en morgon och missade första lektionen, som jag sen fick reda på hade vart inställd... Så oavsett vad nån tycker/tänker så kommer jag åka bräda hela nästa vecka utan några som helst skuldkänslor. Fast det är klart "pluggis" som jag är, har jag packat med lite skolarbete, hehe.

Marcus i Funäsdalen från (en av) förra årets skidresor


Tyvärr så blev det ingen extra miljon idag. Men vem behöver en miljon när man fick studiebidrag igår... Dom 1050:- räcker ju åtminståne nästan halva månaden.





Som ett pensionärs par

Klockan var väl knappt 22 innan vi hade somnat. Vi käkade vår glass och kollade på vår film. Sen gick vi till sovrummet och  däckade vi som två pensionärer.

Men inget fel i att gå och lägga sig tidigt, då varknar man ju i tid nästa dag, närmare bestämt runt 8tiden i morse. Så vi har redan vart vakna i strax två timmar, och först nu börjar vi med frukosten. Det blir gröt och ägg, nyttigt och gott. Marcus sprang ner till affärn och köpte kaviar, och så köpte han en trisslott.

Ska skrapa den nu. Hoppas att vi blir miljonärer!

Äntligen helg

Nu när det äntligen är helg och alla veckans skolgrejer är så gott som klara, är det väl självklart att jag har "proppats" på med massa nytt. Ah, okej så mycket är det väl inte, men ändå. Det är aldrig en lugn stund. Nu är det dags för att skriva ett arbete i Religion B om sekter. Kna ju vara ganska intressant i alla fall...

Men idag tänker jag ta det lugnt. Jag och Marcus va nere på affärn nyss och köpte lite godsaker och hyrde film, så ikväll va blir det fredagsmys med vaniljglass och värmda hallon i tv-soffan. Lovely!


Eftersom jag har slutat med denhär typen av sötsaker, så får jag lov att kompensera med glass och hallon. Det är väl inte mer än rättvist?

One more to go

Yes, äntligen fredag! Känns underbart måste jag säga. Vaknade utvilad och hade en känsla av att dethär kommer bli en bra dag. Skolan är ganska lugn, först matte och sen religion. Sen har klockan hunnit bli 11 och jag har hål framtill 14:30 då idrotten börjar. I vanliga fall går jag inte till gymmet de dagar jag har idrott, men det ska jag göra idag. Vi ska nämligen spela pingis på idrotten, och på min nivå (jag suger) så är pingis inte direkt ansträngande...

Sen är det äntligen helg! Å det behövs verkligen. Hela veckan har jag stressat sönder över massa skolarbeten som ska göras, och nu när jag har allt under kontroll, känner mig helt slut. Totalt slut. Måste vila upp mig i helgen.



Lev livet

Läxförhöret på Företagsekonomin gick superbra,  blev klar på typ en halvtimma. Vilket resulterade i extra tid på gymmet, extra svett men också extra pump.

Hörde ett ganska intressant samtal mellan två damer i omklädningsrummet, som disskuterade om hur alla unga flickor vill/orkar gå runt i högklackade skor hela dagarna. Jag kan inte annat än förstå dessa damer, jag skulle aldrig få för mig att köpa ett par högklackade skor. Kanske beror det på det faktum att jag inte kan gå i höga klackar, men också för att det är så obekvämt.

Any way, sen forsatte de att tala om hur glada dom va att dom nu va gammla och slapp tänka på, som ena damen uttryckte sig "slippa tänka på hur man ser ut". Och tänk va skönt egentligen, aldrig behöva tänka på vad vänner, klasskompisar, eller rent av främmande människor på stan ska tycka och tänka om en själv.


Underbara Farmor
Hon är en dam hon!


Helt ärligt. Förstår inte varför folk är så rädda för att bli gamla, jag förstår inte alls. Jag menar, tänk att få va gammal och inte behöva tänka på hur man ser ur. Plus att man har ett helt liv att se tillbaka på.

Nog om alla dessa "djupa" tankar, nu ska här käkas. Marcus har expremiterat i köket och kokat ihop en kryddig kycklinggryta. Smartigt!

Torsdag

Torsdag, bara en dag kvar till fredag och en mycket efterlängtat helg.
Men som sagt, än är det bara torsdag...

8:30-9:30 Företagsekonomi, blir ett läxförhör idag
9:30-12:00 Håltimma, då blir det gymmet, hälsa på Mackis och lunch
12:50-14:05 Svenska C,
14:35-15:45 Geografi B, ett "läxförhör" här också

Sen ska jag hem och bara ta det lugnt. Hela denhär veckan har gått åt till plugg, så det ska bli skönt att ha en kväll utan massa läxor. Egentligen borde vi städa, men det struntar jag i. För jag tänker gosa ner mig i soffan med Marcus och bara ta det lugnt, å se på tv. Få vila ut helt enkelt. Det behövs imellanåt


Gårdagens plugg

Sunk

Åh jag blir så lack! Man kan ju tro att en stad som Uppsala borde ha enormt höga krav på sina gymnasieskolor. Men nejdå, åtminståne inte på min skola. Det är nog den slappaste skolan nånsin! Dagen började hur bra som helst med idrott, men sen när jag kom till filosofin va det låst och satt en lapp om att vi får jobba vart vi vill. Inte kul. Så då hade jag hål mellan 10:20-12:00... Försökte få lite gjort på talet iaf men det kändes segt. Och hela tiden tänkte jag att historian säkert också skulle bli inställd... Nja, inställd va den inte men "lektionen" var ju över på två minuter eftersom allt läran ville göra va att bestämma redovisningsdag.

Känner mig en aning sur just nu kan jag taal om. Jag menar, jag hade slutat 10:00. Och det är ju inte första gången något sånt här händer... Sunk!

Tacka vet jag Peder Skrivare



TÅGBILJETT TILL SALU 150:-

SPECIAL PRICE ONLY FOR YOU!

 
  Enköping stn - Varberg stn 2009-02-19 (torsdag)
  Avgång: 15:48 Ankomst: 21:20 Total restid: 05:32 Byten: 1
 
 
 
  Avgång   Ankomst   Färdmedel
 
  15:48 Enköping stn   19:06 Herrljunga stn   SJ, InterCity, 179
  Ungdom 1: Vagn 12, plats 11, Fönster, Plats Med Bord
     
  Ungdom 16-19 år 1: Vagn 12, plats 15, Fönster, Plats Med Bord
     
 
  19:33 Herrljunga stn   21:20 Varberg stn   SJ, Regional, 3839
 
 
 
  1 Ungdom á 145,00 SEK, 2 kl, kan ej ombokas
  1 Ungdom 16-19 år á 145,00 SEK, 2 kl, kan ej ombokas
 
 
 
Pris för denna resa: 290,00 SEK  

Herrljunga -Varberg så stannar tåget i Borås, kanske en mer intresserande stad?

Om någon är intresserad av att köpa
så är det bara att skriva en kommentar!

Den förlorade historia c kursen

Ja tro det eller ej, men idag ska vi faktiskt ha historialektion. Det har vi inte haft sedan i början av december. Vi har ju hållt på med fördjupningsarbete, och då har vi fått "egen tid" som det heter. Visst, i början är det skönt att slippa en lektion och jobba hemma ist. Men efter två månader börjar man ju undra...

Det återstår att se hur det går med denhär kursen, en aning svårt att spekulera kring sitt betyg när det inte finns någat att basera det på, inga prov, inga förhör, inga uppgifter alls, no nothing...

För övrigt är det en ganska lugn skoldag, först på morgonen har jag idrott och sen filosofi innan lunch. Jag har alltid tänkt att filosofi skulle vara ett väldigt flummigt ämne, men inte då. Det blir bara mer och mer intressant, och inte alls mycket tråkigare än psykologi. Dessutom har vi världens roligaste lärare som gör lektionerna hur roliga som helst. Måndagens lektion:

Läraren: När ni håller ett tal måste ni vara förberedda. Ni kan inte tro att det enbart hjälper att stå däruppe och vara snygga. Ni måste ha nåt att säga. Fast sen om ni är snygga är det ju inget minus.
Elev: Men om man är ful då?
Läraren: Ja, då får man helt enkelt lita på folks medlidande.

Låter väl lite vettigt iaf?

Hela eftermiddagen och kvällen har gått åt till plugg. Kan låta trist, men det har vart okej. Blir ju ganska mycket mysigare när Marcus sitter brevid i soffan och läser också. Min lilla bokmal. På den fronten är vi helt tvärtom, Marcus älskar att läsa och jag avskyr det. Men det är ju skilnaderna som kompleterar varandra..

Jag och Mackis har funderat lite över detdär, om hur vi kompleterar varandra. Eller mer om hur våra två liv flätas samman och blir ett. Vi kom fram till följande:

"Vårt förhållande är en väg, en väg som vi färdas på tillsammans mot samma mål och drömmar. Men vi har också varsin trottoar vid sidan, där vi kör vårt eget race."


Bild: På tåget till Danmark i sommras


Ge mig vår

Måndag, Fredag. Fredag, Måndag. Om och om igen. Det har varit mörkt och grått och trist hur länge som helst nu. Den kalla, vita, ljusa vintern varade inte länge alls, bara några dagar då och då. Slasket varar desstu längre, tyvärr.

Jag vill ha vår. Slippa alla tunga ytterkläder och bara ha en tunn vårjaka istället. Solsken, grönt gräs, blommande träd och blommor och mest av allt lite värme.

Ge mig vår! Nu!

Foto: Josefin Eriksson

Hard work work

Förra skolveckan va helt smockad för min del, så helgen var väl behövd och det kändes skönt med att påbörja en ny, lugnare vecka idag. Men nejdå, efter bara två timmar skola idag proppades jag på med ännu mera arbete. Så det verkar inte bättre än att denhär veckan blir lika stressig som den förra. Det är ju inte  det minsta konstigt att jag börjar känna mig lite slö och hängig.

Veckans skolarbeten
  •  Plugga på inför Företagsekonomi läxprov på torsdag
  • Läsa in mig på kaplet i Geografi som vi ska ha "förhör" på, också torsdag
  • Skriva ett tal i Filosofi, ska redovisas vecka 7
  • Finjustera historia arbetet, som ska lämnas in -dont know...
  • Göra klart hemuppgifter i Bild (estetisk verksamhet)
  • Projektarbete, det lär jag ju inte slippa undan

Här är en får-duga-bild på nya frissen



Kom igen nu!

Jag går 3e året på gymnasiet och skriver just nu mitt projektarbete. Jag gör en undersökning om vad man förknippar ihop med staden Uppsala.
 
Och ja, nu behöver jag din hjälp! Vem som helst, men är du Uppsalabo är det ett litet plus i kanten. Allt du behöver göra är att lämna en komentar med din mail, så mailar jag dig ett frågeformulär. Busenkelt. Kom igen nu, help me out here!


Rena tänder är hela tänder

Idag blir det en lugn dag, skolan börjar 12, slutar 14. Därefter blir det gymmet och pumpa muskler. Sen ska jag sitta på bussen en timma ut till Almunge. Har tid hos tandläkarn nämligen, ska kolla upp hur det går med mina visdomständer. Fast det kan ju inte gå annat än bra, jag är ju så vis såååå. Höhö...


Bättre sent än aldrig

Ända sedan vi flyttade in i lägenheten, vilket va för 8månader sedan (shit va tiden går fort!!!), har vi haft tre fotoramar uppsatta ovanför sänggaveln, dock har dom vart tomma. Men så igår fick vi äntligen tummen ur arslet och skrev ut tre fotografier och satte in i ramarna. Duktigt va?



Svartvitt är ju alltid fint, nästan alltid. I sovrummet har vi varma röda färger ihop med lila och guld, så helst ville jag ha bilderna i nån annan nyans, nånting mot sepia (eller vad det nu heter) Men än så länge så får svartvitt duga. Det är i alla fall bättre än ingenting. Eller vad tycks?

INTE SOM ALLA ANDRA 18ÅRINGAR

Fredag
Marcus bjöd över två kompisar och vi kollade på nån film på tv. Men jag va helt slut sen skolan, och alla andra verkade ockås trötta så det blev inte så sent. Klockan va väl knappt halv 12 innan vi hade somnat. Men vad gör det, hur skönt är det inte att sova i tid liksom.

Lördag
Fick låna mamma Ahlströms bil under tiden hon va på jobbet, så då passade vi på att storhandla. Eller, ah vi har ju inte det största köket och därför inte så stor kyl så storhandla är väl att ta i. Men vi köpte hem mat för så gott som hela nästa vecka.

Ringde till farmor och pratade lite strunt. Kändes skönt att höra hennes röst igen, det va länge sen. Inte alls länge kvar tills vi åker till Varberg och träffar familjen igen.

På kvällen laddade vi upp med lite popcorn, men inte på bio eller framför nån film på tv som vanligt folk. Nope, vi satt klistrade vid datorn och kollade på hemnet.se, spanade in stora fräcka lägenheter och villor. Drömde oss bort lite. För drömma kan man ju alltid göra. Jag menar, villa lär ju inte hände på minst 5år.

Söndag
Har jag nämt att jag hatar söndagar? Usch, den segaste dagen på hela veckan. Till och med måndagar är bättre! Kan man inte bara strycka söndag från veckan, sätta in en extra lördag eller nåt? Det hade jag gillat i all fall


Istället för att hänga på krogen som andra i min ålder, så hänger jag på hemnets hemsida och drömmer om att bygga hus ihop med Marcus.

Fäktar Josse

Shit va skoj de va på idrotten idag med fäktning. Jag hade väl inte världens bästa teknik och inte heller världens bästa kondition. Inte trodde jag att det skulle vara så jobbigt, och masken man har över huvudet gjorde hela håret svettigt.
Men, som sagt skoj var det!

Ny dag idag

Det känns som att idag kommer bli en riktigt bra dag. För det första, har jag en supersnygg ny friss (lugg) och för det andra är jag bara allmänt glad, utvilad och pigg. Första lektionen idag är matte, och jag trodde aldirg jag skulle säga detta, men ser faktiskt fram emot det, känns hur bra som helst! Sen har vi religion och sen håltimma framtill 14:30 då idrotten början, och idag ska vi göra nåt asballt på idrotten, VI SKA FÄKTAS! Hur coolt är inte det liksom! :)

Jag vill ha pengar å köpa nya skor!
Dessa är ifrån Ellos, båda kostar 150:-
 

Dagens

Idag ska jag äntligen fixa till mitt hår, eller rättare sagt luggen. Hade tänkt låta den växa ut, men jag blir galen på den när den hänger mitt i ögat hela tiden. Så den ska bort! Har velat lite mellan hellugg eller att bara korta ner den, och fortfarande ha snelugg... Tänkte få lite rådgivning av frisören, som förövrig är min kära svägerska Marlené.

(Hade tänkt ladda utt en bild på mig i snelugg respektive hellugg. Men blogg.se verkar ju bara vilja krångla hela tiden...)

Nu är det dags för frulle och göra sig iordning för skolan, idag har jag 3 lektioner!
8:30-9:30 Företagsekonomi A
Håla, ska träna och hinna med en lunch i skolan
12:50-14:05 Svenska C
14:35-15:45 Geografi B

Onsdag den 21 januari

Det har varit full rulle hela dagen. Först va det skola, och otroligt nog hela två lektioner (idrott och filosofi) hann med lunch med Rebecka och Khadija i skolan ockå, vem säger inte ja till pannkakor liksom!?

Väl hemma efter en jobbig cykeltur (glashalt på gatorna!) var det dags för skolarbete, tänkte försöka skriva på historiaarbetet. Till en början gick det bra, fick riktigt flyt i skriveriet, men sen tog batteriet till trådlösamusen slut. Så då blev det till att börja städa ist. Så nu är hela lägenheten kliniskt rent från golv till tak. Under tiden jag städade passade jag på att leta efter batteri till musen, men ist hittade jag en annan icketrådlös mus, så nu har jag kopplat in den och tänkte fortsätta med historiaarbetet. Snart kommer Mackis hem från jobbet, då har vi tvättid och sen ska middag hinnas laga och ätas. Sen är dagen slut...

Varför snöar det!?!

Ibland hade det vart mer behagligt att bo nere i Varberg, och slippa all denhär jäklans snön. Räckte det inte med en omgång? Jag menar, allt hade ju äntligen smält bort och man började se fram mot våren. Och då börjar det snöa, varför!?

Får väl hoppas att ån inte svämar över -igen

Foto: Josefin Eriksson

Påminnelse om Tågbiljett till salu!

TÅGBILJETT TILL SALU


 
  Enköping stn - Varberg stn 2009-02-19 (torsdag)
  Avgång: 15:48 Ankomst: 21:20 Total restid: 05:32 Byten: 1
 
 
 
  Avgång   Ankomst   Färdmedel
 
  15:48 Enköping stn   19:06 Herrljunga stn   SJ, InterCity, 179
  Ungdom 1: Vagn 12, plats 11, Fönster, Plats Med Bord
     
  Ungdom 16-19 år 1: Vagn 12, plats 15, Fönster, Plats Med Bord
     
 
  19:33 Herrljunga stn   21:20 Varberg stn   SJ, Regional, 3839
 
 
 
  1 Ungdom á 145,00 SEK, 2 kl, kan ej ombokas
  1 Ungdom 16-19 år á 145,00 SEK, 2 kl, kan ej ombokas
 
 
 
Pris för denna resa: 290,00 SEK  

Herrljunga -Varberg så stannar tåget i Borås, kanske en mer intresserande stad?

Om någon är intresserad av att köpa
så är det bara att skriva en kommentar!


Som vanligt nu igen

Sen Marcus gick på julledigt har han stämplat och gått hemma. Det behövs inget folk på hans firma, och på flyttfirman där han fått jobb över vintern finns inga jobb heller (dåliga tider såhär med finanskrisen, kanske) I alla fall, så har han nu gått hemma i en månad, och jag måste erkänna att det har kännt konstigt att åka till skolan när han ligger kvar i sängen. Alltid annars är det ju tvärtom, Marcus pussar mig hejdå vid 6tid när han åker till jobbet. Lite konstigt har det vart nu. Men visst har det vart härligt också, att slippa gå hemma hela eftermiddagarna och vänta på att klockan ska bli 16 och Marcus ska komma hem.

Och även om det har varit lite underligt att lämna Marcus på morgonen, måste jag erkänna att det kändes ännu mer konstigt att låta honom åka iväg igårmorse. Hans firma behövde en extra man i veckan, så Marcus ska få jobba. Så nu är det tillbaka som vanligt igen. Marcus jobbar 6:30-16:00 varje dag, och jag går mina timmar i skolan, sen träffas vi på kvällarna. Det är väl lite dumt att säga såhär (med tanke på att vi behöver pengar) men jag är glad att det bara är en vecka som han ska jobba. Sen är han min igen!

(
Får se om det blir mer bloggande denhär veckan, har ju vart lite segt senaste månaden. och det beror ju på att jag hellre umgås med Marcus än sitter och skriver vid datorn. Men eftersom han ska jobba denhär veckan...)


Det kanske inte är värt att nämna, men idag firar vi 13 månader


Vem du än är, läs detta!!

Jag går 3e året på gymnasiet och skriver just nu mitt projektarbete. Jag gör en undersökning om vad man förknippar ihop med staden Uppsala.
 
Och ja, nu behöver jag din hjälp! Vem som helst, men är du Uppsalabo är det ett litet plus i kanten. Allt du behöver göra är att lämna en komentar med din mail, så mailar jag dig ett frågeformulär. Busenkelt. Kom igen nu, help me out here!


Almunge i Helgen

Marcus föräldrar har rest bort över helgen, och vi är hus och fågelvakt. I går och i torsdags va vi hundvakt åt deras granne också. På min håltimma igår åkte Marcus in till stan och vi gick långpromenad det fina vintervädret i Gamla Uppsala.



Och i Almunge ska vi vara hela helgen. Jag har tagit med mig lite skolgrejer, så jag kan ju iaf inbilla mig att jag kommer få nåt gjort. Annars är det lugnt. Vi har hälsat på Marcuis farmor och just nu eldar vi för fullt i badtunnan, och hoppas på att få upp temperaturen till 40gradit så att vi kan bada ikväll. Lovli



Festmåltid


Klyftpotatis och kykling med sallad och sås till.
En riktigt festmåltid mitt i veckan! Mums musm!

Historia C är en flopp!

Nej, det blev ingen historialektion idag heller. Har inte haft det på snart en månad säkert. Det beror på att vi just nu håller på med varsitt fördjupningsarbete om Sverige under 2a världskriget. Och då får vi spendera timmarna vart vi vill, vilket passar mig perfekt eftersom jag heller skriver arbeten hemma i lugn och ro.

Men ändå, det hade inte skadat om läraren dök upp på lektionstiden iallafall. Det hade ju inte heller skadat om man fick reda på när det ska vara klart, eller hur omfattande det bör vara.  Den enda "beskrivningen" vi fått var att vi ska hålla på med det till efter jul nångång... Nångång, fram till studenten typ!

Och så får vi vårt slutbetyg baserat endast på denhär uppgiften. För vad ska läran annars sätta betyg på? Vi har inte haft ett enda prov (och lär knappast få nåt heller) och vi har inte haft några läxförhör, inte ens en läxa. Det enda vi har gjort var en muntligredovisning på ca 3minuter om en historisk konsprationsteori.

Historia som är mitt favorit ämne, (ska ju tom utbilda mig till historialärare) har helt plötsligt blivit ett av de tråkigaste. Jag känner mig helt omotiverad, och jag vet att man inte ska skylla på lärarna, men i dethär fallet så gör jag det ändå!

Onsdag

Somnade jättesent igår, senast jag kolla på klockan va den 23:20 (jag som vanligtvis lägger mig runt 21 innan skoldag) så jag var orolig över att inte orka upp idag. Men inte då! När klockan ringde, kännde jag mig helt utvilad och det va inte det minsta segt att kliva upp. Om de ändå alltid vore så lätt att vakna...

Onsdagens planering:

8:30-10:00 Idrott & Hälsa B
10:20-11:15 Filosofi A
12:00-13:00 Historia C
Cykla hem och göra lite läxor
Ta med Marcus ut på en långpromenad (inget gym idag)

Vg barn har blivit mvg-barn!

Igår glömde jag berätta att vi fick reda på vårt slutbetyg i Psykologi A.
Kan du gissa vad jag fick för betyg!? (Ledtråd, börjar på m och slutar på vg)

Varberg på sportlovet, och tågbiljett till salu!

Vi bokade tågbiljetter igår. Haha, det är så skoj att Marcus åker som ungdom och inte räknas som vuxen. Men det är ju bara bra, blir ju billigare (om det ens är tillåttet att kalla SJ för billigt) I alla fall gick det hela på runt tusingen. Och det är inte mycket mindre än vad det skulle kostat om vi skulle åkt bil, men det är enklare med tåg. Det är ju allt lite synd om Marcus som måste hålla sig vaken i 60mil medan jag sover i passagerarsätet... (Ja vet, jag måste ta å fixa ett körkort!)


TÅGBILJETT TILL SALU

Till en början köpte vi biljetter till varberg den 19e, men så köpte vi nya så att vi åker redan den 14e. Bara för att vi får mer tid med min underbara familj nere i Varberg, blir så stressigt med bara ett par dagar. I alla fall, så har vi nu två biljetter vi inte behöver. Nån som vill köpa?

 
  Enköping stn - Varberg stn 2009-02-19 (torsdag)
  Avgång: 15:48 Ankomst: 21:20 Total restid: 05:32 Byten: 1
 
 
 
  Avgång   Ankomst   Färdmedel
 
  15:48 Enköping stn   19:06 Herrljunga stn   SJ, InterCity, 179
  Ungdom 1: Vagn 12, plats 11, Fönster, Plats Med Bord
     
  Ungdom 16-19 år 1: Vagn 12, plats 15, Fönster, Plats Med Bord
     
 
  19:33 Herrljunga stn   21:20 Varberg stn   SJ, Regional, 3839
 
 
 
  1 Ungdom á 145,00 SEK, 2 kl, kan ej ombokas
  1 Ungdom 16-19 år á 145,00 SEK, 2 kl, kan ej ombokas
 
 
 
Pris för denna resa: 290,00 SEK  

Herrljunga -Varberg så stannar tåget i Borås, kanske en mer intresserande stad?

Om någon är intresserad av att köpa
så är det bara att skriva en kommentar!



Pump it up

Jag och Marcus, liksom många andra, har tagit tag i träningen nu igen efter jul. Gymmet har vart proppfull varenda dag nu, kan det ha något att göra med massa nya nyårslöften att göra!? Ja, antagligen.

I alla fall, så har vi nu gjort ett upp ett träningsschema... Vi började i torsdags med kondition och styrketräning, samma sak i fredags. I helgen har vi gått långpromenader och låtit musklerna vila, och idag började vi på gymmet igen. Marcus har gymmat mycket förrut, så han vet hur det ska gå till. Dessutom har vi gjort upp regler som att äta nyttigare som t.ex mer fisk och kyckling, och andra regler (lite mer självklara) som att inte äta sjutusen chipspåsar i veckan typ... Ja, så med regelbunden träning och nyttigare mat, så hoppas vi att det ger lite resultat.

Det är tur för mig att jag tycker om (älskar) havregrynsgröt



Jack-jakt

Har kollat runt lite på Ellos hemsida.


Parkas 349:-  (699:-)


Vinterjacka 499:-  (1299:-)


Jacka 809:-  (899:-)

Huvudmålet är en höst/vinter/vår jacka. Just nu har jag bara två vinterjackor, megavarm skidjacka och supertunn ofodrad kappa, så jag vill gärna ha nåt mitt i mellan. Vill ha något som är lagom varmt, och passar lika bra till vardag som till fest. De två översta har avtagbart foder, vilket är bra eftersom jag vill ha en jacka som varken är för kall eller för varm. Men den nedersta är ju bara för snygg!

Ska man spara pengar och köpa två stycken kanske? 

Fredag -redan?

Det blir alltid konstig i huvudet när man börjar skolan mitt i veckan, som jag gjorde igår. Dessutom hade jag bara en lektion då, så det kändes definitivt inte som en skoldag. Idag hade jag dock 3 lektioner, började med Matte B, sen blev det kursstart i Religion B. Sist hade jag Idrott & Hälsa B, och idag höll jag och Ayan i lektionen. Det gick helt okej, men lite tråkigt eftersom vi va så få idag (som vanligt, värsta skolk-lektionen...)

Aja, men nu är det helg och man är ledig -igen.


Tv-soffa eller Data-soffa

När vi ska se film på datorn så krävs en liten mini-ommöblering...

Kolonilott i vintertid

Jag har gjort en foto-kategori, och tänkte nu inviga den med ett par vinterbilder.
Vad tycks? 



Godmorgon

Ja då var det dags igen då. Att lämna jullovet och ledigheten, och återgå till vardagen och åka till skolan. Högst upp på schemat idag står det Företags-ekonomi 8:30-9:35. Sen vet jag inte om jag slutar eller inte, eftersom vårterminen egentligen börjar börjar först v5, så vem vet, kanske har man tur och slutar tidigt.

Får duga...

Dethär med kodmallar och stilmallar är jobbigt. Har trixat lite (läs:mycket) och nu får det allt duga -åtminståne för några dagar framöver. Usch, jag kommer drömma marddrömmar om kodmallar och stilmallar...

Ännu en dag på jullovet

Idag är det sista dagen på lovet -tydligen! Snackade med Lotta ifrån klassen igår och när hon sa "ses på torsdag" blev jag lite fundersam. Jag hade fått för mig att skolan började idag (onsdag) men tydligen inte. Aja, det är väl bara att tacka och ta emot för extra ledig dag :)

Får se vad vi hittar på här idag, Mackan är ju också ledig. Vem vet, vi kanske pallar oss ner till gymmet. Vi har ju inte tränat nåt allt under julen, så det vore väl dags nu kanske!!!

Nej, jag har ju inte vart nåt på gymmet under lovet. Men helt stilla har jag inte varit. Gled runt i Bydalens backar runt nyår, och såhär var jag klädd då:

Fräschat upp bloggen lite granna

Ja, vad tycks om det nya utsseendet här på bloggen? Jag och Marcus -mest Marcus, har suttit och trixat med det under kvällen. Det blev ju riktigt najs, om jag får säga det själv. Vet baar inte hur jag ska få till profilbilden på ett bättre sätt, som det är nu så är texten alldeles förliten...


Visst har jag en underbar humor? "Kan innehålla spår av nötter"

Nytt år, ny start

Ja, det förra året innebar många förändringar i mitt liv. Inte minst flyttade jag hemmifrån, lämnade hemstaden Varberg och flyttade 60mil norrut till Uppsala, till Marcus. Jag blev storsdagsbo och sambo, ja jag blev vuxen helt enkelt. Men det va inte alltid så lätt. I början saknade jag min familj enormt mycket. Men ju längre tiden gick, och ju mer jag lärde mig staden, desstu bättre kändes allt. Dock kom en svacka i slutet av hösten som har hållt i sig, men nu när vi går mot ljusare dagar är jag säker på att allt kommer bli bättre igen.

Jag börjar året med att skicka iväg sånnahär hit och dit. Ett jobb skulle ju inte sitta fel




December 2008

Eftersom vi skulle fira jul här i Uppsala med Marcus familj, åkte vi ner till Varberg under 1a advent. Vi hade en liten minijulafton hemma hos min mamma. Vi fick jättefina och bra julklappar till lägenheten.

Hemma julpyntade vi som bara den. Adventstjärna, julgran, tomtar, julhanddukar, adventljusstakar, ja till och med julblommor! Men trots allt, hade jag inte några som helst julkänslor, inte minsta lilla…

December 2008 va en konstig månad för mig, och på nåt sätt var det som om jag kände mig tom. Tiden bara rann ifrån mig, och jag hann inte med… Hann inte med tiden. Tiden kom ikapp mig som man brukar säga.

För att matcha det mörka vädret, bestämde jag mig för att färga håret brunt.

 

Jullovet kom, jag och Marcus lämnade stan och åkte hem till hans föräldrar på landet, för att fira jul. Men innan dess skulle vi hinna fira vår 1årsdag den 20e dec. Vi åkte till sthlm och gick på julmarknad på Skansen.

 

Så kom julafton, som firades hemma hos Marcus föräldrar med hans familj och släkt. Men fortfarande inga julkänslor för min del.



Det var tänkt att vi skulle fira nyår i stan, men det blev ändrade planer. Istället hälsade på P&M och bröderna uppe i vår stuga i fjällen. Vi åt en otroligt välsmakad middag hemma i stugan, sjung singstar, och det bjöds på dryck från alla håll och kanter. Vid 12slaget gick vi till skidbacken där de hade fyrverkerier.


November 2008

Jag köpte äntligen ett nytt uppladdningsbart batteri till min ”värstingkamera”, och jag passade på att fota den första snön som kom i mitten av månaden.






Dagarna blev allt mer mörka och gråa, och bättre blev det inte av att Marcus jobbade över var och varannan kväll… Dysterheten började sakta krypa in på mig. Jag kände mig allt tröttare och träningen började gå dåligt. Som pricken över i:et började jag få en nedrans tandvärk, japp jag höll på att få visdomständer.


I skolan va jag knappt längre. I mitten av månaden gick min lärare i Svenska B och Religion A på mammaledighet, så då plötsligt försvann sex lektioner ifrån schemat.

Med mycket fritid fick jag tid över till annat, typ baka pepparkakor och lussebullar. Det började ju ändå snart bli dags med allt såntdär julstök, så varför inte tjuvstarta lite?



Oktober 2008

Storasyster Linda fyllde 21, och vi blev bjudna på kalas i Varberg.

I slutet av månaden började Marcus alla sena kvällar med övertid på jobbet, firman låg efter lite med ett arbete som skulle va klart till advent. Så när Mackan jobbade över blev jag tvungen att utvidga mina vyer i köket, jag fick helt enkelt ta tag i att lära mig laga mat. Jag kom också in i en lite vad man skulle kunna kalla bakperiod. Jag bakade kladdkakor och muffins, kanske inte det bästa för mitt nya hälsosamma liv men men…

Sista helgen fick vi återigen Varbergsbesök, denhär gången av P&M (pappa + fruga) och halvbrorsan Elias. Vi gick runt på stan, käkade thaimat och såg på den nya bondfilmen. För första gången träffade mina föräldrar och Marcus föräldrar varandra.

 


September 2008

Sommarn va slut, och hösten va på väg.


Det blev dags för fotografering i skolan, får väl säga att jag blev rätt nöjd med mitt livs sista skolkort. Allt annat i skolan gick också bra, det kändes bättre och bättre med klassen och jag hade väl lärt mig åtminstone hälften av allas namn. Beställning av studentmössor skedde i slutet av månaden, och det var nu det slog mig att jag faktiskt tar studenten i år.

  

För första gången sen jag flyttade till Uppsala, kändes som om jag levde i en vardag, äntligen. Struktur och rutiner, en vardag helt enkelt. Jag gick i skolan, tränade på håltimmarna. Cyklade hem, gjorde läxor, fixade och donade med lägenheten. Lagade mat ihop med Marcus på kvällarna. Ja, allt flöt liksom på.

 

Jag och Marcus åkte till familjen Ahlströms stuga över en helg. Massa mysa och gosa. Och självklart lite höstfotografering.


Augusti 2008

Lägenheten började nu äntligen likna ett hem, lite växter i fönstret och tavlor på väggarna gör enorm skillnad! Fanns fortfarande en hel del att ta tag i, men nu hade känslan av hemtrevligt kommit iallafall. Började kännas som hemma nu.
                        

Mamma, hennes gubbe och mina syskon kom och hälsade på mig i min nya stad. Vi hade en jätterolig och trevlig dag, med turistlekande och middag på restaurang.


Nästa dag åkte mamma, gubben, lillasyster och lillebror hem. Men storasyster stannade kvar en vecka. Det va skönt med lite sällskap, särskilt varbergs-sällskap under dagarna när Mackan jobbade. Vi passade på att gå ut och festa när syster Linda va på besök, dock resulterade detta i en snefylla för mig, och jag har inte vågat dricka sen dess…



Jag påbörjade mitt nya hälsosamma liv, och började träna. Det blev simning som mjukstart.

Sen kom den stora dagen. För första gången i mitt liv skulle jag byta skola. Jag skulle bli ”den nya tjejen i klassen”. Jag var skitnervös och, ja... Jag va bara skitnervös inför allt nytt. Men allting gick bra, klassen och läraren verkade jättebra, och bäst av allt var att jag inte var den enda nya.


Det löste sig med mitt schema så att jag fick ihop alla mina poäng och kurser. Och en glad överraskning va att mitt schema va långt ifrån jobbigt, inte ens i närheten. Många korta dagar och mycket håltimmar, passade mig perfekt. Då passade jag på att träna och jag började verkligen komma in i det här med ett hälsosamt liv. Bra mat och motion.

Marcus köpte en ny mobil också, med en värstingkamera. Det blev mycket roligare att blogga när jag nu kunde fota lite också. Batteriet till min egna kamera va ju kaputt…

Juli 2008

Den 1:a juni fick vi nycklarna till lägenheten som vi fått tag på. Många vändor till IKEA blev det och inflytt någon dag senare.  Nu va vi sambo på riktigt, med en egen lägenhet.

När Marcus semester började åkte vi ner till Varberg ett par veckor. Då hann vi med både det ena och det andra. En vända till Danmark, ett besök på Varbergs museum, lite golfande, en del sol och bad, och självklart lite fotografering.



Jag testade på hårförlängning. Skitsnyggt, men mycket trassel. Vill man vara fin får man lida pin, som det heter.

 

Jag började tycka att bloggen va mer intressant än bilddagboken. Denhär tjejen hjälpte mig att fixa till bloggen. Med ett nytt, mer personligt utseende, kändes det så mycket roligare att skriva. Nu va det bloggen som gällde, glöm bilddagboken.  

 

 


Juni 2008

Dem 5:e tog jag mitt pick och pack, lämnade västkusten Varberg och flyttade till Uppsala.

Marcus föräldrar välkomnade mig till deras hem. Med Marcus på jobbet, och jag hemma (utan att ha fått tag på något sommarjobb) så kändes dagarna något (läs: mycket!) långtråkiga. Mesta tiden gick åt till att leta efter lägenhet och surfa runt på IKEAs hemsida och fantisera om det perfekta hemmet.

Det var i denna veva som jag började blogga, till en början på gratisblogg.se. Det var i slutet av månaden som jag ”startade” josefinerixon.blogg.se

Maj 2008

Jag lyckades dra på mig en njurbäcksinflammation –mitt livs andra, och förhoppningsvis den sista.

Det nu va bestämt att jag skulle flytta till Uppsala. Så mycket av min fritid gick åt till att rensa och packa ner alla mina saker.
Vad hände mer då? Nja inte så mycket faktiskt, allt flöt på som vanligt.

Jag fyllde 18 år och blev myndig. Mamma bjöd mig och Marcus på en weekend i Göteborg. Vi bodde på Gothia Tower hotell och gick på Liseberg.



April 2008

Jag och Marcus sågs inte på två veckor, och det var nu jag verkligen började förstå hur kär jag var. Det var nu jag förstod att jag inte ville vara utan honom. Tankar om att flytta ihop började blir riktigt seriösa.

Love is in the air

Fotokursen i skolan tog slut, och det slutade med ett MVG –tackar. Som individuellt val i sista perioden hade jag valt ytligare en kanske inte så vanlig kurs, Massage A. Man kan väl inte påstå att alla eleverna i klassen tog kursen så seriöst. Men själv var jag väldigt intresserad, även om det kanske inte är så kul att lära sig alla kroppens muskler på både svenska och latin. Men men, jag kan ju säga att mina nya massagekunskaper uppskattades av både vänner, familj och framför allt av Marcus.

Resten av månaden april, hm...Blankt. Kanske har jag dåligt minne?

Mars 2008

Nu blev det dags för årets andra skidresa, denhär gången till Funäsdalen ihop med Marcus och hans familj. Snöstorm och inga liftar öppna, skoj…


Det blev en tidig påsk i år. Jag va i Uppsala hos Marcus, och vi festade till det lite hos hans granne.

Annars var det en lugn månad, jag svävade mest på moln och hade svårt att tänka på annat än Marcus. Sista helgen i månaden var jag ensam hemma, då kom två tjejkompisar över. Det, ehm... Spårade –som vanligt med oss tre.




Februari 2008

Jag och Marcus började bli riktigt kära, sådär så att det va jobbigt att vara ifrån varandra mer än en vecka i rad. Så, så gott som alla pengar gick till tågresor mellan Varberg-Uppsala så att vi sågs var och varannan helg.

Tur var väl då att jag nu hade haft anställning på McDonalds i ett år. Kanske inte den bästa timlönen, men bättre än ingenting, ett par extra tusenlappar i månaden tackar man inte nej till.

Den 7e februari vändes min värld upp och ner då min farfar gick bort. Det blev begravning den 29e februari, en dag som bara inträffar vart fjärde år. Det går aldrig att beskriva i ord vilken saknad han lämnade efter sig. Han är en av de starkaste personer jag känt, och han kämpade ända in i det sista. Han hade vart sjuk länge, och vi visste alla vad som väntade. Trots att vi redan visste vad som skulle hända, gick det så fort i slutet, alldeles för fort. Han lades in på sjukhus, och låg där knappt en vecka. Det kändes konstigt att hälsa på farmor och farfar (det var ju fortfarande farmor & farfar, det är det än) på morgonen innan skolan när bara farmor var där. Det var något som saknades. Farfar skulle sitta i den röda soffan och läsa tidningen, och när han märkte att vi barnbarn kom in skulle han föreslå en omgång kortspel. Jag saknar honom så.


Mamma sålde huset. Det var en konstig känsla att veta att någon annan skulle flytta in i huset där jag vuxit upp.


”Jag älskar dig”. Ja, det är ju en aning klyschigt, men på alla hjärtans dag sa jag och Marcus de tre orden till varandra för första gången. Trots att vi aldrig hade sagt det förut, kändes det som det mest naturliga. Kanske var det då jag visste att det alltid skulle vara vi två?

Vecka 8 blev det dags för snowboardresan till Norge med tjejpolarna. Veckan bestod av snowboardåkning i otroligt fina backar, skratt och flum och en hel del festande.



 


Januari 2008

Firade jul och nyår 2007/2008 med Marcus, i uppsala. Vi hade bara träffat varandra två gånger innan vi bestämde oss för att fira jul ihop, så man kan ju ganska lugnt säga att vi blev seriösa i ett tidigt stadige.

Jag bloggade inte, men hängde en hel del på bilddagboken.

Jag och några tjejpolare hade nu bokat en skidresa till sportlovet, och vi hade en liten ”förfest” hemma hos mig, man kan ju säga att det spårade…


I skolan hade jag ett ganska tufft schema 8:10-17:50 då dagarna va som längst. Det hela berodde på den kurs som jag valt som individuellt val: Fotografisk bild A. Mitt intresse för fotografering hade just börjat och jag sket i om jag va tvungen att stanna i skolan till mörka kvällar, det va det värt! Vi fotade med riktiga systemkameror och framkallade och kopierade i mörkerrum, skitkul!



RSS 2.0